• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Kartoffelsalat med spidskål, dild og mayodressing

Holger Rørby Madsen
Kartoffelsalat med spidskål, dild og mayodressing er en rigtig sommersalat, som blandt andet er god at servere til grillet kød. Kartoffelsalaten er nem at lave, og den er mild i smagen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Kartofler

Oversigt over indhold

  1. Kartoffelsalat med spidskål er en skøn sommersalat, der laves med frisk dild og en lækker mayodressing. Perfekt til grillet kød og fisk.
  2. Opskrift på kartoffelsalat med spidskål
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Næringsindhold
  6. Note
4.91 fra 10 stemmer
Gå til opskrift

Kartoffelsalat med spidskål er en skøn sommersalat, der laves med frisk dild og en lækker mayodressing. Perfekt til grillet kød og fisk.

Her er min opskrift på en lækker kartoffelsalat med spidskål, og den smager virkelig af dansk sommer.

I sæsonen kan du med fordel anvende de nye, danske kartofler, og den friske dild sætter lige det berømte prik over i'et.

Er du ikke så glad for dild, kan du sagtens udskifte den med persille eller evt. lidt purløg.

Dressingen er også nem at lave, og den giver kartoffelsalaten den rigtige smagsfornemmelse.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer, men de enkelte mængder kan du justere til som du synes.

Opskrift på kartoffelsalat med spidskål

4.9 fra 10 stemmer
RetSalat
KøkkenDansk
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 600 gram kartofler - små, gerne nye danske
  • 1 lille spidskål - eller en halv stor kål, snittes fint
  • 1 rødløg - halveret, snittet i tynde skiver
  • dild
  • 4 spiseskefulde mayonnaise
  • 2 teskefulde sennep
  • 2 spiseskefuld olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • De små kartofler vaskes og kommes i en gryde. Hæld koldt vand ved, så det netop dækker. Tilsæt salt og husk at altid at koge kartofler i rigeligt med salt. Kog kartoflerne møre, og hæld vandet fra. Lad dem køle lidt af.
  • Spidskål snittes fint, og rødløg halveres, hvorefter de skæres i tynde skiver.
  • Rør mayonnaise sammen med sennep og olivenolie, og smag til med salt og friskkværnet peber. Der kan tilsættes lidt mere olie, hvis du ønsker din mayodressing lidt mere flydende.
  • Kartoflerne deles i halve og kommes i en skål sammen med spidskål og rødløg. Tilsæt også dressingen sammen med lidt klippet dild, og vend det forsigtigt sammen.
  • Anret din kartoffelsalat med spidskål i en pænt fad, og pynt med lidt frisk dild på toppen.

Næringsindhold

Næringsindhold
Kartoffelsalat med spidskål, dild og mayodressing
Mængde pr. portion
Kalorier
130
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Note

Den færdige kartoffelsalat med spidskål og dild kan serveres straks.

Men du kan også lave den i god tid i forvejen, og så blot opbevre kartoffelsalaten på køl.

Se mere indhold her:

  • Salat med ærter og lækker mayodressing
  • Kartofler med dild og grønne asparges
  • Grøn spidskålssalat med mayodressing
  • Sprød sommersalat med tomat, agurk og dressing
  • Salat til grill: Salat med asparges, spidskål og ærter
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 276
  • 48
  • 11
  • 3
  • 1
  • 2
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Henrik

    juni 09, 2021 at 12:45 pm

    Hej Holger
    Tak for en fremragende side.
    Er det meningen at kartoffelsalat med spidskål, dild og mayodressing skal serveres kold eller lun.
    Mvh. Henrik

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 09, 2021 at 2:55 pm

      Hej Henrik
      Mange tak for det - det er godt at høre 🙂
      Jeg plejer at servere den en smule lun, men du kan sagtens også lade kartoffelsalaten køle helt af.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Bikuber - nemme kager af marengs med flødeskum
Kung Fu drink, der smager præcist som isen »

Populært indhold lige nu

kålkrebinetter med spidskål

Kålkrebinetter med spidskål - vegetar krebinetter

billede med laber larve drink opskrift

Laber larve drink - sådan mixes den populære klassiker

Der findes et utal af lækre opskrifter med spidskål, og alene her på siden har vi rigtig mange. Og spidskålen kan blandt andet anvendes rå i salater, hvor den er aldeles fremragende. Foto: Madensverden.dk.

Her er 5 lækre opskrifter med spidskål

Danskere er storforbrugere af vitaminpiller. Men for langt de fleste af os, er det slet ikke nødvendigt at spise dem. Foto: Charlotte Mithril / Madensverden.dk

Vitaminpiller: Er det nødvendigt at spise dem?

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

4.9 fra 10 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetSalat
KøkkenDansk
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!