Kartoffelsalat med spidskål er en skøn sommersalat, der laves med frisk dild og en lækker mayodressing. Perfekt til grillet kød og fisk.
Her er min opskrift på en lækker kartoffelsalat med spidskål, og den smager virkelig af dansk sommer.
I sæsonen kan du med fordel anvende de nye, danske kartofler, og den friske dild sætter lige det berømte prik over i'et.
Er du ikke så glad for dild, kan du sagtens udskifte den med persille eller evt. lidt purløg.
Dressingen er også nem at lave, og den giver kartoffelsalaten den rigtige smagsfornemmelse.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer, men de enkelte mængder kan du justere til som du synes. Se også min opskrift på dansk kartoffelsalat med creme fraiche, mayonnaise og sennep.
Opskrift på kartoffelsalat med spidskål
Kartoffelsalat med spidskål, dild og mayodressing
Ingredienser
- 600 gram kartofler - små, gerne nye danske
- 1 lille spidskål - eller en halv stor kål, snittes fint
- 1 rødløg - halveret, snittet i tynde skiver
- dild
- 4 spiseskefulde mayonnaise
- 2 teskefulde sennep
- 2 spiseskefuld olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- De små kartofler vaskes og kommes i en gryde. Hæld koldt vand ved, så det netop dækker. Tilsæt salt og husk at altid at koge kartofler i rigeligt med salt. Kog kartoflerne møre, og hæld vandet fra. Lad dem køle lidt af.
- Spidskål snittes fint, og rødløg halveres, hvorefter de skæres i tynde skiver.
- Rør mayonnaise sammen med sennep og olivenolie, og smag til med salt og friskkværnet peber. Der kan tilsættes lidt mere olie, hvis du ønsker din mayodressing lidt mere flydende.
- Kartoflerne deles i halve og kommes i en skål sammen med spidskål og rødløg. Tilsæt også dressingen sammen med lidt klippet dild, og vend det forsigtigt sammen.
- Anret din kartoffelsalat med spidskål i en pænt fad, og pynt med lidt frisk dild på toppen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Den færdige kartoffelsalat med spidskål og dild kan serveres straks.
Men du kan også lave den i god tid i forvejen, og så blot opbevre kartoffelsalaten på køl.
Se mere indhold her:
Henrik
Hej Holger
Tak for en fremragende side.
Er det meningen at kartoffelsalat med spidskål, dild og mayodressing skal serveres kold eller lun.
Mvh. Henrik
Holger Rørby Madsen
Hej Henrik
Mange tak for det - det er godt at høre 🙂
Jeg plejer at servere den en smule lun, men du kan sagtens også lade kartoffelsalaten køle helt af.
Alt det bedste
Holger