• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Sprød sommersalat med tomat, agurk og dressing

Holger Rørby Madsen
En skøn og sprød sommersalat med blandt andet agurk og tomat. Jeg har blandt andet anvendt den sprøde
Madens Verden: Forside › Salat opskrifter

Oversigt over indhold

  1. Sommersalat er en sprød salat med en meget let dressing. Salaten kan spises som den er, eller bruges som tilbehør til sommermad.
  2. Ingredienser til sommersalat
  3. Fremgangsmåde

Sommersalat er en sprød salat med en meget let dressing. Salaten kan spises som den er, eller bruges som tilbehør til sommermad.

Her er opskriften på en både nem og sprød sommersalat, der blandt andet laves med en skøn Frillice salat.

Denne type salat har en meget sommeragtig smag, der nærmest minder om ærter. Altså helt perfekt til en sommersalat.

Du kan selvfølgelig også lave salaten med andre typer salat, og her vil jeg blandt andet foreslå en Lollo Bionda. Den er altså også ret lækker.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer, og de enkelte mængder kan du jo frit variere, som du synes.

Ingredienser til sommersalat

100 gram Frillice salat eller lignende
200 gram cherrytomater
1 lille agurk
1 rødløg

Dressing

0,5 deciliter olivenolie
2 spiseskefulde sherryeddike
1 teskefuld rørsukker
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Salaten lægges i en skål med iskoldt vand i 15 minutter. Det gør salaten mere sprød.
  2. Ryst vandet af salatbladene, pluk dem i mindre stykker og fordel dem i en salatskål eller et stort fad.
  3. Cherrytomaterne skylles og deles i halve.
  4. Agurken skæres i tynde skiver på skrå, og fordeles i salatskålen sammen med tomaterne.
  5. Rødløg pilles, halveres og snittes i tynde skiver. Lægges over salaten.
  6. Olivenolien røres sammen med sherryeddike (eller en anden eddike), rørsukker, lidt salt og peber. Smag dressingen til, så den er lige som du vil have den.
  7. Hæld dressingen over sommersalaten, og så er den klar til servering.

Se også mine opskrifter på

Spidskålssalat

Tomatsalat

Broccolisalat

Din vurdering
  • Opskrift på sommersalat
Sending
Stem her
5 (4 stemmer)
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 50
  • 50
  • 7
  • 1
  • 4
  • 5
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Rengøring af bradepander så de bliver som nye
Jordbær med butterdej som en nem kage »

Populært indhold lige nu

farsruller med bacon på kartoffel porrebund

Farsruller med bacon på kartoffel porrebund

billede til hokkaido med bacon

Hokkaido med bacon i ovn som lækkert tilbehør

laksesalat

Laksesalat med ovnbagt laks, salat, tomat, og bacon

billede med hindbærsnittetærte

Lækker hindbærsnittetærte med fyld

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

Nyeste opskrifter og artikler

  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49
  • Favoritter fra Newyorker By Heart

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!