Sommersalat er en sprød salat med en meget let dressing. Salaten kan spises som den er, eller bruges som tilbehør til sommermad.
Her er opskriften på en både nem og sprød sommersalat, der blandt andet laves med en skøn Frillice salat.
Denne type salat har en meget sommeragtig smag, der nærmest minder om ærter. Altså helt perfekt til en sommersalat.
Du kan selvfølgelig også lave salaten med andre typer salat, og her vil jeg blandt andet foreslå en Lollo Bionda. Den er altså også ret lækker.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer, og de enkelte mængder kan du jo frit variere, som du synes.
Ingredienser til sommersalat
100 gram Frillice salat eller lignende
200 gram cherrytomater
1 lille agurk
1 rødløg
Dressing
0,5 deciliter olivenolie
2 spiseskefulde sherryeddike
1 teskefuld rørsukker
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Salaten lægges i en skål med iskoldt vand i 15 minutter. Det gør salaten mere sprød.
- Ryst vandet af salatbladene, pluk dem i mindre stykker og fordel dem i en salatskål eller et stort fad.
- Cherrytomaterne skylles og deles i halve.
- Agurken skæres i tynde skiver på skrå, og fordeles i salatskålen sammen med tomaterne.
- Rødløg pilles, halveres og snittes i tynde skiver. Lægges over salaten.
- Olivenolien røres sammen med sherryeddike (eller en anden eddike), rørsukker, lidt salt og peber. Smag dressingen til, så den er lige som du vil have den.
- Hæld dressingen over sommersalaten, og så er den klar til servering.
Se også mine opskrifter på
Del dine ideer og tanker med os andre her: