Se denne skønne opskrift på kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing, der er nem at lave og frisk i smagen. En god sommersalat.
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing er selvfølgelig super dejlig med friske sommergrøntsager, men den er bestemt værd at spise udenfor sæsonen også.
Kartoffelsalaten er speciel lækker med nye kartofler, de friske og grønne asparges og så med nyhøstede danske tomater.
Her er smagen helt i top, men du skal ikke holde dig tilbage fra at lave den på andre tidspunkter af året.
Den vendes med en hjemmelavet sennepsdressing, som du jo kan smage til som du synes.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på kartoffelsalat
Ingredienser
- 400 gram kartofler små, gerne nye danske kartofler, når vi er i sæsonen
- 1 stort bundt grønne asparges
- 200 gram tomater små
- 1 rødløg
- 1 potte persille
Sennepsdressing laves af
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 1 spiseskefuld sennep
- 1 spiseskefuld honning
- 1 spiseskefuld æbleeddike eller lignende eddike
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skrub kartoflerne og kog dem i saltet vand indtil de er næsten møre. Afhængig af størrelsen tager det 7-10 minutter.
- Knæk roden af de grønne asparges, skær dem i mundrette stykker, som kommes ved kartoflerne i cirka 30 sekunder. De skal blot lige skifte farve til den smukke grønne.
- Hæld vandet fra, og fyld koldt vand i gryden, så kogningen af kartofler og asparges standses. Hæld vandet fra, og fordel kartofler og asparges i et fad.
- Vask tomater, del dem i halve og kom dem ved kartoffelsalaten.
- Rødløg pilles, halveres og snittes i tynde skiver, som kommes ved. Hak også persillen og læg i fadet.
- Rør olivenolie sammen med sennep, honning og eddike, så dressingen bliver blank. Smag til med salt og peber, og du kan eventuelt tilsætte mere af de andre ingredienser, hvis du synes.
- Hæld sennepsdressingen over kartoffelsalaten, vend det hele forsigtigt rundt og så er den klar til servering.
Næringsindhold
Tips
Kartoffelsalat med asparges er en sikker vinder som tilbehør til kød fra grillen.
Og det er sådan set ligemeget om det er en bøf eller grillet kylling.
Men prøv den også til en culottesteg eller langtidsstegt oksefilet, hvor kartoffelsalaten også gør sig godt som tilbehør.
Se mere indhold:
Det er ikke sidste gang vi skal have denne kartoffelsalat. Supernemt og smagte fantastisk . 😊
Skal den serveres kold eller varm