Varm kartoffelsalat, der laves med gulerødder og skalotteløg, og som vendes med en virkelig lækker dressing og friskhakket persille.
Se her hvordan du nemt laver en hjemmelavet og varm kartoffelsalat, der blandt andet indeholder gulerødder.
Dressingen, hvis man kan kalde den det, laves på sherryeddike, lys sirup og fløde, og det passer virkelig perfekt til de letkogte kartofler og gulerødder.
Rund det hele af med en god portion friskhakket persille, og server den varme kartoffelsalat til retter med kød, og den går såmænd til alt fra en god bøf til stegt kylling og en god kotelet.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til varm kartoffelsalat
650 gram små kartofler
4 almindelige gulerødder
2 skalotteløg
4 spiseksefulde sherryeddike eller anden eddike
3 spiseskefulde lys sirup
2 deciliter fløde
Salt og friskkværnet peber
1 stor dusk persille
Fremgangsmåde
- Jeg har her brugt små kartofler, der vaskes og kommes i en gryde med letsaltet vand, der netop dækker kartofler. Kom lidt salt ved, læg låg på og kartoflerne næsten møre - men ikke udkogte!! Det tager 10-15 minutter.
- Gulerødder vaskes og skæres i mindre tern, og skalotteløgene pilles og hakkes groft.
- Når kartoflerne er kogte hældes vandet fra, og kartofler hviler i et dørslag, inden de skæres ud i kvarte, så kartoffelstykkerne er mundrette.
- Kom sherryeddike og lys sirup i en gryde, og kog det forsigtigt op. Gulerødder og skalotteløg kommes ved, og det koger et par minutter under omrøring.
- Derefter tilsættes fløden sammen med lidt slat og friskkværnet peber, og det simrer nu videre i cirka otte minutter.
- Vend så kartoflerne i, og lad det varme godt igennem.
- Persille hakkes fint og vendes i den varme kartoffelsalat, som derefter smages til med salt og peber. Varm kartoffelsalat serveres straks.
Se også mine opskrifter på:
Kartoffelsalat med asparges og tomat
Del dine ideer og tanker med os andre her: