Min opskrift på italiensk kartoffelsalat med stegte kartofler, grillede peberfrugter og rucola. En sund og mættende kartoffelsalat, der bruges som tilbehør.
Jeg elsker denne opskrift på italiensk kartoffelsalat med stegte kartofler, og så er den tilmed meget nem at lave.
Mixet af de stegte kartofler og grillede peberfrugter er perfekt, og du kan vitterlig bruge kartoffelsalaten som tilbehør til stort set alle kødretter.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Målene er selvfølgelig vejledende, så der kan eks. anvendes lidt flere eller færre kartofler. Sammensæt som du synes.
Opskrift på italiensk kartoffelsalat
Ingredienser
- 500 gram kartofler små
- olivenolie
- 1 potte rosmarin
- salt og friskkværnet peber gerne flagesalt
- 2 røde peberfrugter
- 40 gram rucola
- 1 bundt forårsløg
- 1 citron økologisk
Sådan gør du
- Varm ovnen op til 225 grader almindelig over- og undervarme.
- Peberfrugterne deles i kvarte og kerner fjernes. Bages på bageplade med bagepapir med skindet opad i ca. 10-15 minutter så skindet bobler op og er blevet sort. Kan også grilles ved direkte varme.
- Læg de bagte peberfrugter i en frysepose og lad dem køle af. Derefter trækkes skindet af og peberfrugterne skæres i mindre stykker.
- De små kartofler deles i kvarte og kommes i en skål med olivenolie, hakkede rosmarinblade og flagesalt. Kom også lidt citronsaft ved. Vendes rundt og fordeles i et ildfast fad.
- Bag kartoflerne i ovnen i cirka 30 minutter.
- Forårsløg snittes i tynde skiver og rucola hakkes groft.
- De stegte kartofler vendes med de bagte/grillede peberfrugter, forårsløg og rucola. Kom også en god sjat olivenolie i sammen med lidt citronsaft. Krydr også med lidt flagesalt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Tips
Italiensk kartoffelsalat med stegte kartofler er perfekt tilbehør til mange retter.
Du kan faktisk bruge kartoffelsalaten til alt fra frikadeller til culottesteg og meget andet. Også kylling passer den godt til.
Se også mine opskrifter på: