Se min lækre opskrift på en nem kartoffelsalat, der laves med grønne asparges og persille. Den kolde kartoffelsalat kan sagtens laves god tid i forvejen.
Opskriften på en klassisk og nem kartoffelsalat med noget af det bedste, som de danske køkkenhaver kan byde på, nemlig nye kartofler, asparges og persille.
Opskriften er til fire personer, og er beregnet som tilbehør til kød fra grillen.
Eller nyd den som den er. Prøv også min opskrift på en klassisk, kold og dansk kartoffelsalat.
Opskrift på nem kartoffelsalat
Nem kartoffelsalat med asparges og persille
Ingredienser
- 800 gram kartofler - små - gerne nye, danske
- 1 bundt grønne asparges
- 1 håndfuld persille
- 0,5 deciliter olivenolie
- 1 teskefuld sennep - stor teskefuld
- 2 spiseskefulde sherryeddike
- 1 teskefuld sukker
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kartoflerne vaskes og koges møre i letsaltet vand. Brug gerne nye danske kartofler når de er i sæson (se her hvordan du koger nye kartofler), og ellers kan de små, nemme kartofler også anvendes.
- De grønne asparges knækkes ved roden, så den det træge nederste stykke kasseres. Skær derefter asparges i mere mundrette stykker. Damp dem i kort tid, og ikke over et minut. De skal have lidt bid.
- Både de kogte kartofler og asparges køles ned i koldt vand og dryppes af.
- Persille hakkes fint.
- Olivenolie røres sammen med sennep, eddike (andre eddiker kan også anvendes), sukker, salt og peber. Husk at smage dressingen til, eventuelt også med lidt citronsaft.
- Vend kartofler, asparges, persille og dressingen sammen i en skål, og så er den klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Nem kartoffelsalat er netop nem at lave, og den serveres straks.
Kartoffelsalaten passer som tilbehør til stort set alle slags kød, herunder især grillet kød.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: