Kartoffelsalat med pesto er en herlig, grøn salat, hvor de friske ærter og de nye kartofler blandes med en skøn basilikumpesto. Få opskriften her.
Kartoffelsalat med pesto er en anderledes kartoffelsalat end klassikeren med mayonnaise og creme fraiche.
Det er nemt at lave en god pesto med stavblenderen eller løghakkeren, som så vendes rundt i grøntsagerne. Smagen er superskøn, og man kan lave den både vinter og sommer.
Ærterne er godt nok allerbedst, når de er nye og lige kommet ud af bælgene, men man kan sagtens erstatte dem med frosne, fine ærter.
Her skal du blot tage de frosne ærter op af fryseren, hælde dem i et dørslag og skylle dem under vandhanen i koldt vand.
Opskrift på kartoffelsalat med pesto
Kartoffelsalat med pesto
Ingredienser
Pesto
- 1 pose pinjekerner
- 1 potte basilikum
- 0,75 dl jomfruolivenolie
- 1 fed hvidløg
- 30 gram parmesan
- salt og friskkværnet peber
Kartoffelsalat
- 1 kg kartofler - nye
- 100 gram ærter - uden bælg
- 1 stk broccoli
- 0,5 agurk
- 100 gram grønne asparges
Sådan gør du
- Sæt kartoflerne over og lad dem koge 10 minutter, hvis det er nye kartofler. Lad dem køle af, mens du laver resten.
- Rist ipinjekerner et par minutter på panden ved medium varme.
- Kom parmesantern, hvidløg, pinjekerner, olivenolie og basilikumblade i en minihakker eller blender. Blend til det er en lettere grødet, tynd masse. Smag til med salt og peber.
- Skær agurken i tern og asparges i en cm. skiver.
- Skær broccolien i små buketter og damp dem i et par minutter. Det sidste minut kan du lægge de grønne asparges ved. Hæld det hele i et dørslag og skyl straks med koldt vand. Lad grøntsagerne dryppe af i dørslaget.
- Skær kartoflerne i tern eller skiver. Hvis de er små, kan du bruge dem hele.
- Bland grøntsagerne i en salatskål og vend pestoen i. Nu er din kartoffelsalat med pesto klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Ekstra tips
Jeg har valgt at lave en kartoffelsalat med grønne grøntsager, fordi jeg godt kan lide det visuelle med at bruge en farve grøntsager. Og så spiller asparges, broccoli og friske ærter godt sammen.
Man kan naturligvis bruge alle de forskellige grøntsager, man vil. Blot skal du huske at for eksempel tomater kan blive meget smattede at se på, når de blandes med pestoen.
Løg og forårsløg er altid lækre i en salat, men i dette tilfælde kan det være for meget, da pestoen har en kraftig hvidløgssmag.
Kartoffelsalat med pesto smager nu dejligt uanset valg af grønt, så brug opskriften som udgangspunkt, og så kan du selv finde frem til lige netop din favorit.
Del dine ideer og tanker med os andre her: