• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Risotto med asparges

Risotto med asparges

Cremet risotto med asparges
4.7 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
66
SHARES
FacebookMessenger66PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 10. oktober 2024 - Udgivet: 16. januar 2021

Risotto med asparges. Risottoen er nem at lave med lidt hvidvin, og den kan blandt andet bruges som tilbehør til forskellige kødretter.

Risotto med asparges skal laves af de gode arborio-ris, der kommer fra Italien.

Risene skal koges al dente, altså med lidt bid i kernen - uden de selvfølgelig er rå.

Risotto passer perfekt til en god bøf og andre kødretter, og den er lidt lettere og elegant som tilbehør end de klassiske kartofler.

Det er vigtigt, at du anvender arborio ris - og ikke almindelig grødris. De duer IKKE til risotto!

I stedet for asparges kan du tilsætte mange andre grøntsager til din risotto - svampe er også en klassiker. Men husk at svitse dem af først.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Klassisk risotto
  • Risotto med salsiccia
  • Ærterisotto
  • Risotto med kylling

Opskrift på risotto med asparges

Cremet risotto med asparges
Holger Rørby Madsen

Risotto med asparges

4.67 fra 3 stemmer
Opskrift på klassisk italiensk risotto med asparges. Risottoen er nem at lave med blandt andet lidt hvidvin, og den bruges som tilbehør til mange kødretter.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Kalorier: 218
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 bundt lforårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 200 g risottoris - arborio
  • 1 dl hvidvin
  • 0,5 l hønsebouillon - 1 terning + 0,5 l vand
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 bundt persille - friskhakket
  • frisk basilikum
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Skær yderste top og bunden af forårsløgene, vask den grundigt for jord, og skær den i tynde skiver. Hvidløgsfed hakkes fint. Kom lidt olie i en gryde, og svits hurtigt forårsløg og hvidløg.
  2. Kom så risene ned i gryden. og lad dem svitse med et minut.
  3. Tilsæt så hvidvin, og lad det koge lidt ind. Så kommer du gradvist hønsebouillon i, og lad det koge op. Skrue så ned for varmen, og lad det simre 15 minutter, hvor du løbende tilfører bouillon, hver gang væsken næsten er kogt ud. En risotto med asparges skal man være over, for så bliver den bedst.
  4. Til sidst, når bouillonen er opsuget af risene, tilsættes lidt mælk for at gøre risottoen lidt mere hvid og indbydende. Tilsæt til en passende konsistens.
  5. Rengør asparges, knæk bundstykket af, og skær asparges i stykker på cirka to centimeter.
  6. Når de 15 minutter er gået, kommer du asparges, friskhakket persille og plukkede basilikumsblade i risottoen, og lader det simre et par minutter mere.
  7. Tag så din risotto med asparges af kogepladen. Smag til med salt og friskkværnet peber, og server.

Næringsindhold

Kalorier: 218kcalKulhydrater: 44gProtein: 4gFedt: 1gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 0.1gNatrium: 176mgKalium: 183mgKostfibre: 3gSukker: 1gVitamin A: 532IUVitamin C: 7mgCalcium: 29mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Din ret er nu klar til servering, men du kan også lige komme lidt reven parmesan i til sidst. Det gør blot risottoen endnu mere italiensk.

Du kan eventuelt servere risottoen til en af disse retter:

Honningmarineret laks

4.7 fra 182 stemmer
Her får du min opskrift på honningmarineret laks, der er laks med honning og masser af smag. Du bruger en hel lakseside, der kan tilberedes i grill eller ovn.
Gå til opskrift
billede med Honningmarineret laks til grill og ovn

Frikadeller

4.8 fra 724 stemmer
Få opskriften på autentiske frikadeller lavet efter en slagtermesters traditionelle metoder. En klassisk dansk favorit.
Gå til opskrift
Billede af frikadeller.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anita

    juli 10, 2022 at 6:05 pm

    Hej - tak for en masse skønne opskrifter ❤️
    I opskriften Risotto med asparges, står følgende:
    “ Så kommer du gradvist hønsebouillon i, og lad det koge op. Skrue så ned for varmen, og lad det simre 15 minutter, hvor du løbende tilfører bouillon, hver gang væsken næsten er kogt ud”
    Men i grundopskriften for Risotto står der at alt bouillon skal tilsættes på én gang, og at det er en skrøne at det skal tilsættes gradvist.
    Så hvad er mest korrekt og givet det bedste resultat?
    Mvh Anita

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften
billederesultat for brusebadsboller
Brusebadsboller - opskrift på hurtige morgenbrød→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required