Her får du min opskrift på risotto med kylling. Den lækre italienske ret laves i samme gryde, så det er nem aftensmad uden for meget opvask.
Risotto med kylling er en virkelig lækker ret, og det smarte er, at du laver hele retten i samme gryde.
Her kommes nemlig både hakket kylling, grøntsager og risotto ris i gryden, som derefter blot simrer færdig. Husk dog at røre lidt gryden undervejs.
Opskriften er beregnet til fire personer, men det er en stor portion, og rester kan sagtens fryses ned. Se også fremgangsmåde i min video.
Opskrift på risotto med kylling
Ingredienser
- 400 gram hakket kylling
- olivenolie
- 2 teskefulde paprika
- 150 gram gulerødder i små tern
- 100 gram bladselleri i små tern
- 1 rød peberfrugt i små tern
- 1 rødløg finthakket
- 300 gram risottoris
- 7 deciliter hønsebouillon laves af 7 dl. vand og 2 terninger bouillon
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 teskefulde oregano tørret
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Hakket kylling brunes af i i lidt olivenolie, hvorefter paprika kommes ved.
- Tilsæt gulerødder, bladselleri, peberfrugt og rødløg, og vend det godt rundt. Se evt. fremgangsmåde i min video.
- Kom risotto ris ved, og vend rundt igen.
- Tilsæt 7 deciliter hønsebouillon, som du med fordel kan koge op lige inden brug. Laves af 7 deciliter kogende vand og to terninger hønsebouillon. Anden bouillon kan også anvendes.
- Kom også to dåser hakkede tomater ved sammen med oregano. Pres lidt citronsaft i din risotto med kylling.
- Lad nu gryderetten simre under låg i ca. 20-25 minutter, så risene er næsten møre. Undervejs skal du indimellem lige røre rundt i gryden,. så retten ikke brænder på.
- Din risotto med kylling smages til med salt og friskkværnet peber. Evt. også med lidt mere citronsaft og sukker.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Risotto med kylling serveres straks - og gerne sammen med hjemmebagt focaccia. Det italiensk brød er super nemt at lave.
Se flere skønne opskrifter:
Pølserisotto - nem ret med pølser, risottoris og ærter
Svamperisotto - risotto med svampe og parmesan
Comments
No Comments