• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Svamperisotto - risotto med svampe og parmesan

Svamperisotto - risotto med svampe og parmesan

Risotto med svampe smager fantastisk med parmesan og frisk persille. Vælg gode råvarer og de svampe, du har lyst til, så de får den helt rigtige smag. Foto: Charlotte Mithril
4.3 fra 18 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
69
SHARES
FacebookMessenger69PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 8. juni 2022 - Udgivet: 7. marts 2021

Elsker du svampe og parmesan, så prøv denne lækre og cremede risotto med svampe. Nyd den som den er eller brug den som tilbehør.

Risotto med svampe og parmesan er en italiensk klassiker, der smager fantastisk.

Den lækre og cremede konsistens er perfekt sammen med smagen af ristede svampe og revet parmesanost, der giver masser af umami til retten.

Spis den som tilbehør til kylling eller fisk eller blot som den er eventuelt med en god skive brød og et glas kølig hvidvin til.

Vælg råvarer med omhu

Kvaliteten af råvarerne har stor betydning, når man laver en svamperisotto, der indeholder forholdsvis få ingredienser.

Sørg for at købe nogle gode risottoris og tjek kogetid og vandmængde på pakken – det kan nemlig variere lidt.

Brug en god bouillon – smagen af din bouillon får stor betydning for den samlede smagsoplevelse, da du jo koger risene i den.

Osten har også betydning, så brug en god parmesanost.

Vælg dine favoritsvampe

I denne opskrift på risotto med svampe har jeg brugt økologiske brune markchampignon, men du kan sagtens bruge andre slags svampe.

Kantareller, shiitake, portobello, østershatte eller helt almindelige champignoner kan alle bruges. Du kan også sagtens blande forskellige slags svampe.

Vælg de svampe du holder af og skær dem i mundrette stykker.

Husk, at du helst ikke må bruge vand, når du renser svampe, da svampen kan suge vandet. Prøv om du kan børste eventuelle jordrester af og brug ellers kun en minimal mængde vand.

Opskrift på risotto med svampe

Risotto med svampe smager fantastisk med parmesan og frisk persille. Vælg gode råvarer og de svampe, du har lyst til, så de får den helt rigtige smag. Foto: Charlotte Mithril
charlotte mithrilCharlotte Mithril

Risotto med svampe og parmesan

4.34 fra 18 stemmer
Elsker du svampe og parmesan, så prøv denne lækre og cremede risotto med svampe. Nyd den som den er eller brug den som tilbehør.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g svampe - fx champignon, portobello, østershatte
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 400 g risottoris
  • 1 dl tør hvidvin
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 50 g parmesan
  • skal af ¼ citron
  • 1 håndfuld persille
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • ekstra parmesanost til at drysse over

Fremgangsmåde
 

  1. Hak løg og hvidløg fint, skyl og hak persillen og riv parmesanosten.
  2. Rens svampe for jord og skær dem i skiver.
  3. Opvarm vand med bouillon til kogepunktet, så det er klar til brug.
  4. Sauter løg og hvidløg i olivenolie i en gryde, indtil de er klare og møre uden at have fået farve.
  5. Tilsæt ris og sauter videre i nogle minutter.
  6. Kom hvidvinen i og lad den koge ind i risene.
  7. Tilsæt den varme bouillon lidt ad gangen, så den netop dækker risene. Rør i risene undervejs, mens du langsomt koger risene og tilsætter mere varm bouillon i takt med, at den koger ind i risene.
  8. Fortsæt i cirka 15-18 minutter indtil risene er møre. Det er ikke sikkert, du får brug for en hel liter bouillon. Tjek kogetid på pakken af risene og smag dem undervejs - de må ikke blive for udkogte.
  9. Rist imens svampene på en varm pande i lige dele olivenolie og smør, indtil de får farve.
  10. Når risene er kogt færdige, kommes revet parmesanost og en smule revet citronskal i.
  11. Smag til med friskkværnet sort peber og eventuelt salt. Husk at smage på din risotto med svampe inden du tilsætter salt, da der kan være en del salt i bouillonen og parmesan bidrager også med salt smag.
  12. Vend til sidst den hakkede persille i.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Server straks den varme svamperisotto med ekstra revet parmesan til at drysse over og med en skive godt brød til.

Risotto med svampe mætter godt og smager fantastisk med et glas kølig hvidvin til.

Du kan også bruge svamperisotto som tilbehør til for eksempel laks eller kylling.

Se flere italienske opskrifter:

Malfatti - italiensk ret med spinat og ricotta

Italiensk bryllupsuppe med kødboller

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. lene thrane

    oktober 07, 2024 at 12:38 pm

    Suverænt, jeg har udskiftet ris med orzo som er pastaer, og som smager bedre, tager kortere tid at tilberede.
    Lene

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 08, 2024 at 9:55 am

      Hej Lene
      God ide - tak for inspirationen.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Ricky

    april 27, 2023 at 8:07 pm

    Jeg går ud fra at svampene skal i sammen med parmesan og citronskal ?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required