Italiensk bryllupssuppe er en sund suppe med den dejligste smag. I suppen er der blandt andet krydrede oksekødboller og grøntsager, og så toppes den med ost.
Italiensk bryllupssuppe lyder vældig romantisk, og det er det også, hvis man altså kan se romantikken mellem grønt og kød.
Det er nemlig derfor, navnet er opstået: Ministra Maritata, som groft oversat betyder gifte grøntsager og kød.
Der er nemlig fyldig smag af hønsekødssuppe og oksekødboller med Grana Padano, persille og hvidløg. Og så har vi de gode grøntsager som gulerødder, selleri, løg, spinat og radicchio.
Naturligvis er der også pasta i, de bittesmå orzo, som kan købes i blandt andet SuperBrugsen.
Jeg er helt vild med denne suppe, der har så meget kraft og saft, og som mætter uden, at man føler sig propmæt.
Betalt indhold: Opskriften er udviklet af Madens Verden, men betalt af Grana Padano.
Opskrift på italiensk bryllupssuppe
Italiensk bryllupssuppe med kødboller og Grana Padano
Ingredienser
Kødboller
- 600 gram hakket oksekød
- 1,5 dl rasp - fra frisk brød
- 1,5 stk æg
- 1,25 dl Grana Padano - fintrevet
- 2 fed hvidløg - fintrevet
- 1 potte persille - finthakket
- 1 tsk oregano - tørret
- salt og friskkværnet peber
Suppen
- 2 dl gulerødder - små tern
- 1,5 dl selleristave - små tern
- 2 dl løg - små tern
- 3 fed hvidløg - fintrevet
- 1 tsk chiliflager
- 0,5 dl olivenolie
- 2 l hønsekødssuppe - købt el. hjemmelavet
- 1 radicchio - i store stykker
- 100 gram spinat - frisk, grove stykker
- 100 gram orzo
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk citronsaft
Sådan gør du
Kødboller
- Bland hakket oksefars med følgende: Presset hvidløg, finthakket persille, oregano, salt, peber, æg, rasp og den fintrevet ost Grana Padano. Brug hænderne til at ælte det hele godt igennem.
- Form kødbollerne med hænderne. De skal trilles til små boller på størrelse med en cherrytomat. Placer dem alle på bagepapir en bageplade ved siden af hinanden.
- Sæt bollerne i ovnen i tre-fem minutter på varmluft-overvarme. Så får de farve uden at blive gennemstegt, for de skal også koge i selve suppen. Sæt til side og fortsæt med suppen.
Selve suppen
- Du kan enten lave hønsekødssuppen selv, her finder du opskriften: Hønsekødssuppe. Du kan også købe to blokke på frost, og de er som regel udmærket til italiensk bryllupssuppe. Dog skal du lige putte en ekstra bouillonterning i.
- Først skærer du løg, selleri og gulerødder i nogenlunde ens små tern og presser hvidløget - eller river det fint.
- Varm 0,5 dl. olivenolie op i en stor suppe- eller stegegryde. Når olien er varm, tilsætter du gulerødder, selleri og løg. Steg et par minutter og tilsæt derefter chili og hvidløg.
- Steg videre, til løgene er klare. Det tager ca. tre minutter mere.
- Hæld hønsekødssuppen over i gryden med grøntsagerne og rør rundt. Bring det hele i kog.
- Nu tilsættes kødbollerne og pastaen, som skal koge i fem minutter, før du kommer spinat og radicchiobladene i. Det hele koger sammen i de næste tre minutter.
- Smag til med salt, peber og citronsaft.
- Server italiensk bryllupssuppe med masser af revet Grana Padano samt eventuelt finthakkede urter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips og servering
Som med mange andre supper og gryderetter smager den næsten endnu bedre dagen efter, hvor alle smagene har sat sig i køleskabet.
Men den er også dejlig med et drys fintrevet Grana Padano samme dag, man laver den.
Du kan bruge rasp til kødfarsen, men almindeligt hvedebrød er bedre, da det ikke suger væske til sig på samme måde.
Køb for eksempel et chiabattabrød og bræk et stykke af, smid den i minihakkeren og lav frisk rasp ud af det.
Hvis du synes, at kødfarsen er lidt for blød at forme som små boller, kommer du bare mere blendet brød i. Her ses mine kødboller:
Del dine ideer og tanker med os andre her: