• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Italiensk bryllupssuppe med kødboller og Grana Padano

Karen SenecaKaren Seneca
Denne suppe er simpelthen så god. En rigtig fusion mellem kød og grøntsager samt en italiensk kvalitetsost: Grana Padano i kødbollerne og til at drysse over suppen. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Supper

Oversigt over indhold

  1. Italiensk bryllupssuppe er en sund suppe med den dejligste smag. I suppen er der blandt andet krydrede oksekødboller og grøntsager, og så toppes den med ost.
  2. Opskrift på italiensk bryllupssuppe
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Næringsindhold
  6. Tips og servering
  7. Se andre italienske retter:
4.84 fra 6 stemmer
Gå til opskrift

Italiensk bryllupssuppe er en sund suppe med den dejligste smag. I suppen er der blandt andet krydrede oksekødboller og grøntsager, og så toppes den med ost.

Italiensk bryllupssuppe lyder vældig romantisk, og det er det også, hvis man altså kan se romantikken mellem grønt og kød.

Det er nemlig derfor, navnet er opstået: Ministra Maritata, som groft oversat betyder gifte grøntsager og kød.

Der er nemlig fyldig smag af hønsekødssuppe og oksekødboller med Grana Padano, persille og hvidløg. Og så har vi de gode grøntsager som gulerødder, selleri, løg, spinat og radicchio.

Naturligvis er der også pasta i, de bittesmå orzo, som kan købes i blandt andet SuperBrugsen.

Jeg er helt vild med denne suppe, der har så meget kraft og saft, og som mætter uden, at man føler sig propmæt.

Betalt indhold: Opskriften er udviklet af Madens Verden, men betalt af Grana Padano.

Opskrift på italiensk bryllupssuppe

4.8 fra 6 stemmer
RetAftensmad, Suppe
KøkkenItaliensk
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Mængde: 6 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Kødboller

  • 600 gram hakket oksekød
  • 1,5 dl rasp - fra frisk brød
  • 1,5 stk æg
  • 1,25 dl Grana Padano - fintrevet
  • 2 fed hvidløg - fintrevet
  • 1 potte persille - finthakket
  • 1 tsk oregano - tørret
  • salt og friskkværnet peber

Suppen

  • 2 dl gulerødder - små tern
  • 1,5 dl selleristave - små tern
  • 2 dl løg - små tern
  • 3 fed hvidløg - fintrevet
  • 1 tsk chiliflager
  • 0,5 dl olivenolie
  • 2 l hønsekødssuppe - købt el. hjemmelavet
  • 1 radicchio - i store stykker
  • 100 gram spinat - frisk, grove stykker
  • 100 gram orzo
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk citronsaft
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

Kødboller

  • Bland hakket oksefars med følgende: Presset hvidløg, finthakket persille, oregano, salt, peber, æg, rasp og den fintrevet ost Grana Padano. Brug hænderne til at ælte det hele godt igennem.
  • Form kødbollerne med hænderne. De skal trilles til små boller på størrelse med en cherrytomat. Placer dem alle på bagepapir en bageplade ved siden af hinanden.
  • Sæt bollerne i ovnen i tre-fem minutter på varmluft-overvarme. Så får de farve uden at blive gennemstegt, for de skal også koge i selve suppen. Sæt til side og fortsæt med suppen.

Selve suppen

  • Du kan enten lave hønsekødssuppen selv, her finder du opskriften: Hønsekødssuppe. Du kan også købe to blokke på frost, og de er som regel udmærket til italiensk bryllupssuppe. Dog skal du lige putte en ekstra bouillonterning i.
  • Først skærer du løg, selleri og gulerødder i nogenlunde ens små tern og presser hvidløget - eller river det fint.
  • Varm 0,5 dl. olivenolie op i en stor suppe- eller stegegryde. Når olien er varm, tilsætter du gulerødder, selleri og løg. Steg et par minutter og tilsæt derefter chili og hvidløg.
  • Steg videre, til løgene er klare. Det tager ca. tre minutter mere.
  • Hæld hønsekødssuppen over i gryden med grøntsagerne og rør rundt. Bring det hele i kog.
  • Nu tilsættes kødbollerne og pastaen, som skal koge i fem minutter, før du kommer spinat og radicchiobladene i. Det hele koger sammen i de næste tre minutter.
  • Smag til med salt, peber og citronsaft.
  • Server italiensk bryllupssuppe med masser af revet Grana Padano samt eventuelt finthakkede urter.

Næringsindhold

Næringsindhold
Italiensk bryllupssuppe med kødboller og Grana Padano
Mængde pr. portion
Kalorier
804
% Daglig værdi*
Fedt
 
43
g
66
%
Mættet fedt
 
16
g
100
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
20
g
Kolesterol
 
100
mg
33
%
Natrium
 
2778
mg
121
%
Kalium
 
2221
mg
63
%
Kulhydrater
 
68
g
23
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
37
g
74
%
Vitamin A
 
8562
IU
171
%
Vitamin C
 
12
mg
15
%
Calcium
 
358
mg
36
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Tips og servering

Som med mange andre supper og gryderetter smager den næsten endnu bedre dagen efter, hvor alle smagene har sat sig i køleskabet.

Men den er også dejlig med et drys fintrevet Grana Padano samme dag, man laver den.

Du kan bruge rasp til kødfarsen, men almindeligt hvedebrød er bedre, da det ikke suger væske til sig på samme måde.

Køb for eksempel et chiabattabrød og bræk et stykke af, smid den i minihakkeren og lav frisk rasp ud af det.

Hvis du synes, at kødfarsen er lidt for blød at forme som små boller, kommer du bare mere blendet brød i. Her ses mine kødboller:

Kødboller
Kødbollerne skal kun have få minutter i ovnen, så de får en smule farve. Herefter koger de videre i suppen. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Se andre italienske retter:

  • Pasta al forno
    Pasta al forno - italiensk kødsovs bagt i ovnen
  • Pasta e fagioli
    Pasta e fagioli - italiensk ret med bønner
  • Romersk kylling
    Romersk kylling i en lækker sauce
  • Shrimp scampi
    Shrimp scampi med rejer, vin og pasta
  • Spaghetti bolognese
    Spaghetti bolognese - skøn italiensk kødsovs
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 1.4K
  • 186
  • 17
  • 9
  • 2
  • 9
  • Delt
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Hellefisk i fad med spidskål og broccoli (nem fiskeret)
Perlespelt eller perlebyg - fakta og forskel »

Populært indhold lige nu

billede med risotto

Risotto - grundopskrift på den italienske klassiker

nem aftensmad

Nem aftensmad - opskrift på 10 retter du nemt kan lave

billede med marieboller

Marieboller med mørdej og creme

Danskvand kan være et godt alternativ til vand, når du skal slukke tørsten. De liflige bobler giver dejlig mundfornemmelse og skader ikke tænderne. Foto: Charlotte Mithril / Madensverden.dk

Skader danskvand tænderne eller er det en myte?

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

4.8 fra 6 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetAftensmad, Suppe
KøkkenItaliensk
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Mængde: 6 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Gulerodsbrud - opskrift på luftige brød med gulerod
  • Hjemmelavet gullaschsuppe fra Ungarn
  • Julekage med lækre julekrydderier
  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!