Lækker opskrift på helstegt svinemørbrad i ovn, der steges uden brug af sølvpapir. Stegetiden for hel mørbrad i ovn er ca. 18 minutter.
Der er flere metoder at lave helstegt svinemørbrad i ovn på, men denne giver dig altid et mørt og saftigt resultat.
Og det er faktisk ganske nemt at tilberede mørbraden i ovnen.
Uden sølvpapir
Svinemørbraden brunes godt af i smør, og steges derefter færdig i ovnen.
Men den skal ikke pakkes ind i sølvpapir, da kødet så kommer til at "koge" mere end stege.
Husk at lade kødet hvile efter turen i ovnen.
Opskriften er svinemørbrad i ovn til fire personer.
Opskrift på helstegt svinemørbrad
Ingredienser
- 1 svinemørbrad gerne fra frilandsgris
- smør til bruning
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at afpudse svinemørbraden, hvor du fjerner sølvsenen og fedtet. Der skal kun være kød tilbage, og du skal bruge en meget skarp kniv.
- Smelt så lidt smør på en meget varm pande, og brun svinemørbraden grundigt på alle sider. Den skal have en god kulør og en smagfuld stegeskorpe, men du skal omvendt heller ikke stege den for længe. Samlet skal bruningen ikke tage længere end to minutter. Så fuld knald på panden, og så bruner du løs.
- Læg mørbraden i et ildfast fad, og krydr med salt og friskkværnet peber. Jeg synes ikke der skal andre krydderier på, men det er en smagssag, og du kan selvfølgelig sagtens give kødet paprika eller andre krydderier.
- Steg nu svinemørbraden i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor den skal have cirka 18 minutter. Ikke længere.
- Tag den helstegte svinemørbrad ud af ovnen, og læg den på et skærebræt, hvor den hviler utildækket i 10 minutter, inden du begynder udskæringen i skiver på skrå.
Næringsindhold
Hviletid og udskæring
Efter stegning kan du med fordel lade svinemørbraden hvile på et skærebræt i 10 minutter.
Mørbraden skal ikke dækkes til.
Derefter kan du skære den helstegte svinemørbrad ud i passende skiver.
Du kan eventuelt skære skiverne lidt på skrå.
Tilbehør
Helstegt svinemørbrad kan ledsages af flødekartofler, eventuelt flødekartofler uden fløde (hvis retten skal være nogenlunde fedtfri).
Hertil en god broccolisalat.
Se også mine opskrifter på:
Dine enkle opskrifter, som jeg ofte bruger, er virkelig gode. Man kan smage og se, hvad der er på tallerkenerne.
Hej Christian
Mange tak - det er godt at høre.
De bedste julehilsner
Holger
Kan man brune svinemørbraderne i forvejen - og så senere på dagen sætte dem i ovnen i 18 minutter - eller bør de brunes kort forinden de kommes i ovnen? … Mere om gæstemad til mange gæster kan gøres klar/forberedes i god tid inden endelig tilberedning 🙂