Her er den bedste opskrift på langtidsstegt svinemørbrad i ovn, der steges i seks timer ved lav varme. Det sikrer en fuldstændig mør mørbrad, der aldrig bliver tør eller kedelig.
Dette er min opskrift på langtidsstegt svinemørbrad, hvor kødet altid er super mørt.
Det her er simpelthen en opskrift, der ikke kan slå fejl. Uanset hvor øvet du er i et køkken.
Ingredienser til langtidsstegt svinemørbrad
1 stor svinemørbrad
Groft salt
Olivenolie
1 persillerod
1 gulerod
1 løg
2,5 deciliter vand
1 bouillonterning
2 laurbærblade
Frisk timian
Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Svinemørbraden afpudses for fedt og sølvsene, og det kan du eventuelt også få slagteren til.
- Salt mørbraden på alle sider og lad den hvile i 10 minutter.
- Varm en stegepande op ved høj varme, og når panden er stegende hed kommes lidt olie på, hvorefter svinemørbraden brunes grundigt hele vejen rundt. Den skal have en lækker stegeskorpe, men bruningen skal altså ske ved meget høj vrme i kort tid. Læg mørbraden til side.
- Persillerod, gulerod og løg hakkes groft og svitses af i lidt mere olie på den varme pande.
- Kom vand og bouillonterning ved, og lad det lige koge op.
- Hæld indholdet fra panden i et ildfast fad, og læg svinemørbraden ovenpå. Som du kan se på billedet.
- Timiankviste og laurbærblade lægges ved, og fadet lukkes tæt med et stykke sølvpapir.
- Stil fadet med mørbraden i en forvarmet ovn ved 65 grader varmluft, og her skal den nu hygge sig i seks timer. Den skal bare passe sig selv, så det er ret nemt.
- Tag fadet ud af ovnen, og læg den langtidsstegte svinemørbrad på et skærebræt. Den skal hvile 10 minutter inden udskæring.
- Skyen kan sigtes og jævnes med lidt Maizena, der udrøres i en smule koldt vand. Det giver en glimrende skysovs.
Seks timer i ovnen
Langtidsstegt svinemørbrad i ovn er din sikre genvej til et super mørt stykke kød.
Mørbraden brunes først grundigt af, hvorefter den langtidssteges ved en lav temperatur i seks timer, hvilket altså er en ægte langtidsstegning.
Den lave temperatur på 65 grader i ovnen sikrer nemlig, at kernetemperaturen i svinemørbraden heller ikke kommer over de 65 grader, hvilket er helt perfekt.
Så får du et stykke kød, der virkelig er mørt og lækkert.
Opskriften er til fire personer.
Tilbehør
Langtidsstegt svinemørbrad kan serveres med disse lækre kartoffelbåde i ovn eller med flødekartofler.
Nydes også med en skøn broccolisalat med granatæblekerner og æble.
Lignende opskrifter
Relaterede opskrifter er svinemørbrad i ovn uden sølvpapir og grillet mørbrad. Se også hvordan du laver mørbrad i fad.
Din huskeliste
Du kan tilføje opskriften til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.
Jeg vil på det varmeste anbefale madensverden, opskrifterne er overskuelige, og resultatet er altid godt. Jeg takker mange gange, da jeg ikke er nogen kok, men følger jeg jeres opskrifter, har resultatet været godt.
Med venlig hilsen
Lisbeth
Kære Lisbeth
Aaaaj, hvor er det sødt af dig at skrive, og mange tak for de rosende ord.
Det er jo mad og ingredienser kan opføre sig forskelligt, men jeg forsøger at være så præcis som muligt i fremgangsmåde og ingrediensliste. Det skulle gerne give det bedste resultat.
Atter en gang mange tak – og rigtig god sommer til dig.
Bedste hilsner
Holger
Hej,
Har lige spist en svinemørbrad som langtidsstegt og har fulgt opskriften til punkt og prikke.
Absolut faktisk opskrift, det er ikke sidste gang jeg laver det.
PS. Man kan med fordel bruge en halv grøntsagsbouillon og en teskefuld sukker, afsluttende med noget kulør – den er god.
Tak for mad 😀
Hilsen Mikkel
Hej Mikkel
Mange tak – det er jeg glad for at høre 🙂 Jeg elsker også denne opskrift og tak for indspark – det vil jeg da prøve.
Alt det bedste
Holger