Her er den bedste opskrift på langtidsstegt svinemørbrad i ovn, der steges ved lav varme. Det sikrer en mør mørbrad, der ikke bliver tør.
Dette er min opskrift på langtidsstegt svinemørbrad, hvor kødet altid er super mørt.
Det her er simpelthen en opskrift, der ikke kan slå fejl. Uanset hvor øvet du er i et køkken.
Opskrift på langtidsstegt svinemørbrad
Ingredienser
- 1 svinemørbrad
- flagesalt
- 2 spiseskefulde olie
- 1 persillerod
- 1 gulerod
- 1 løg
- 2,5 deciliter vand
- 1 bouillonterning
- 2 laurbærblade
- 4 kviste timian
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Svinemørbraden afpudses for fedt og sølvsene, og det kan du eventuelt også få slagteren til.
- Salt mørbraden på alle sider og lad den hvile i 10 minutter.
- Varm en stegepande op ved høj varme, og når panden er stegende hed kommes lidt olie på, hvorefter svinemørbraden brunes grundigt hele vejen rundt. Den skal have en lækker stegeskorpe, men bruningen skal altså ske ved høj varme i kort tid. Læg mørbraden til side.
- Persillerod, gulerod og løg hakkes groft og svitses af i lidt mere olie på den varme pande.
- Kom vand og bouillonterning ved, og lad det lige koge op.
- Hæld indholdet fra panden i et ildfast fad, og læg svinemørbraden ovenpå. Som du kan se på billedet.
- Timiankviste og laurbærblade lægges ved, og fadet lukkes tæt med et stykke sølvpapir.
- Stil fadet med mørbraden i en forvarmet ovn ved 65 °C varmluft, og her skal den nu hygge sig i seks timer. Den skal bare passe sig selv, så det er ret nemt.
- Tag fadet ud af ovnen, og læg den langtidsstegte svinemørbrad på et skærebræt. Den skal hvile 10 minutter inden udskæring.
- Skyen kan sigtes og jævnes med lidt Maizena, der udrøres i en smule koldt vand. Det giver en glimrende skysovs.
Næringsindhold
Seks timer i ovnen
Langtidsstegt svinemørbrad i ovn er din sikre genvej til et super mørt stykke kød.
Mørbraden brunes først grundigt af, hvorefter den langtidssteges ved en lav temperatur i seks timer, hvilket altså er en ægte langtidsstegning.
Den lave temperatur på 65 grader i ovnen sikrer nemlig, at kernetemperaturen i svinemørbraden heller ikke kommer over de 65 grader, hvilket er helt perfekt.
Så får du et stykke kød, der virkelig er mørt og lækkert.
Opskriften er til fire personer.
Tilbehør
Langtidsstegt svinemørbrad kan serveres med disse lækre kartoffelbåde i ovn eller med flødekartofler.
Nydes også med en skøn broccolisalat med granatæblekerner og æble.
Lignende opskrifter
Relaterede opskrifter er svinemørbrad i ovn uden sølvpapir og grillet mørbrad. Se også hvordan du laver mørbrad i fad.
Kan man mon bruge en oksemørbrad 🤔
Hejsa 😊😊
Kan man ikke lave den i en stegeso ??
Mvh.
Thina