• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Madens Verden

Opskrifter på god mad.

Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Brød
    • Dessert
    • Drikke
    • Forretter
    • Hovedretter
    • Kager
    • Morgenmad
    • Salater
    • Sovs
    • Søde sager
    • Tilbehør
    • Vegetar
  • Quiz
  • Køb app
  • Leksikon
  • Nyhedsbrev
  • Om/kontakt
  • Login
  • Log ud
  • Huskelisten
Forside » Opskrifter » Hovedretter » Langtidsstegt culottesteg med hvidvinssky
Langtidsstegt culottesteg med hvidvinssky

Langtidsstegt culottesteg med hvidvinssky

Udgivet: 13. januar 2018 Opdateret: 9. november 2018 af Madensverden.dkKategori:Hovedretter

733
DEL
DelPinterestPrintNyhedsbrev
MailTwitterGoogleDiggStumbleuponVkTumblrSkypeFlipboard

Indhold

  1. Ingredienser
    1. Sovs
  2. Fremgangsmåde
  3. Tilbehør

Langtidsstegt culottesteg er virkelig god mad, hvor culottestegen skal have cirka fem timer i ovnen ved lav temperatur. Du får et super mørt stykke kød med en lækker sovs som bonus.

Langtidsstegt culottesteg er en oksesteg i særklasse, hvor kødet virkelig får lov til at samle smag og kraft under de fem timer i ovnen.

Som altid skal du købe en culottesteg af god kvalitet, og gerne både dansk og fritgående. Jo, der er forskel på kvaliteten på et billigt og et lidt dyrere stykke kød!

Skær eventuelle stykker af fedt fra undersiden af culotten, og rids krølfedtet med en skarp kniv, uden dog at skære ned i kødet.

Og tag gerne oksestegen ud af køleskabet i god tid inden du skal i gang, så den ikke er alt for kold. Salt den på begge sider med groft salt, og lad den trække en halv eller en hel time.

Når stegen har fået fire timer, må du gerne stikke et stegetermometer ind midt i culottestegen, så du har styr på kernetemperaturen. Culotten er nemlig færdig og rosa, når den har en kernetemperatur på 56 grader.

Derefter skal den helst hvile i 20 minutter inden udskæring.

Opskriften er til fire personer.

Ingredienser

1,4 kilo okseculotte
1 løg
2 fed hvidløg
4 deciliter hvidvin
3 deciliter kalvefond
1 teske tørret timian
1 teske tørret rosmarin
Salt og friskkværnet peber

Sovs

2 spiseskefulde smør
1 stor spiseskefuld hvedemel
4 deciliter stegesky fra culottestegen
Lidt gastrik eller sherryeddike
Eventuelt fløde
Sukker, salt og friskkværnet peber

HemmeligheSå er den lækre culottesteg klar til at komme i ovnen, hvor den skal have fem timer. Foto: Madensverden.dk.den bag en langtidsstegt culottesteg er, at culotten steges i ovnen ved lav temperatur. Culottestegen brunes af, og lægges i en alubakke eller fad sammen med en god hvidvinssky, og steges derefter fem timer. Foto: Madensverden.dk.

Så er den lækre culottesteg klar til at komme i ovnen, hvor den skal have fem timer. Foto: Madensverden.dk.

Fremgangsmåde

  1. Varm en pande godt op og kom lidt olie på. Brun hurtigt culottestegen på begge sider, så den får lidt kulør. Læg den i en alubakke eller ildfast fad. Alubakken sparer dig for lidt rengøring til sidst, så bare et godt tip.
  2. Løg og hvidløg  hakkes groft. Kom lidt mere olie på panden, og svits hurtigt løg og hvidløg.
  3. Tilsæt hvidvin og kalvefond sammen med timian og rosmarin. Lad det koge op og hæld det derefter over culottestegen.
  4. Kværn også lidt sort peber over stegen, og du kan også drysse med lidt mere timian og rosmarin. Har du et par friske kviste timian liggende, ja så lægges de på.
  5. Stil culottestegen ind i en forvarmet ovn ved cirka 70 grader, og det er ikke varmluft, men blot almindelig luft.
  6. Nu skal den langtidsstegte culottesteg have cirka fem timer, hvor du med en halv eller hel times mellemrum lige øser lidt af stegeskyen op på stegen.
  7. Efter fire timer stikkes et stegetermometer ind i culotten, og stegen er klar ved en kernetemperatur på 56 grader. Så er den hverken rå eller tør, men netop rosa og mør. Men stegetiden plejer at passe med cirka fem timer, afhængig af din ovns præcise varme.
  8. Du kan i øvrigt give culottestegen nogle minutter unden grillen i ovnen – det gør kun smagen bedre.
  9. Tag den færdige culottesteg ud af ovnen, og lad den hvile utildækket på et skærebræt i 20 minutter inden udskæring.
  10. Imens laver du sovsen. Smelt et par spiseskefulde smør i en kasserolle, og pisk melet i. Derefter piskes stegesky i indtil du har den rette konsistens.
  11. Smag sovsen til med salt, peber, sukker, gastrik eller eddike – og kom eventuelt også lidt fløde ved. Lad sovsen koge igennem i fem minutter, så melsmagen forsvinder.

Se her hvordan du udskærer en okseculotte.

Tilbehør

Tilbehør til en langtidsstegt culottesteg kan være flødekartofler, som du laver inden stegen kommer i ovnen, og så blot varmes mens okseculotten hviler. Det er nemt.

Dertil dampet broccoli eller grønne bønner – eller en skøn tomatsalat.

Se også hvordan du steger en culotte helt normalt.

Hvad synes du om denne culottesteg?
  • Langtidsstegt culottesteg
Sending
Stem her
4 (24 stemmer)

Din huskeliste

Under hver opskrift kan du tilføje den til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.

Om opskriften

Jeg håber du kan lide opskriften, og husk at du altid kan klikke på links i opskrifterne, hvor du vil finde flere opskrifter med de enkelte ingredienser eller lignende forslag. I menu-linjen øverst finder du genveje til de mest brugte funktioner på Madens Verden. God fornøjelse.

Søg opskrift på Madens Verden

« Gulerødder – fakta og næringsindhold i gulerod
Råstegte kartofler – sådan laver du dem på panden »

Kom med din kommentar

Annuller svar

Primary Sidebar

Har du en bruger?

Log ind / Opret dig som bruger

Søg opskrift her

Mest populære lige nu

  • Ovnbagte hakkebøffer med porrer og kryddersovs
  • Nem æblestang med creme og marcipan
  • Madplan uge 8: Nem hverdagsmad til hele ugen
  • Kylling med bacon, porre og spinat i fad
  • Bucatini med vegetarisk tomat- og grøntsagssauce
  • Sådan laver du stegt kylling i ovn – med stegetid
  • Karrysuppe med kylling – nem opskrift på 25 minutter
  • Gammeldags forloren hare med vildtsovs – mormors farsbrød
  • Hvidkål – Opskrifter, fakta og næringsindhold
  • Hakket oksekød og spidskål i ovn

Om Madens Verden

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Her finder du de bedste opskrifter, som jeg forsøger at gøre så nemme og forståelige som muligt. Det er nemlig ikke så svært at lave god mad. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

>> Læs mere her på denne side...

>> Tilfreds? Anbefal os her

Ny Madens Verden app

Senest tilføjede opskrifter

  • Nyretapper – opskrift, stegetid og de gode tips
  • Fiskefilet i pankorasp a la Thomas Pasfall
  • Bucatini med vegetarisk tomat- og grøntsagssauce
  • Nem æblestang med creme og marcipan
  • Madplan uge 8: Nem hverdagsmad til hele ugen

Få nyhedsbrev med de bedste opskrifter


Tilmeld dig nyhedsbrevet til Madensverden.dk, hvor alle kan lave god mad. Her er nemme opskrifter på virkelig god mad.

Ja tak



Populære søgninger lige nu

Footer

Mere inspiration

Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.

Ciabattabrød med store huller- italiensk ciabatta uden æltning

Skøn trifli med rabarber, og en lækre dessert har selvfølgelig også selskab af knuste makroner og flødeskum. Foto: Madensverden.dk.

Trifli med rabarber, makroner og flødeskum

En lækker rabarbertærte i springform serveres med en god klat flødeskum eller creme fraiche. Foto: Guffeliguf.dk.

Rabarbertærte i springform med kanel

Rabarber gifler er lækre stykker brød, der vel nærmest er en fætter til kanelgiflerne. Men med en mere let og syrlig smag, der passer super godt sammen med bagværket. Foto: Madensverden.dk.

Rabarber gifler med lækkert rabarberfyld

Intet slår en nakkefilet i grill, der skæres i helt tynde skiver. Nakkefileten er marineret med en dejlig ketchup marinade, og grilles derefter et par timer ved indirekte varme. Foto: Madensverden.dk.

Nakkefilet i grill med ketchup marinade

Billed resultat for roastbeef i ovn

Roastbeef i ovn steges ved 125 grader

billede med pærecrumble

Pærecrumble – sprød og nem crumble med pære

Billede resultat for ærter

Sådan koger du ærter perfekt – med kogetid og et trick

Anbefalinger fra brugerne

Forloren mørbrad med luftig kartoffelmos er en super ret

Forloren Mørbrad med luftig kartoffelmos og dampede Brcocoli.ken som blev erstattet med Rødvi Fulgte opskriften undtaget Cherry Eddi som blev erstattet med Æblesider eddike og et stort Elstar æble i.skåret i 4 stykker. Kartoffelmosen blev lavet af 3 bagekartofler og… Læs hele anbefalingen her… “Forloren mørbrad med luftig kartoffelmos er en super ret”

LARS S.M.
Se alle anbefalinger her

Altid velsmagende mad

Glad for denne side og bruger den flittigt. Altid velsmagende og lækker mad fra denne side.

Susanne Bjødstrup Laugesen
Se alle anbefalinger her

Har prøvet verdens bedste rundstykker.

Har prøvet verdens bedste rundstykker. og de var det Bløddejen fungerer også.

Bjørn Petersen
Se alle anbefalinger her

Jeg er vildt begejstret for opskrifterne

Havde jeg bare opdaget din side noget før.. Jeg er vildt begejstret. Så nu må jeg igang med gryderne og dine opskrifter, efter jeg er blevet enkemand.. Ha’ en god dag VH Kjeld Christensen

Kjeld Christensen
Se alle anbefalinger her

Stor fan af Madens Verden

Jeg er stor fan af Madens Verden, bruger ikke andet. Skønne og nemme opskrifter 🙌 Lisa Andersen

Lisa Andersen
Se alle anbefalinger her

I giver mig altid gode ideer til aftensmaden

Jeg synes, at I er pragtfulde. Når man ikke lige ved, hvad mad man skal lave til aften, slår jeg da lige op på madens verden. I kan altid give en ide. Anne Marie

Anne Marie Westerberg
Se alle anbefalinger her

Varm anbefaling

Hvis jeg leder efter en eller anden opskrift er det første sted jeg kigger helt sikkert Madens Verden . Fantastisk godt og nemt forklaret og indtil nu er der ikke noget der er mislykket . Kan VARMT anbefales. Keep going… Læs hele anbefalingen her… “Varm anbefaling”

Dorte Ettner
Se alle anbefalinger her

Inspirerende blog

Jeg har prøvet at bage mange rugbrød og aldrig været heldig med det. Men dit rugbrød er helt fantastisk. Tager lang tid men god mad tager jo lang tid. Hjertelig tak for opskriften og en inspirerende blog.

Alice Schack Furuberg
Se alle anbefalinger her

Nemme og forståelige opskrifter

Her i huset er vi gamle folk, og kan ikke rigtig med alle de nye sære ting der bruges til mad. Men gode gammeldags retter, med grøntsager til, kan vi li`- Og blandt opskrifterne her er inspiration til at gøre… Læs hele anbefalingen her… “Nemme og forståelige opskrifter”

elly elversøe
Se alle anbefalinger her

Meget tilfreds med masser af grønt

Jeg er meget tilfreds og det er kun 14 dage siden jeg prøvede dine opskrifter. Meget varieret og masser af “grønt” tak. VH Britt

britt andersen
Se alle anbefalinger her

Meget tilfreds

Gode på alle opskrifter. Er meget tilfreds.

HJ
Se alle anbefalinger her

Dejligt med så mange ovnretter

Tak for nogle dejlige og nemme opskrifter. Jeg har som forholdsvis ny bruger allerede haft meget glæde af dem. Det er specielt dejligt med så mange ovnretter. Ulla Marqversen

Ulla Marqversen
Se alle anbefalinger her

Gode opskrifter til en travl hverdag

Så mange gode opskrifter og ideer til god mad. Mange nemme og simple i en travl hverdag, og er så velsmagende og sunde.

Thomas H. Pedersen
Se alle anbefalinger her

Bruger mange af dine opskrifter

Jeg syntes det er en rigtig god side du har lavet. Vi bruger mange af dine opskrifter, speciel gryderetterne. Tak for en god side. Thomas

thomas
Se alle anbefalinger her

Verdens bedste kogebog

Madens verden er ganske enkelt verdens bedste kogebog. Man kan finde ALT hvad der er værd at vide om mad- skrevet så alle kan forstå det. Jeg bruger Madens Verden hver dag for ny inspiration.

Bente Petersen
Se alle anbefalinger her

Anbefaler de super lækre boller

Jeg kan helt klart anbefale de klassiske boller her på siden. De er super lækre og luftige. Mmm, siger jeg bare!!

billede med boller på bageplade
Mercedes
Se alle anbefalinger her

Fantastisk bagt æggekage

Fantastisk bagt æggekage👍😊. Så kan den ikke blive bedre😊🌺 Ann

Ann
Se alle anbefalinger her

Gode råd og opskrifter

Du kommer med mange gode råd og nogle gode opskrifter, som jeg kan bruge. Maria Albrechtsen

Maria Albrechtsen
Se alle anbefalinger her

Aldrig har stegt flæsk smagt bedre

Stegt flæsk. Jeg er simpelthen så glad for den opskrift i viser. Aldrig har stegt flæsk været mere lækkert, og med sprød svær. Men man skal være over det de sidste 10 minutter hvor temperaturen bliver hævet til 230 –… Læs hele anbefalingen her… “Aldrig har stegt flæsk smagt bedre”

Per Vinther Nielsen
Se alle anbefalinger her

Opskrifterne er nemme at gå til

Hej Holger. Jeg har altid været glad for at lave mad og i en travl hverdag med tenagebørn, må det også gerne være nemt,hurtigt og lækkert. Din opskrifter er dejlige nemme at gå til, samt der er rigtig mange inspirerende… Læs hele anbefalingen her… “Opskrifterne er nemme at gå til”

Steen Jimmy Petersen
Se alle anbefalinger her

Lækker jægergryde

Jeg har prøvet at lave jægergryden med ris og cocktail pølser. Vil varmt anbefale den den var virkelig god og smagfuld. Den får 5 stjerner med en pil opad.

Erland Søndergaard Hansen
Se alle anbefalinger her

Det er en fantastisk hjemmeside

Det er en fantastisk hjemmeside. Bruger den rigtig meget – og er helt vild med søgefunktionen 👍 Virkelig gode opskrifter 😉😉 Hanne Damkjær

Hanne Damkjær
Se alle anbefalinger her

Overskuelige opskrifter

Jeg vil på det varmeste anbefale Madens Verden, opskrifterne er overskuelige, og resultatet er altid godt. Jeg takker mange gange, da jeg ikke er nogen kok, men følger jeg jeres opskrifter, har resultatet været godt. Med venlig hilsen Lisbeth

Lisbeth
Se alle anbefalinger her

Nemme opskrifter

Jeg kan godt lide dine opskrifter. De er lige til at gå til. Kirsten

Kirsten
Se alle anbefalinger her

Jeg kan varmt anbefale siden

Jeg kan varmt anbefale siden her. Mange af opskrifterne er nemme og hurtige at gå igang. Så er det bare op til dig, at bestemme dig for hvad du / familien har lyst i dag. Bon appetit 🙂 VH Carsten Veisig

Carsten Veisig
Se alle anbefalinger her

Nu kan jeg få maden til at smage af noget!

Hej Holger Tusind, tusind tak for denne fantastiske side. Jeg er blevet totalt afhængig af dine skønne og let tilgængelige opskrifter. Nu kan jeg få maden til at smage af andet af noget, og råvarerne er noget man kan få… Læs hele anbefalingen her… “Nu kan jeg få maden til at smage af noget!”

Lisbeth Hesselholt Andersen
Se alle anbefalinger her

Alletiders opskrifts samling

Alletiders opskrifts samling, studerer nøje opskrifterne igennem, og får lyst til at afprøve dem. Hilsen Britta

Britta Sørensen
Se alle anbefalinger her

Rigtig gode velsmagende retter

Er lige begyndt, tak for gode og nemme opskrifter. Rigtig gode velsmagende retter, som jeg vil bruge meget. MVH Niels Peter Kjer

Niels peter kjer
Se alle anbefalinger her

Jeg er SÅ glad for Madens Verden

Asparges med bacon, som jeg nettopp så, der vil jeg absolutt anbefale å surre litt gul smelteost rundt aspargesene før man dekker dem med bacon……. Herlig! Jeg er SÅ glad for at jeg ble obs på nettstedet Madens Verden, og… Læs hele anbefalingen her… “Jeg er SÅ glad for Madens Verden”

Tor Bille Langeland
Se alle anbefalinger her

Er blevet afhængig af siden

Jeg har efterhånden prøvet en del af madensverdens opskrifter både til vores aftensmad og til vores hjemmebag og hver gang er det blevet en velsmagende og stor succes. Selv min mand kan være mere med, er så dejligt , vi… Læs hele anbefalingen her… “Er blevet afhængig af siden”

Line Bavnsfelt
Se alle anbefalinger her

Stor glæde af opskrifterne

Hej. Jeg får dine opskrifter på min mobil. Jeg har lavet mad i mange år, men har stor glæde af dine opskrifter, for en gammel hund kan også lære nye kunster. Når dine opskrifter, kommer på mobilen, giver de ofte… Læs hele anbefalingen her… “Stor glæde af opskrifterne”

Palle
Se alle anbefalinger her

Gode opskrifter til grillen

Jeg elsker at grille og har fået mange fantastiske opskrifter til min gasgrill her i Madens Verden.

Jan Maarlev
Se alle anbefalinger her

Vild med opskrifterne

Jeg er VILD med denne side – får en masse god inspiration til madlavningen … og har aldrig været uheldig med jeres opskrifter  I LOVE IT 

Vibeke Møller Pedersen
Se alle anbefalinger her

Gode og velsmagende retter

Gode velsmagende retter der er lette at lave. VH Kjeld

Kjeld Brask
Se alle anbefalinger her

Lækker mad

Det er rigtig lækker mad. Og der er nok af den. Tak for en fantastisk netkogebog, vil klart anbefale den

Christina Vinsti Green Rasmussen
Se alle anbefalinger her

Størst på kager

Størst på det du bruger til kager. VH Eva

eva lindtoft sørensen
Se alle anbefalinger her

Copyright © 2019 · Alle rettigheder tilhører Madensverden.dk, og intet materiale må anvendes uden aftale. Du er velkommen til at linke til opskrifterne. Kontakt os på hej@madensverden.dk. CVR: 34441634