Her er min opskrift på flæskesteg i airfryer, der altid sikrer dig sprøde svær på din kamsteg. Se temperatur, stegetid og gode tips til stegningen.
Flæskesteg i airfryer er en genial måde at tilberede en kamsteg med sprøde svær på.
Du får en saftig steg med de lækreste svær, og metoden er ganske simpel.
Du skal dog lige huske, at flæskestegen skal lægges helt lige i kurven, for at opnå de sprøde svær.
I forhold til stegetid kan det være svært at ramme den helt nøjagtigt, da det blandt andet afhænger af hvor tyk stegen er.
Tiden i opskriften passer normalt ganske godt, men tjek med et stegetermometer, og tag stegen ud når den når en kernetemperatur på 65 grader.
Se også mine opskrifter på:
- Ribbensteg i airfryer (med stegetid og kernetemperatur)
- Biksemad i airfryer med eller uden æg
- Flæskesteg i ovn med sprød svær (den sikre opskrift)
Opskrift på flæskesteg i airfryer
Opskriften er beregnet til fire personer som hovedret. Rester skæres i tynde skiver til pålæg - eller anvendes i en klassisk flæskestegssandwich.
Flæskesteg i airfryer
Ingredienser
- 1,5 kilo flæskesteg - - svinekam
- groft salt - eller flagesalt
Sådan gør du
- Læg 1,5 kilo flæskesteg på et skærebræt. Start med at tjekke, at flæskesværen er skåret helt ned til kødet. Du skal gå alle svær igennem. og lige skære efter, men ikke skære ned i kødet. Kun ned TIL kødet.
- Drys derefter groft salt ned mellem hver eneste svær. Det er hemmeligheden bag sprøde flæskesvær når du eks. laver flæskesteg i Airfryer.
- Salt også kødet lidt, og lad nu flæskestegen stå og hvile i 15 minutter.
- Læg derefter flæskestegen ned i kurven til din Airfryer, og hæld lidt vand i fadet. Det er vigtigt, at flæskestegen står helt plan og lige i kurven. Jeg plejer at bruge halve kartofler til at justere, hvis et hjørne på stegen lige skal løftes lidt.
- Indstil temperaturen på 180 grader, og giv nu din flæskesteg i Airfryer 60 minutter.
- Skru derefter op på 200 grader, og fortsæt indtil flæskesværen er sprød, hvilket tager 10-15 minutter. Mål gerne kernetemperaturen, som skal være på 65 grader. Ikke mere, da kødet så hurtigt bliver tørt og trist.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Flæskestegssovs
Den færdige flæskesteg fra airfryer skæres i skiver med sværs tykkelse og serveres straks.
Ønsker du en sovs til flæskestegen, kan du hælde lidt mere vand i fadet når du begynder stegningen, og tage skyen ud efter en time.
I søgefeltet øverst på siden kan du søge min opskrift på verdens bedste flæskestegssovs frem.
Bente Vive Pedersen
Flæskesteg i airfryer er fantastisk. Jeg har aldrig tidligere kunnet lave så perfekt en flæskesteg. Den er simpelthen uovertruffet🙏🏾.
Jeg bruger iøvrigt altid opskrifter fra Madens Verden. De slår aldrig fejl 👍.
Aage Heering
Svigter aldrig, altid perfekt, jeg ta’r stegen ud ved 63˚ og og lader den hvile op til 10 min. Slår aldrig fejl!
Per A Solberg
Den blev riktig god.
Holger Rørby Madsen
Mange tak, Per - godt at høre 🙂
Alt det bedste
Holger
Gert
rent guf
poul.nordbjerg
elsker
Michael Christiansen
180 grader er for meget, den bliver tør, hellere 160 grader sammen tid 1 time + 200 i 15 min.
Erik Lustrup
Kanon flæskesteg. Mums🙂
Per Nielsen
Hej Holger
Hvorfor kan jeg ikke se favoriter
Skal først betale igen til juni 2024
Mvh. Per
Bente Jakobsen
Hej Madens verden
Jeg er blevet plus medlem d 25/1-24
Men jeg syntes ikke der er den helt store forskel. Jeg får stadigvæk reklamer. Kan i se om alt er som det skal være.
Mvh Bente Jakobsen.
Holger Rørby Madsen
Hej Bente
Tak for din opbakning. Du skal blot logge ind - så forsvinder annoncerne, du kan printe og gemme opskrifter 🙂
Alt det bedste
Holger
Anna
Virkelig god opskrift!
Første gang, jeg prøvede flæskesteg i min nye airfryer, det gik over al forventning, med fantastisk svær. Da det var en billig 'supermarkedsflæskesteg', der efter min erfaring aldrig smager af ret meget, lagde jeg den først nogle timer i en lage af soya og ingefær, så både svær og kød smagte svagt asiatisk.
Holger Rørby Madsen
Tusind tak, Anna - det er dejligt at høre du kunne bruge opskriften.
Og god ide at marinere flæskestegen lidt inden, det bliver den aldrig ringere af 🙂
Alt det bedste
Holger
Per Fjelkstrup
Hej Holger
Jeg har lige prøvet din opskrift.
Kødet blev fint, og sværen blev sprød, men den boblede desværre ikke. Det så ud som om sværen blev hård, for hurtig. Og måske derfor havde svært ved at boble op.
Har du et forslag til hvordan jeg kan få et bedre resultat.
Med venlig hilsen
Per Fjelkstrup
Per Carstensen
Hej. Mange lækre opskrifter. Vil gerne have din mening om det, at en del skriver, at de hælder kogende vand over flæskestegen inden de salter den? Er det en god ide.-
Annie Puggaard Thomsen
En fantastisk lækker, saftig og mør steg, med sprøde svær. Vil aldrig lave flæskesteg på andre måder mere
Hilsen
Annie
John Johansen
OBS på ligge/lægge!
😎
Med venlig hilsen
John Johansen
Holger Rørby Madsen
Hej John
Tak for det - og du har ret. Jeg havde lige glemt et s efter lægge 🙂
Det er rettet nu - og atter en gang tak.
Alt det bedste
Holger
Irene Asgaard
En utrolig lækker opskrift - med sprøde svær. Tak
Holger Rørby Madsen
Hej Irene
Mange tak - og godt at høre. Og ja, sådan en Airfryer er faktisk ret god til blandt andet flæskesteg 🙂
Alt det bedste
Holger
Irene Ahlstrøm Petersen
Jeg glæder mig til at stege min første flæskesteg i min nye Airfriejer jeg fik til min fødselsdag. Min søn og svigerdatter kommer og ved ikke hvad jeg serverer til dem . Mange tak fra Irene.
Steven Jørgensen
Hej Holger
Når jeg laver flæskesteg i Airfryer, erfer din opskrift eller ej, så kan jeg ikke få sværen til at "poppe" som jeg kan i ovnen.
Har du et trick?
Jeg har prøvet med at vende den nedad i vandet de første 20 min som jeg gør normalt.
Jeg har prøvet at overhælde den med kogende vand inden jeg lægger den i.
Og, ja, jeg er ikke nærrig med saltet og har skåret sværen til kød.
Jeg håber at du eller andre kan hjælpe.
🙂
Steven
Thomas Maach
Jeg har fuldt opskriften på flæskesteg. Efter 25 min var den 20 grader indeni og sværene så næsten brændte ud.!! Det ville jeg dælme gerne have en forklaring på.
På forhånd tak
Jesper
Bare lige til info, men salmonella er stadig en ting, og den lille bakterie dør først ved 75°C. Så at sige at den skal være 65°C kan blive farligt hvis nogen spiser en salmonella inficeret steg.
Jytte Kjær
Hej! Jeg har læst din opskrift om flæskesteg i airfryer, men jeg mangler angivelse af, hvor stor en flæskesteg der passer til en airfryer på forskellig størrelse, 4 l eller 5 l ?
Mhv
Jytte Kjær
Vibeke Lauridsen
Holger har skrevet at den er 1,5 kilo
Carsten
Det er værd at huske at en flæskesteg fortsætter med at blive varmere også efter den er taget ud af airfryeren. Så hvis man tager den ud ved 65 grader bliver den tør da sluttemperaturen i stegen vil runde 70 grader inden den begynder at falde. Jeg tager altid min ud ved 59 grader og så topper den på ca. 65 grader. Når den så er kølet til under 50 grader er den helt perfekt til spisning…
Renata Ewa
Skal prøves 😉
Marc
Hej Holger. Hvor stor beholder vil du anbefale at anskaffe en airfryer i?
Sven Gladov
"Print opskriften" virker ikke på opskriften "Flæskesteg i Airfryer"
Holger Rørby Madsen
Hej Sven
Det burde virke - knappen er ude i højrespalten 🙂
Alt det bedste
Holger
Vibeke Lauridsen
Kan du ikke bare ta et screenshot af opskriften det har jeg gjort har ingen printer
Pauliina
Hej.
Jeg er helt ny med airfrye og derfor ikke kan forstå "hæld lidt vand i fadet": hvad er det for et fad? Mener du helt i bunden af beholderen, der hvor der også er denne løse del ( Philips XXL), og selve flæskesteg på risten? ELLER skal der ekstra fad på bunden?
Vh Pauliina
Henrik
Jeps, Pauliina, det er helt i bunden af beholderen og flæskestegen i kurven med risten.