Her er min opskrift på flæskesteg i Airfryer, der altid sikrer dig sprøde svær på din kamsteg. Se temperatur, stegetid og gode tips til stegningen.
Flæskesteg i Airfryer er en genial måde at tilberede en kamsteg med sprøde svær på.
Du får en saftig steg med de lækreste svær, og metoden er ganske simpel.
Du skal dog lige huske, at flæskestegen skal lægge helt lige i kurven, for at opnå de sprøde svær.
I forhold til stegetid kan det være svært at ramme den helt nøjagtigt, da det blandt andet afhænger af hvor tyk stegen er.
Tiden i opskriften passer normalt ganske godt, men tjek med et stegetermometer, og tag stegen ud når den når en kernetemperatur på 65 grader.
Opskriften er beregnet til fire personer som hovedret.
Rester skæres i tynde skiver til pålæg - eller anvendes i en klassisk flæskestegssandwich.
Opskrift på flæskesteg i Airfryer
Ingredienser
- 1,5 kilo flæskesteg - svinekam
- groft salt eller flagesalt
Sådan gør du
- Start med at tjekke, at flæskesværen er skåret helt ned til kødet. Du skal gå alle svær igennem. og lige skære efter, men ikke skære ned i kødet. Kun ned TIL kødet.
- Drys derefter salt ned mellem hver eneste svær. Det er hemmeligheden bag sprøde flæskesvær når du eks. laver flæskesteg i Airfryer.
- Salt også kødet lidt, og lad nu flæskestegen stå og hvile i 15 minutter.
- Læg derefter flæskestegen ned i kurven til din Airfryer, og hæld lidt vand i fadet. Det er vigtigt, at flæskestegen står helt plan og lige i kurven. Jeg plejer at bruge halve kartofler til at justere, hvis et hjørne på stegen lige skal løftes lidt.
- Indstil temperaturen på 180 grader, og giv nu din flæskesteg i Airfryer 60 minutter.
- Skru derefter op på 200 grader, og fortsæt indtil flæskesværen er sprød, hvilket tager 10-15 minutter. Mål gerne kernetemperaturen, som skal være på 65 grader. Ikke mere, da kødet så hurtigt bliver tørt og trist.
Næringsindhold
Flæskestegssovs
Den færdige flæskesteg fra Airfryer skæres i skiver med sværs tykkelse og serveres straks.
Ønsker du en sovs til flæskestegen, kan du hælde lidt mere vand i fadet når du begynder stegningen, og tage skyen ud efter en time.
Her kan du så se mere om hvordan du laver en flæskestegssauce.
Se også mine opskrifter på:
Jeg har fuldt opskriften på flæskesteg. Efter 25 min var den 20 grader indeni og sværene så næsten brændte ud.!! Det ville jeg dælme gerne have en forklaring på.
På forhånd tak
Hej Holger
Når jeg laver flæskesteg i Airfryer, erfer din opskrift eller ej, så kan jeg ikke få sværen til at "poppe" som jeg kan i ovnen.
Har du et trick?
Jeg har prøvet med at vende den nedad i vandet de første 20 min som jeg gør normalt.
Jeg har prøvet at overhælde den med kogende vand inden jeg lægger den i.
Og, ja, jeg er ikke nærrig med saltet og har skåret sværen til kød.
Jeg håber at du eller andre kan hjælpe.
🙂
Steven