• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Flæskestegssovs - sådan laver du den bedste sovs til flæskesteg

Flæskestegssovs - sådan laver du den bedste sovs til flæskesteg

billederesultat for flæskestegssovs
4.8 fra 70 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1k
SHARES
FacebookMessenger1kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 5. maj 2024 - Udgivet: 5. november 2020

Flæskestegssovs laves på en god bund af sky fra flæskesteg.

Tilsæt cirka syv deciliter svinefond eller bouillon i bunden af fadet, når du steger flæskestegen (den svinder ind til ca. fem deciliter færdig sky).

Kom også gerne lidt løg, gulerødder og andre rodfrugter ved, da det giver masser af smag.

Hæld skyen fra efter 45 minutter, så stegen kan stege færdig uden for meget damp i ovnen. Det giver dig en mere sprød svær. Opskriften er til fire personer.

Indhold
  • Flæskestegssovs
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Servering
  • Brun sovs
  • Flæskesteg i ovn
  • Opbagt sovs
  • Flæskesteg i airfryer
  • Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær
  • Ribbensteg med sprøde svær
  • FAQ
  • Kommentarer
billederesultat for flæskestegssovs
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Flæskestegssovs

4.78 fra 70 stemmer
Se hvordan du laver den bedste flæskestegssovs, så du altid har en perfekt sovs. Sovsen laves uden fløde, men på sky fra flæskestegen.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Sovs og saucer
Køkken: Dansk
Kalorier: 81
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl sky - fra stegning af flæskesteg
  • 2 tsk ribsgele
  • 2 spsk gastrik - smag dig frem
  • salt og friskkværnet peber
  • Sovsekulør

Fremgangsmåde
 

  1. Skyen fra flæskestegen sigtes.
  2. Smelt smørret i en kasserolle, og pisk derefter hvedemel i.
  3. Derefter piskes skyen gradvist ind i sovsen. I starten er sovsen meget tyk, men tilsæt løbende lidt sky, og til sidst har du den rette konsistens. Hvis sovsen alligevel stadig er for tyk til din smag, kan du sagtens blot tilsætte en smule vand.
  4. Det er også muligt at komme lidt fløde ved, og det giver en mere rund smag. Men det feder også mere, og er ikke nødvendigt.
  5. Pisk også ribsgele i, og smag din flæskestegssovs til med lidt gastrik og friskkværnet peber. Eventuelt også lidt salt, men skyen er godt saltet, så mere salt er sikkert overflødigt.
  6. Giv også sovsen lidt sovsekulør, og lad den nu simre i fem minutter, så du fjerner smagen af hvedemel.

Næringsindhold

Kalorier: 81kcalKulhydrater: 7gProtein: 1gFedt: 6gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.2gKolesterol: 15mgNatrium: 633mgKalium: 18mgKostfibre: 0.1gSukker: 3gVitamin A: 175IUVitamin C: 0.3mgCalcium: 6mgJern: 0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Så er din flæskestegssovs klar til servering.

Som sagt kan en for tyk sovs nemt piskes op med lidt vand eller bouillon, og er sovsen blevet for tynd, kan den reddes med lidt majsstivelse udrørt i en smule koldt vand.

Flere inspirerende opskrifter:

Brun sovs

4.8 fra 134 stemmer
Få opskriften på en velsmagende brun sovs, der passer perfekt til diverse retter. Oplev hvordan du kan lave den nemt og enkelt.
Gå til opskrift
billede med brun sovs

Flæskesteg i ovn

4.8 fra 545 stemmer
Nem og sikker opskrift på en perfekt flæskesteg i ovn. Her får du de vigtige tips til at opnå en rigtig sprød svær på din kamsteg.
Gå til opskrift
billede med flæskesteg i ovn og sprøde svær

Opbagt sovs

5 fra 1 stemme
Opbagt sovs er en klassisk sovs, der laves af en opbagning af smør, hvedemel og væske. Her får du min opskrift på grundsovs, der aldrig smager af mel.
Gå til opskrift
opbagt sovs

Flæskesteg i airfryer

4.8 fra 171 stemmer
Min opskrift på flæskesteg i airfryer, der altid sikrer dig sprøde svær på din kamsteg. Se temperatur, stegetid og gode tips til stegningen.
Gå til opskrift
billederesultat for flæskesteg i Airfryer

Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær

4.8 fra 256 stemmer
Opskrift på langtidsstegt flæskesteg i ovn. En guide til stegning af flæskesteg i lang tid, hvor du til sidst laver sprøde svær på stegen.
Gå til opskrift
billederesultat for langtidsstegt flæskesteg

Ribbensteg med sprøde svær

4.8 fra 113 stemmer
Sikker opskrift på ribbensteg med sprøde svær i ovn. En nem fremgangsmåde med stegetid og tips, og ribbenstegen kan også laves i grill.
Gå til opskrift
ribbensteg

FAQ

Kan man lave flæskestegssovs dagen før?

Du kan sagtens lave en flæskestegssovs dagen - eller endda et par dage før. Opbevares på køl og varmes op i gryde.

Hvordan laver man stegesky?

Stegeskyen kommer fra stegen, der smider den under tilberedningen. Husk at komme lidt vand ved, så skyen ikke fordamper. Skyen kan blandt andet bruges til en flæskestegssovs.

Hvor meget flæskestegssovs pr. person?

Du skal beregne mindst 1 deciliter flæskestegssovs til hver person. Måske endda 1,5 deciliter, afhængig af hvor sovseglade I er.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tanja

    november 07, 2024 at 4:46 pm

    Hvordan kan man lave en god flæskestegssovs, hvis man ikke har nogen stegesky? Jeg kunne godt tænke mig at kunne lave den dagen før eller om formiddagen, når jeg skal have mange gæster.

    Svar
  2. Ole

    januar 28, 2018 at 3:03 am

    Egentlig ingen grund til Fond eller noget, den rene Sky giver en meget koncentreret smag, og sprøde svær, har ikke rigtigt noget med væske indholdet at gøre, Stegen skal bare Saltes godt, efter den har været i Ovnen i 30 Minutter, hvor den er vendt på hovedet i et par Centimeter Vand, så suger Saltet godt ind, og resultatet er perfekt hver gang. 🙂

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Forsiden lige nu

kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften
Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required