Se hvordan du laver den bedste flæskestegssovs, så du altid har en perfekt sovs. Sovsen laves uden fløde, men på sky fra flæskestegen.
Flæskestegssovs laves på en god bund af sky fra flæskesteg.
Tilsæt cirka syv deciliter svinefond eller bouillon i bunden af fadet, når du steger flæskestegen (den svinder ind til ca. fem deciliter færdig sky).
Kom også gerne lidt løg, gulerødder og andre rodfrugter ved, da det giver masser af smag.
Hæld skyen fra efter 45 minutter, så stegen kan stege færdig uden for meget damp i ovnen. Det giver dig en mere sprød svær.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på flæskestegssovs
Ingredienser
- 2 spiseskefulde smør
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 4 deciliter sky fra stegning af flæskesteg
- 2 teskefulde ribsgele
- Lidt gastrik
- salt og friskkværnet peber
- Lidt Sovsekulør
Sådan gør du
- Skyen fra flæskestegen sigtes.
- Smelt smørret i en kasserolle, og pisk derefter hvedemel i.
- Derefter piskes skyen gradvist ind i sovsen. I starten er sovsen meget tyk, men tilsæt løbende lidt sky, og til sidst har du den rette konsistens. Hvis sovsen alligevel stadig er for tyk til din smag, kan du sagtens blot tilsætte en smule vand.
- Det er også muligt at komme lidt fløde ved, og det giver en mere rund smag. Men det feder også mere, og er ikke nødvendigt.
- Pisk også ribsgele i, og smag din flæskestegssovs til med lidt gastrik og friskkværnet peber. Eventuelt også lidt salt, men skyen er godt saltet, så mere salt er sikkert overflødigt.
- Giv også sovsen lidt sovsekulør, og lad den nu simre i fem minutter, så du fjerner smagen af hvedemel.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Så er din flæskestegssovs klar til servering.
Som sagt kan en for tyk sovs nemt piskes op med lidt vand eller bouillon, og er sovsen blevet for tynd, kan den reddes med lidt Maizena udrørt i en smule koldt vand.
Se også mine opskrifter på:
Smørrebrød med flæskesteg og lynsyltet æble
Ole
Egentlig ingen grund til Fond eller noget, den rene Sky giver en meget koncentreret smag, og sprøde svær, har ikke rigtigt noget med væske indholdet at gøre, Stegen skal bare Saltes godt, efter den har været i Ovnen i 30 Minutter, hvor den er vendt på hovedet i et par Centimeter Vand, så suger Saltet godt ind, og resultatet er perfekt hver gang. 🙂