• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær

Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær

billederesultat for langtidsstegt flæskesteg
4.8 fra 256 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.3k
SHARES
FacebookMessenger1.3kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 11. maj 2024 - Udgivet: 7. december 2019

Opskrift på langtidsstegt flæskesteg i ovn. En guide til stegning af flæskesteg i lang tid, hvor du til sidst laver sprøde svær på stegen.

Her får du min opskrift på en super mør og lækker langtidsstegt flæskesteg (svinekam), der smager præcist som den skal.

Flæskestegen steges naturligvis ved lav varme, hvilket giver et særdeles mørt stykke kød.

Og så tror du måske det er svært at lave sprøde svær på en langtidsstegt flæskesteg, men det er det ikke. Du skal blot følge denne opskrift, for så får du den møreste langtidsstegte flæskesteg, som du nogensinde har smag.

Længere nede kan du også se min video, hvor jeg viser dig hvordan du nemt får salt ned mellem sværene på flæskestegen. Det sikrer dig nemlig de helt sprøde flæskesvær, som jo også er det vi går efter når vi laver svinekam.

Opskriften er beregnet til cirka seks personer, og jeg har også lavet en video, hvor du kan se, hvordan du nemt laver en god sovs af skyen fra flæskestegen.

Indhold
  • Opskrift på langtidsstegt flæskesteg i ovn. En guide til stegning af flæskesteg i lang tid, hvor du til sidst laver sprøde svær på stegen.
  • Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Flæskesteg i ovn
  • Flæskesteg i airfryer
  • Flæskesteg i gasgrill
  • Helstegt pattegris opskrift med stegetid og kernetemperatur
  • Flæskestegssandwich
  • Flæskesteg sous vide - bedste opskrift med tid og temperatur
  • FAQ
  • Kommentarer
billederesultat for langtidsstegt flæskesteg
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær

4.77 fra 256 stemmer
Opskrift på langtidsstegt flæskesteg i ovn. En guide til stegning af flæskesteg i lang tid, hvor du til sidst laver sprøde svær på stegen.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 4 timer t
Hviletid 15 minutter min
Samlet tid 4 timer t 30 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 374
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1,5 kg flæskesteg - uden ben
  • 1 spsk olivenolie
  • flagesalt - eller alm. salt
  • 10 laurbærblade
  • 2 løg - i grove stykker
  • 2 gulerødder - i grove stykker
  • 1 håndfuld timian
  • 4 dl vand

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 90 grader almindelig over- og undervarme. Altså ikke varmluft.
  2. Gå sværen på flæskestegen efter, så du er sikker på at alle svær er skåret ned til kødet. Ellers er det svært at få sprøde flæskesvær.
  3. Smør sværen med lidt olie, og drys derefter salt ned mellem alle sværene. Det tager lidt tid - men er det hele værd!
  4. Stik laurbærblade ned mellem sværene, da det giver en god smag til langtidsstegt flæskesteg.
  5. Fordel løg og gulerødder i et ildfast fad sammen med friske timiankviste. Hæld også 3-4 deciliter vand ved.
  6. Læg nu flæskestegen ovenpå grøntsagerne, så stegen står helt lige. Det er nemlig også vigtigt for at opnå de sprøde svær.
  7. Stik et stegetermometer ind i stegen, og det skal ske fra enden af stegen og ind i midten. Altså ikke ned gennem sværene.
  8. Kom stegen i ovnen på næstnederste rille, hvor den nu steges indtil kernetemperaturen viser 60 grader. Det tager ca. 3-4 timer. Stegetiden afhænger af kødets struktur og størrelse. Undervejs skal du øse skyen op over sværen, og jeg plejer at gøre det ca. hver halve time.
  9. Derefter skrues ovnen op på 250 grader, og her steges den langtidsstegte flæskesteg videre indtil kernetemperaturen er 65 grader. Tiden kan variere, men regn med at det tager cirka 20-25 minutter.
  10. Nu skulle sværen også gerne være sprød, og hvis ikke den er det, ja så tænder du lige ovnens grill og sørger for at sværene bliver knasende sprøde.
  11. Undervejs skal du holde øje med at væden ikke fordamper, da den anvendes til flæskestegssovs. Tilsæt om nødvendigt mere vand i fadet.
  12. Lad den færdigstegte flæskesteg hvile utildækket på et skærebræt i ca. 15 minutter inden udskæring.

Næringsindhold

Kalorier: 374kcalKulhydrater: 6gProtein: 57gFedt: 13gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gKolesterol: 158mgNatrium: 138mgKalium: 1056mgKostfibre: 1gSukker: 3gVitamin A: 3416IUVitamin C: 4mgCalcium: 30mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan også tilberede langtidsstegt flæskesteg i 7 timer, og her får du en mere pulled pork agtig steg.

Altså hvor kødet er mere tørt, og nærmest trevler fra hinanden når det skæres ud. Men det er nu også ret lækkert.

Servér den langtidsstegte flæskesteg med kogte kartofler og dampet broccoli.

Flere inspirerende opskrifter:

Flæskesteg i ovn

4.8 fra 545 stemmer
Nem og sikker opskrift på en perfekt flæskesteg i ovn. Her får du de vigtige tips til at opnå en rigtig sprød svær på din kamsteg.
Gå til opskrift
billede med flæskesteg i ovn og sprøde svær

Flæskesteg i airfryer

4.8 fra 171 stemmer
Min opskrift på flæskesteg i airfryer, der altid sikrer dig sprøde svær på din kamsteg. Se temperatur, stegetid og gode tips til stegningen.
Gå til opskrift
billederesultat for flæskesteg i Airfryer

Flæskesteg i gasgrill

4.7 fra 78 stemmer
Grillet flæskesteg: Her får du min opskrift på flæskesteg i gasgrill med den korrekte kernetemperatur og stegetid. En let og forståelig guide.
Gå til opskrift
grillet flæskesteg i gasgrill med sprød svær

Helstegt pattegris opskrift med stegetid og kernetemperatur

Gå til opskrift
billede med helstegt pattegris

Flæskestegssandwich

4.6 fra 7 stemmer
Se her hvordan du laver en hjemmelavet flæskestegssandwich med langtidsstegt flæskesteg. Få også opskriften på hjemmebagte burgerboller.
Gå til opskrift
billederesultat for flæskestegssandwich

Flæskesteg sous vide - bedste opskrift med tid og temperatur

4.8 fra 45 stemmer
Opskrift på flæskesteg sous vide, der er en garanti for både mørt kød og de sprøde flæskesvær, som vi vil have dem. Her er guide med præcis tid og temperatur.
Gå til opskrift
billede med flæskesteg sous vide

FAQ

Hvad er langtidsstegt flæskesteg?

En flæskesteg (ofte nakkekam eller kamsteg med svær) tilberedt ved lav temperatur (90–120 grader) i flere timer, så den bliver ekstra saftig og mør, uden at sværen bliver sej.

Hvordan får man sprød svær ved langtidsstegning?

Her får du et par gode råd, der sikrer sprød svær på den langtidsstegt flæskesteg:
Rids sværen helt ned til kødet (ikke i kødet).
Gnid godt med salt mellem rillerne.
Til sidst: Giv stegen høj varme (grill eller 250 grader) i 20-25 minutter til sværen popper op. Hold øje så den ikke branker.

Skal stegen have væske i fadet?

Ja, kom gerne lidt vand eller bouillon i bunden af fadet. Det giver fugt og hjælper med at holde kødet saftigt. Brug væsken som base til sovs.

Skal man vende stegen undervejs?

Nej, sværen skal hele tiden vende opad, så fedtet kan rende ned og holde kødet saftigt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anni Jessen

    april 10, 2025 at 7:45 am

    jeg har en flæskesteg på 2800 g. Hvor lang stegetid skal jeg beregne - jfr. ovenstående? hilsen Anni

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 11, 2025 at 5:59 am

      Hej Anni
      Stegetiden er omtrent den samme, men brug et stegetermometer - så er du sikker på det perfekte resultat 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Lars Kofoed

    december 23, 2024 at 3:50 pm

    Selvom min svigerfamilie har tænder, så foretrækker de flæskesteg a la pulled pork. Er det så noget med 5 timer à 100 grader og så grill til sværene til sidst? (svinekam)

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 23, 2024 at 4:53 pm

      Hej Lars
      Det er også lækkert, og ja, så er det længere tid og lavere temperatur. Måske endda 6-7 timer.
      God fornøjelse - og glædelig jul
      Holger

      Svar
  3. Hanne Lundholm Brønden

    december 22, 2024 at 11:44 pm

    Jeg vil gerne stege ved 130 gr. hvor mange timer skal den så have inden der skrues op for varmen .

    Svar
  4. Karin Lund Mortensen

    juli 12, 2024 at 1:39 pm

    Det er bare en lækker opskrift på langtidsstegt flæskesteg. Jeg bruger altid denne opskrift.

    Svar
  5. Lene

    marts 17, 2024 at 7:25 pm

    Tak for en rigtig god og lige til opskrift. Sværende måtte dog en tur under grillen, men ellers meget lækkert og saftigt.

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften
billede med rabarbermuffins
Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required