Opskrift på langtidsstegt flæskesteg i ovn. En guide til stegning af flæskesteg i lang tid, hvor du til sidst laver sprøde svær på stegen.
Her får du min opskrift på en super mør og lækker langtidsstegt flæskesteg (svinekam), der smager præcist som den skal.
Flæskestegen steges naturligvis ved lav varme, hvilket giver et særdeles mørt stykke kød.
Og så tror du måske det er svært at lave sprøde svær på en langtidsstegt flæskesteg, men det er det ikke.
Du skal blot følge denne opskrift, for så får du den møreste langtidsstegte flæskesteg, som du nogensinde har smag.
Længere nede kan du også se min video, hvor jeg viser dig hvordan du nemt får salt ned mellem sværene på flæskestegen.
Det sikrer dig nemlig de helt sprøde flæskesvær, som jo også er det vi går efter når vi laver svinekam.
Opskriften er beregnet til cirka seks personer, og jeg har også lavet en video, hvor du kan se, hvordan du nemt laver en god sovs af skyen fra flæskestegen.
Opskrift på langtidsstegt flæskesteg
Ingredienser
- 1,5 kilo flæskesteg uden ben
- 1 spiseskefuld olivenolie
- flagesalt eller alm. salt
- 10 laurbærblade
- 2 løg i grove stykker
- 2-3 gulerødder i grove stykker
- 1 bundt timian
- 3-4 deciliter vand
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 90 grader almindelig over- og undervarme. Altså ikke varmluft.
- Gå sværen på flæskestegen efter, så du er sikker på at alle svær er skåret ned til kødet. Ellers er det svært at få sprøde flæskesvær.
- Smør sværen med lidt olie, og drys derefter salt ned mellem alle sværene. Det tager lidt tid - men er det hele værd!
- Stik laurbærblade ned mellem sværene, da det giver en god smag til langtidsstegt flæskesteg.
- Fordel løg og gulerødder i et ildfast fad sammen med friske timiankviste. Hæld også 3-4 deciliter vand ved.
- Læg nu flæskestegen ovenpå grøntsagerne, så stegen står helt lige. Det er nemlig også vigtigt for at opnå de sprøde svær.
- Stik et stegetermometer ind i stegen, og det skal ske fra enden af stegen og ind i midten. Altså ikke ned gennem sværene.
- Kom stegen i ovnen på næstnederste rille, hvor den nu steges indtil kernetemperaturen viser 60 grader. Det tager ca. 3-4 timer. Stegetiden afhænger af kødets struktur og størrelse. Undervejs skal du øse skyen op over sværen, og jeg plejer at gøre det ca. hver halve time.
- Derefter skrues ovnen op på 250 grader, og her steges den langtidsstegte flæskesteg videre indtil kernetemperaturen er 65 grader. Tiden kan variere, men regn med at det tager cirka 20-25 minutter.
- Nu skulle sværen også gerne være sprød, og hvis ikke den er det, ja så tænder du lige ovnens grill og sørger for at sværene bliver knasende sprøde.
- Undervejs skal du holde øje med at væden ikke fordamper, da den anvendes til flæskestegssovs. Tilsæt om nødvendigt mere vand i fadet.
- Lad den færdigstegte flæskesteg hvile utildækket på et skærebræt i ca. 15 minutter inden udskæring.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Note
Du kan også tilberede langtidsstegt flæskesteg i 7 timer, og her får du en mere pulled pork agtig steg.
Altså hvor kødet er mere tørt, og nærmest trevler fra hinanden når det skæres ud. Men det er nu også ret lækkert.
Video: Sådan salter du flæskesteg
Se her i denne video hvordan du får salt godt ned mellem sværene på en langtidsstegt flæskesteg:
Servering
Servér langtidsstegt flæskesteg med kogte kartofler og dampet broccoli.
Se også disse opskrifter:
90 grader…..?
Min ovn kan ikke gå så langt ned.