Opskrift på flæskesteg sous vide, der er en garanti for både mørt kød og de sprøde flæskesvær, som vi vil have dem. Her er guide med præcis tid og temperatur.
Flæskesteg sous vide er den ultimative måde at tilberede flæskestegen på. I hvert fald hvis du både vil have sprøde svær og mørt kød.
Netop flæskesteg kan være svær at tilberede perfekt, simpelthen fordi det er en udfordring at lave sprøde flæskesvær uden at kødet bliver tørt og trist.
Men her er sous vide din ven, og med denne metode går det altså aldrig galt i byen.
Se også mine opskrifter på:
- Flæskesteg i airfryer
- Langtidsstegt flæskesteg
- Flæskesteg i ovn
- Sous vide temperatur, tid, tabel og guide
Opskrift på flæskesteg sous vide
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, men har du et stykke kamsteg tilbage, gør den lykke i tynde skiver på et stykke rugbrød i din madpakke dagen efter.
Flæskesteg sous vide
Ingredienser
- 1 kilo flæskesteg - uden ben
- 2 laurbærblade
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Flæskestegen duppes tør med en køkkenrulle, hvorefter du skal gennemgå alle sværene for at kontrollere, at de er skåret helt ned til kødet. Dog ikke ned i kødet, men kun ned til det.
- Læg derefter stegen i en vakuumpose sammen med et par laurbærblade, og luk vakuumposen til i en vakuummaskine.
- Flæskesteg sous vide skal laves ved 58 grader, så varm vandet op til den temperatur og kom stegen ned i vandbadet.
- Giv den nu nu fem timer i vandet.
- Efter de fem timer klippes posen op og skyens hældes fra til en god flæskestegssauce.
- Forvarm ovnen til 230 grader varmluft.
- Flæskesværen skylles lige hurtigt af med kogende vand (varm det bare op i en elkedel), hvorefter kødet og svær tørres af. Gerne også nede mellem sværene, hvis du kan komme til det.
- Derefter saltes både kød og sværene - husk at komme salt ned mellem ALLE sværene. Ellers bliver de ikke sprøde. Giv også kødet lidt friskkværnet peber.
- Læg sværen i et fad, og sørg for at sværen ligger helt lige/vandret. Klods eventuelt op med lidt sølvpapir eller stykker af kartoffel,
- Giv nu din flæskesteg cirka 20 minutter ved de 230 varmluft, så sværen bobler op og kødet bliver brunet af. Er sværen ikke sprød efter de 20 minutter, giver du lige flæskestegen nogle minutter mere. Men hold øje med den, så den ikke bliver sort!
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Så er din flæskesteg sous vide klar til udskæring og servering, og du har nu både knasende sprøde svær og super mørt kød.
Du kan i øvrigt sagtens lave flæskestegen flere dage i forvejen.
Det gør du ved at tilberede kamstegen i din sous vide som anvist i opskriften, men når stegen kommer op af vandbadet, lægges den direkte på køl.
Her kan den holde sig i op til 10 dage på køl.
Når du så skal lave flæskestegen færdig, giver du den lige 30-45 minutter i din sous vide, hvorefter du følger trinene til at færdigtilberede stegen.
Derfor kan du blandt andet lave flæskesteg til juleaften flere dage før, og så spare en del stress i forbindelse med julemiddagen.
Men også når du har gæster kan det være en fordel, at lave din steg i god tid.
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Karin
Hej
Jeg synes, det lyder super lækkert at lave flæskestegen i sous vide, men hvordan i forhold til tiden, hvis jeg fx vil laven en steg på 1,5 kg, vil det så stadig være 5 timer?
Britta Riis
Hej Holger. Hvad laver du sovs af til stegen? Kender intet til sous vide, men overvejer at få det.
Mvh
Britta
Peter Jensen
Hej Holger
Deler du svær og stegen inden du kommer i ovnen?
Mvh.
Peter
Holger Rørby Madsen
Hej Peter
Nej, jeg laver den samlet - jeg synes det fungerer fint uden stegen bliver tør.
De bedste hilsner
Holger