Se her hvordan du laver en hjemmelavet flæskestegssandwich med langtidsstegt flæskesteg. Få også opskriften på hjemmebagte burgerboller.
Hjemmelavet flæskestegssandwich med langtidsstegt gris er en super god omgang mad, der jo selvsagt ikke er fastfood.
Alligevel er denne flæskestegssandwich nem at gå til, og du skal glæde dig til det endelige resultat.
Udover lækre skiver flæskesteg, skal du bruge salat, løg og hvad du ellers vil komme i din sandwich.
Opskriften er til seks personer.
Opskrift på flæskestegssandwich
Flæskestegssandwich - burger med flæskesteg
Ingredienser
- 1,5 kilo svinekam - med svær/flæskesteg
- salt
Sandwichboller
- 3 deciliter mælk
- 30 gram gær
- 2 æg
- 600 gram hvedemel
- 150 gram smør - meget blødt, dog ikke smeltet
- 1 teskefuld salt
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- Lidt mælk
Sådan gør du
- Start med flæskestegen, som saltes godt på kødet, men ikke sværen endnu. Læg stegen i et ildfast fad, og stil den i en forvarmet ovn ved 125 grader varmluft.
- Her skal den steges i syv timer. Efter et par timer salter du sværen grundigt, og lader derefter flæskestegen stege færdig. Passer perfekt til din flæskestegssandwich.
- Så kan du imens lave sandwichbollerne, men det smarteste er, at du starter med dejen et par timer før stegen er færdig.
- Lun mælken og rør gæren ud i mælken. Pisk så æggene i, og derefter cirka halvdelen af melet. Kom så det bløde smør i sammen med salt, og ælt videre. Til sidst æltes resten af melet i. men prøv dig forsigtigt frem til sidst, da den endelige mængde kan variere.
- Lad dejen hæve i en time, og slå den derefter ud på et meldrysset bord. Ælt den let igennem, og del den i 12 stykker, som trilles til boller. Tryk dem flade og stil dem på en bageplade med bagepapir, hvorefter de pensles med sammenpisket æg og mælk.
- Lad sandwichbollerne efterhæve i 45 minutter.
- Tag flæskestegen ud af ovnen, og lad den hvile utildækket mens du bager sandwichbollerne. Skru ovnen op på 225 grader varmluft, og bag brødene i cirka 13-15 minutter.
- Lad dem lige køle lidt af på en rist, hvorefter de flækkes og fyldes med salat, skiver af den møre flæskesteg, løg og hvad du ellers synes der skal i din flæskestegssandwich.
- Rester er fantastiske til madpakken.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Den færdige flæskestegssandwich nydes selvfølgelig med sprøde pommes frites og en kold cola.
Og rester af burger med flæskesteg er som sagt fantastisk som frokost dagen efter.
Se mere indhold:
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Evy Linda Larsson
Jeg har fået en airfryer på 4,5 l hvordan ser jeg på opskrifterne hvor meget og hvilken varmegrad skal jeg bruge? Den kogebog jeg har fået omtaler kun om en airfryer på 5,3 l?