Brioche burgerboller er store og luftige, og det skyldes det store indhold af både æg og smør i burgerbollerne. Her får du verdens bedste opskrift på dem.
Du kan roligt glæde dig til disse brioche burgerboller, der er ligesom du gerne vil have dem.
Og bollerne passer perfekt til den hjemmelavede burger, hvor burgerbollen jo er en ret vigtig bestanddel.
Men hvorfor bage dem af briochedej?
Hvad er brioche?
Briochedej er en klassisk fransk dejopskrift, som adskiller ved at der er masser af både smør og mælk i dejen.
Til denne opskrift skal der faktisk bruges tre æg og 200 gram smør, men det kan du til gengæld også både smage og mærke bagefter.
Du får nemlig burgerboller der er virkelig luftige og meget bløde, og så smager de simpelthen fantastisk godt.
Derfor skal du lige huske at gemme opskriften på din egen huskeliste, for det her er en burgerbolleopskrift, som du vil vende tilbage til igen og igen. Det lover jeg dig.
Opskriften giver 12 store og flotte brioche burgerboller.
Ingredienser til brioche burgerboller
150 gram lunken sødmælk
50 gram gær
500 gram hvedemel
45 gram sukker
5 gram salt
3 æg
200 gram meget blødt smør
Pensling
4 pasteurisede æggeblommer
Fremgangsmåde
- Sødmælk lunes og gæren røres ud i mælken. Hæld den derefter i skålen til røremaskinen. jeg bruger altid sødmælk til brioche burgerboller, men andre slags kan selvfølgelig også bruges.
- Hvedemel vejes af med sukker og salt, mens æggene røres sammen i en skål.
- Ælt gradvist hvedemel, æg og det meget bløde smør ind i dejen.
- Ælt nu dejen to minutter ved lav hastighed, og derefter cirka fem minutter ved højere hastighed.
- Tag dejen ud på bordet og virk den hurtigt op. Se her i min bageskole hvordan du virker dej op.
- Læg dejen i en skål og læg et fugtigt viskestykke over. Hæver i ca. 30 minutter.
- Tag igen dejen ud på bordet og virk den igen hurtigt op.
- Nu deles den i 12 lige store brioche burgerboller, og de skal veje cirka 90 gram pr. styk.
- Tril dem til boller, som sættes på en bageplade med bagepapir. Trykkes derefter flade, så de er cirka et par centimeter høje.
- Læg en dyb bageplade omvendt ovenpå, og lad burgerbollerne hæve i yderligere 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 240 grader varmluft.
- Lige inden burgerbollerne skal ind i ovnen, pensles de med æggeblommer. Det passer med to bægre pasteuriserede æggeblommer.
- Stil pladen ind i ovnen, luk lågen og skru straks varmen ned på 210 grader varmluft.
- Bag burgerbollerne i cirka 10 minutter, så de får den flotte og lidt mørke farve på toppen.
Brioche burgerboller
De færdigbagte burgerboller tages ud af ovnen, og lægges på en rist.
Køles af, hvorefter de er klar til hjemmelavede burgere.
Hvordan udtales brioche så? Jo, det er sådan her: [bʁiˈʌɕə]
Og her kan du høre hvordan det skal siges.
Her kan du se min opskrift på de klassiske burgerboller.
Din vurdering
-
Brioche burgerboller
Stem her
( stemmer)Sådan laver du hyldeblomstsaft
Sådan steger du hele rødspætter i ovn
Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk på grillen
Mamas koteletter med masser af tomater og pasta
Sådan bager du en lækker marmorkage
Sådan laver du millionbøf
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Kan de fryses? Vil nemlig bage dem i morgen. Men vi skal "først" have dem d. 1/1.
Hej Stine
Det har jeg ikke prøvet, men det burde du kunne gøre. Tø dem op ved stuetemperatur.
De bedste hilsner og godt nytår
Holger
Tænker du at det ville kunne gøre noget godt at tilføje bage enzym til dejen?
Hej Maria
Ja da - du kan sagtens komme lidt bageenzymer i. Det gør kun brioche bollerne bedre.
Alt det bedste
Holger