• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Hjemmelavet Big Mac burger - opskrift og fakta

Hjemmelavet Big Mac burger - opskrift og fakta

billede med hjemmelavet Big Mac burger
5 fra 19 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
47
SHARES
FacebookMessenger47PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 31. juli 2024 - Udgivet: 1. januar 2021

Hjemmelavet Big Mac er det sikre hit til aftensmad, og burgeren er faktisk nem at lave selv. Og det tager ikke så lang tid.

Du kan bage dine egne burgerboller (se link til opskrift længere nede), eller købe færdige burgerboller. Begge dele er fint.

Men da en klassisk Big Mac burger fra McDonalds indeholder to bøffer, skal du bruge tre stykker burgerboller til hver.

Det kan du enten løse ved at skære hver burgerbolle over i tre stykker - eller gøre som jeg plejer: Brug to underdele og en overdel. Dette kræver selvfølgelig i alt otte burgerboller - og du får fire dele i overskud, som du kan anvende til noget andet.

Den populære burger fra den amerikanske burgerkæde kræver også den særlige Big Mac dressing, og den finder du også linket til i opskriften.

Her er der beregnet en Big Mac til hver person - lav flere hvis du synes det.

Se også disse opskrifter:

  • Hamburger
  • Big Mac roulade
  • Cheeseburger
  • Sloppy Joe

Opskrift

billede med hjemmelavet Big Mac burger
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hjemmelavet Big Mac

5 fra 19 stemmer
Her er den bedste opskrift på hjemmelavet Big Mac burger, der smager som hos McDonald's. Selvfølgelig med to bøffer og Big Mac dressing.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 1070
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 800 g hakket oksekød - med ca. 10% fedt
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie
  • 1 portion Big Mac dressing - du får opskriften på Big Mac dressing her
  • 4 burgerboller - gerne hjemmelavede burgerboller
  • 1 iceberg salat - snittet
  • 8 skiver ost - cheddar eller hvad du synes
  • drueagurker - skåret i skiver

Fremgangsmåde
 

  1. Det hakkede oksekød deles i otte lige store stykker, så hver bøf bliver på 100 gram. Med to bøffer i hver Big Mac bliver det til 200 gram kød pr. person. Det er nok.
  2. Pres oksekødet ud i en bøfring i passende diameter, eller form bøfferne i hånden på køkkenbordet. Tip: Kom lidt olie på køkkenbordet eller et skærebræt, for så hænger kødet ikke fast. Et tip mere: Du skal ikke mase kødet mere sammen end nødvendigt!
  3. Bøfferne steges i en smule olie på en meget varm pande, hvor de skal have 1-2 minutter på hver side. Tages af og krydres med salt og friskkværnet peber.
  4. Vask panden af, og pensl burgerbollerne på skærefladen med lidt olivenolie. Ristes derefter kort på en varm pande med skæresiden nedad. Tages af.
  5. Lav en portion Big Mac dressing som anvist i linket, og gør iceberg salat og drueagurker klar.
  6. Så er du klar til at bygge en hjemmelavet Big Mac burger. Bunden og midterstykket smøres med burgerdressing. Læg derpå iceberg salat.
  7. På underbollen (altså ovenpå dressing og iceberg) lægges nu skiver ost og en bøf.
  8. På midterbollen lægges (ovenpå dressing og iceberg) skivede drueagurker i ønsket mængde og en bøf.
  9. Saml nu din Big Mac burger ved at lægge midterbollen ovenpå underbollen, og derefter afsluttes med overbollen øverst. Vupti - så nemt er det at lave en Big Mac, der smager himmelsk godt!

Næringsindhold

Kalorier: 1070kcalKulhydrater: 44gProtein: 56gFedt: 73gMættet fedt: 28gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 28gTransfedt: 2gKolesterol: 203mgNatrium: 991mgKalium: 793mgKostfibre: 2gSukker: 10gVitamin A: 977IUVitamin C: 3mgCalcium: 556mgJern: 7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Hjemmelavet Big Mac burger nydes naturligvis straks - og gerne med lækre pommes frites til.

Og ellers er det bare at gå ombord i den populære burger.

Verdens mest kendte burger

Big Mac er verdens mest kendte og populære burger. Den er så kendt, at der ligefrem er lavet en økonomisk model baseret på dens pris verden over.

Uanset om du befinder dig i Johannesburg eller København kan du spise burgeren, der indeholder hele to oksebøffer samt halvanden brugerbolle.

Her får du 10 facts om burgeren, som de fleste har smagt og har en mening om.

Indhold

Dette er, hvad du får, når du køber McDonald's legendariske burger:

To oksebøffer, halvanden burgerbolle, icebergsalat, finhakket løg, dressing, ost og skiver af syltede drueagurker/pickles.

Kalorier i en burger

Det er ikke så få kalorier, du får, når du sætter tænderne i burgeren. En Big Mac indeholder 503 kalorier.

Det er en fjerdedel af det anbefalede kalorieindtag for en voksen.

Derudover ser energifordelingen sådan ud: Kulhydrater 42 gram, proteiner 26 gram, fedt 25 gram, kostfibre 3,1 gram.

Siden 1967

Den første Big Mac kom til verden i den amerikanske stat Pennsylvania den 22. april i 1967.

Prisen var 45 cent.

Sælger milliarder

I 2017 blev der solgt hele 1.3 milliarder Big Mac verden over.

560 millioner blev solgt i USA alene. Så den er altså særdeles populær.

Ingen farvestoffer eller e-numre

For to år siden besluttede McDonald's at fjerne alle tilsætningsstoffer og farvestoffer i deres burgere.

Så i dag kan du sætte tænderne i dem uden at frygte for mærkelige smagstilsætninger og farvestoffer.

Opskrift på dressing afsløret

I mange år var opskriften på dressingen Special Sauce en stor hemmelighed.

Men i 2012 afslørede McDonald's indholdet: Mayonnaise, sennep, løgpulver, hvidløgspulver, vineddike, relish og paprika.

Forskellige alt efter land og religion

I Indien er der kylling i den populære burger, da oksekød er forbudt i mange stater.

I Israel kan du ikke få burgeren med ost, da den jødiske tro forbyder at blande mælkeprodukter og kød, og i arabiske lande er køerne halalslagtet.

Big Mac indekset

Prisen på burgeren i de forskellige lande verden over bruges som en beregningsmetode til at vurdere landes valutaer og leveomkostninger i The Big Mac Index.

Det begyndte egentlig som en spøg i The Econimist, men opdateres hvert år.

Sesamfrø i massevis

Der er ca. 400 sesamfrø på de burgerboller, der bruges til en eneste Big Mac.

Den allerførste McDonald's solgte hotdogs

I 1940 åbnede Richard og Maurice McDonald en grillbar i Californien, som primært solgte hotdogs.

Først senere udvidede de med burgere og pommes frites.

Så ved du alt om verdens mest kendte burger. God appetit.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tommy Larsen

    juni 01, 2021 at 5:24 pm

    Hej
    Det er angående big Mac dressing..jeg har forsøgt at lave den dressing. Den smager langtfra som den originale. Jeg har fulgt opskriften 100%. Jeg har endda forsøgt med 5 forskellige hvidvins eddiker...også forsøgt med forskellige sød sennep...IKKE DET SAMME.... DESVÆRRE

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 01, 2021 at 5:31 pm

      Hej Tommy
      Tak for feedback - det er altid godt. Det er sjovt, for jeg synes den smager ret meget som den originale. Men der kan selvfølgelig være smagsnuancer i de enkelte ingredienser.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Nicolai

        september 09, 2022 at 7:44 pm

        Hej Holger
        Jeg har lige prøvet Big Mac opskriften og de blev super gode smagte som Big Mac. Men mangler der ikke hakket løg i opskriften?

        Dressingen var spot on!

        Tak for den
        Nicolai

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required