Big Mac roulade er blevet et hit i mange danske hjem, og den består af en nærmest æggekage-agtig bund, der rulles sammen om en skøn salat. Nemt og godt.
Jeg ved ærligt talt ikke præcist hvorfra navnet Big Mac roulade stammer, for umiddelbart har den populære burgerroulade (eller madroulade) jo ikke så meget med den kendte burgerkæde at gøre.
Bortset fra, at smagen måske i visse toner kan minde om en klassisk Big Mac burger, men ligheden slipper hurtigt op. Desværre vil nogen måske sige.
Til gengæld kan du nyde en lækker madroulade med en smag af æggekage tilsat krydret og hakket kylling samt en lækker salat. Dertil den lækre Big Mac dressing, som du nemt laver selv.
Her er der blandt andet anvendt spidskål, iceberg og agurk men du kan sagtens bruge andre grøntsager efter egen smag, som jeg kommer nærmere ind på under opskriften. Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på Big Mac roulade
Ingredienser
- 100 g hvedemel
- 1 teske bagepulver
- salt og friskkværnet peber
- 4 deciliter mælk
- 4 æg - strl. M/L
Fyld til Big Mac roulade
- 400 gram hakket kylling
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 1 teske paprika
- 1 teskefuld hvidløgspulver
- 2 spiseskefuld engelsk sauce
- salt og friskkværnet peber
- 1 iceberg - salathoved, snittes
- 0,5 lille spidskål - snittes fint
- 50 gram gulerødder - rives groft
- 0,5 agurk - i små tern
Dressing
- 100 gram mayonnaise
- 1 teskefuld paprika
- 1 teskefuld løgpulver
- 1 teskefuld hvidløgspulver
- 1 teskefuld hvidvinseddike
- 20 gram sennep - gerne en sød sennep
Sådan gør du
- Big mac roulade: Bland hvedemel med salt og bagepulver i en skål, og pisk lidt af mælken i, så der ikke er klumper tilbage. Pisk resten af mælken i, og derefter æggene.
- Beklæd et ildfast fad (på ca. 30 gange 25 centimeter) med bagepapir, og fordel æggemassen på bagepapiret. Husk der skal være en kant af bagepapir hele vejen rundt. Bag i cirka 25 minutter ved 185 °C varmluft. Æggebunden skal være godt gylden, men uden at blive for sveden.
- Varm en pande op ved en god varme, og steg det hakkede kyllingekød i lidt olie, så det er gennemstegt. Krydres med paprika, hvidløgspulver, engelsk sauce, salt og friskkværnet peber. Stilles til side.
- Spidskål og Iceberg salat salaten snittes fint, mens agurk skæres i små tern eller tynde skiver. Gulerødder rives groft.
- Tag den færdigbagte æggebund ud af ovnen. Lad den falde sammen.
- Læg rouladedejen på et stort skærebræt med bagepapiret øverst, og træk det forsigtigt af.
- Fordel kyllingekød på bunden sammen med salat. Brug den mængde, som du synes er passende.
- Den hjemmelavede Big Mac dressing røres sammen og fordeles øverst.
- Rul forsigtigt din Big Mac roulade sammen, og servér den straks.
Næringsindhold
Noter
Du kan anvende de ovennævnte grøntsager og salat, eller prøv med snittet peberfrugt, tomater eller lige netop dine favorit grøntsager i din madroulade.
Fyldet i en Big Mac roulade kan nemlig varieres i det uendelige.
Det hakkede kyllingekød kan også erstattes med hakket oksekød.
Server gerne burgerrouladen med ekstra salat.
Tip: Lad være med at skære rouladen ud i for tynde skiver, men del hellere i fire lige store stykker, så der et stykke til hver person. Så fungerer det bedst.
En sund burgerroulade
Burgerrouladen er faktisk rimelig sund. Jo, dressingen laves selvfølgelig på en bund af mayonnaise, men her kan du bruge en light.
Og ellers kan rouladen altså også spises helt uden dressing, hvis du lige vil spare lidt flere kalorier.
For selve rouladen er ganske fedtfattig, og derfor kan vi godt lægge den i den sundere kategori. Og det er altså lækker aftensmad, som hele familien vil elske.
Se flere lækre madopskrifter:

Comments
No Comments