• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Skinkestang med butterdej og skinke - nem opskrift

Skinkestang med butterdej og skinke - nem opskrift

billede med skinkestang
4.8 fra 25 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
173
SHARES
FacebookMessenger173PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 15. maj 2024 - Udgivet: 2. juli 2023

Skinkestang kan laves på mange måder, og her er en nem opskrift med færdigkøbte skinkestrimler, champignon og flødeost.

Skinkestangen er klassisk mad fra 1980erne, hvor den virkelig var populær i de danske hjem. Den dag i dag er den stadig en hyppig gæst ved middagsbordet, og den er da også meget nem at lave.

Brug gerne en plade frisk butterdej, der kan købes på køl i de fleste supermarkeder. Butterdejen er ca. 24 gange 40 centimeter. Opskriften her er beregnet til fire personer. I min video kan du se fremgangsmåden.

Indhold
  • Skinkestang - butterdej med fyld
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Billeder
  • Tips
  • Butterdejsstang
  • Nem Big Mac roulade
  • Den bedste salatpizza
  • Hjemmelavet pizza
  • Butterdejspizza med kartofler, feta og bacon
  • Butterdejspakker med laks og feta
  • Spanakopita
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med skinkestang
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Skinkestang - butterdej med fyld

4.80 fra 25 stemmer
Opskrift på skinkestang med butterdej og skinke, der havde sin store sejrsgang i 1980erne, hvor især Brugsen var med til at udbrede den.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 742
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 løg - skåret i små tern
  • 2 fed hvidløg - knust og finthakket
  • 2 spsk olie - til stegning
  • 200 g champignon - skåret i skiver
  • 150 g skinke - i strimler
  • 200 g flødeost - naturel
  • 1 spsk sennep - evt. en dijon
  • salt og friskkværnet peber
  • 275 g  butterdej - frisk fra køl, eller brug 4 plader frosset, optøet og rullet ud så det passer til en bradepande
  • 1 håndfuld purløg - finthakket
  • 1 æg - til pensling

Fremgangsmåde
 

  1. Varm olie op i en gryde eller pande og sauter løg, til det bliver blødt og gennemsigtigt, det skal ikke få farve. Tilsæt hvidløg og lad det stege med, til det begynder at afgive duft, rør i det.
  2. Tilsæt champignon og steg til væden er kogt væk og de får lidt farve, krydr med salt og friskkværnet peber.
  3. Tilsæt skinke i strimler og rør godt rundt, lad det stege med i et par minutter.
  4. Tag det af varmen og tilsæt flødeost og sennep. Rør det godt rundt, til det er godt fordelt.
  5. Læg butterdejen på bagepladen og klip "frynser" i siderne. Se evt. i min video hvordan du gør.
  6. Fordel skinkemassen midt på, drys med purløg og flet strimlerne ind over.
  7. Pisk ægget sammen og pensl din skinkestang med æg.
  8. Sæt i en 175 grader varm ovn (varmluft) og bag i ca. 30 minutter til det er gyldent og sprødt.

Næringsindhold

Kalorier: 742kcalKulhydrater: 39gProtein: 19gFedt: 58gMættet fedt: 20gFlerumættet fedt: 7gEnkelumættet fedt: 27gTransfedt: 0.03gKolesterol: 94mgNatrium: 1408mgKalium: 437mgKostfibre: 2gSukker: 5gVitamin A: 749IUVitamin C: 4mgCalcium: 75mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Billeder

Her er nogle billeder af hvordan jeg laver skinkestangen:

flødeosten tilsættes fyldet med skinke
fyld til skinekstangen
skinkestangen flettes
den færdige skinkestang

Tips

Skinkestang serveres evt. med salat eller gnave-grønt. Den sunde spidskålssalat passer perfekt til. Søg opskriften frem i søgefeltet øverst på siden. God både som aftensmad, frokostret eller på en buffet.

Der kan i øvrigt sagtens tilføjes andet grønt til fyldet, herunder perberfrugt i små tern. Eller prøv med spinat, det smager også godt.

Flere inspirerende opskrifter:

Butterdejsstang

4.6 fra 26 stemmer
En klassisk opskrift på butterdejsstang, der er fyldt med broccoli, skinke og champignon. Butterdejsstangen er god til såvel aftensmad som frokost.
Gå til opskrift
butterdejsstang

Nem Big Mac roulade

5 fra 9 stemmer
Opskrift på Big Mac roulade, der er blevet et hit i mange danske hjem. Den består af en nærmest æggekage-agtig bund, der rulles sammen om en skøn salat.
Gå til opskrift
billede til big mac roulade burgerroulade

Den bedste salatpizza

5 fra 8 stemmer
Min opskrift på en lækker og sund salatpizza med dressing og kebab. En sprød pizza med salat og grønt. Et sikkert hit hos børn og voksne.
Gå til opskrift
billederesultat for salatpizza

Hjemmelavet pizza

4.7 fra 60 stemmer
Få opskriften på hjemmelavet pizza med sprød bund og lækker topping. Lær også tips og tricks til den perfekte pizzadej.
Gå til opskrift
billede med hjemmelavet pizza med tomat, mozzarella og skinke

Butterdejspizza med kartofler, feta og bacon

5 fra 2 stemmer
Butterdejspizza er nem at lave, og så smager den godt. Opskriften her er med kartofler, feta og bacon, men du kan variere fyldet, som du vil.
Gå til opskrift
Butterdejspizza

Butterdejspakker med laks og feta

5 fra 8 stemmer
Butterdejspakker med laks, feta og asparges fungerer rigtig godt som forret eller som en del af en tapas. De er superlækre og nemme at lave.
Gå til opskrift
Butterdejspakker

Spanakopita

4.9 fra 20 stemmer
Spanakopita er den lækreste græske spinattærte med butterdej og feta. Den er super nem at lave, og så smager den bare helt fantastisk.
Gå til opskrift
Spanakopita

FAQ

Hvad er en skinkestang?

En skinkestang er en butterdejsrulle fyldt med en cremet skinke- og osteblanding, ofte også med porre eller løg. Den bages i ovn, til butterdejen er gylden og sprød. Det er en nem og populær ret – både som varm aftensmad og som kold snack.

Skal man bruge butterdej?

Ja – færdigkøbt butterdej (på rulle eller plader) er nemmest og mest brugt. Alternativer er hjemmelavet butterdej (hvis du er ambitiøs). Pizzadej eller mørdej (giver en blødere eller mere tærteagtig version) kan også anvendes.

Hvor længe holder skinkestang?

Skinkestangen kan opbevares i køleskab, hvor den har en holdbarhed på 2–3 dage (i tætsluttende beholder).

Kan man fryse skinkestang?

Ja, du kan sagtens fryse rester ned. På frost har den en holdbarhed på 2-3 måneder. Opvarmes bedst i ovn efter frysning. Kan i øvrigt fryses både før og efter bagning.

Kan skinkestangen laves i forvejen?

Ja, du kan samle og opbevare den i køleskabet i nogle timer, før den bages. Eller bage den og genopvarme i ovn, hvor den bliver sprød igen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lars Pedersen

    januar 17, 2025 at 7:39 pm

    Kæmpe succes, tak for mad. Tager ingen tid at lave og smager forrygende!

    Svar
  2. ia

    januar 17, 2024 at 9:55 pm

    Hej! Kan skinkestang og butterdejstang laves i airfryer?
    mvh ia

    Svar
  3. Inge Lavrsen

    juli 05, 2023 at 9:05 pm

    Kan man bruge noget andet end ost i skinkestangen? Bryder mig ikke om ost i maden ej heller surmælksprodukter.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 05, 2023 at 9:29 pm

      Hej Inge
      Det er du ikke alene om 🙂
      Du kan evt. lade chapignon og løg creme lidt ind med en smule fløde. Prøv også gerne at tilsætte lidt frisk timian 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Anne Skov

    juli 05, 2023 at 8:41 pm

    Skift naturelflødeosten ud med Pikantflødeost og undlad sennep. Det smager fantastisk!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 05, 2023 at 9:30 pm

      Hej Anne
      Godt tip - mange tak fordi du bidrager til at gøre Madens Verden endnu bedre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required