Den populære skinkestang havde sin store sejrsgang i 1980erne, hvor især Brugsen var med til at udbrede opskriften. Her er en god opskrift.
Skinkestang kan laves på mange måder, og her er en nem opskrift med færdigkøbte skinkestrimler, champignon og flødeost.
Skinkestangen er klassisk mad fra 1980erne, hvor den virkelig var populær i de danske hjem.
Se også: Indbagt mørbrad - nem opskrift med butterdej og fars
Den dag i dag er skinkestangen stadig en hyppig gæst ved middagsbordet, og den er da også meget nem at lave.
Brug gerne en plade frisk butterdej, der kan købes på køl i de fleste supermarkeder. Butterdejen er ca. 24 gange 40 centimeter.
Opskriften her er beregnet til fire personer. Er I flere, laver du selvfølgelig bare et par skinkestænger. I min video kan du se fremgangsmåden.
Opskrift på skinkestang
Ingredienser
- 1 løg - skåret i små tern
- 2 fed hvidløg - knust og finthakket
- 2 spiseskefulde olie - til stegning
- 200 gram champignon - skåret i skiver
- 150 gram skinke - i strimler
- 200 gram flødeost - naturel
- 1 spiseskefuld sennep - evt. en dijon
- salt og friskkværnet peber
- 275 gram butterdej - frisk fra køl, eller brug 4 plader frosset, optøet og rullet ud så det passer til en bradepande
- 1 håndfuld purløg - finthakket
- 1 æg - til pensling
Sådan gør du
- Varm olie op i en gryde eller pande og sauter løg, til det bliver blødt og gennemsigtigt, det skal ikke få farve. Tilsæt hvidløg og lad det stege med, til det begynder at afgive duft, rør i det.
- Tilsæt champignon og steg til væden er kogt væk og de får lidt farve, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt skinke i strimler og rør godt rundt, lad det stege med i et par minutter.
- Tag det af varmen og tilsæt flødeost og sennep. Rør det godt rundt, til det er godt fordelt.
- Læg butterdejen på bagepladen og klip "frynser" i siderne. Se evt. i min video hvordan du gør.
- Fordel skinkemassen midt på, drys med purløg og flet strimlerne ind over.
- Pisk ægget sammen og pensl din skinkestang med æg.
- Sæt i en 175 grader varm ovn (varmluft) og bag i ca. 30 minutter til det er gyldent og sprødt.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Tips
Skinkestang serveres evt. med salat eller gnave-grønt. Den sunde spidskålssalat passer perfekt til.
God både som aftensmad, frokostret eller på en buffet.
Der kan i øvrigt sagtens tilføjes andet grønt til fyldet, herunder perberfrugt i små tern. Eller prøv med spinat, det smager også godt.
Se også: Butterdejsstang med broccoli, skinke og champignon

Inge Lavrsen
Kan man bruge noget andet end ost i skinkestangen? Bryder mig ikke om ost i maden ej heller surmælksprodukter.
Holger Rørby Madsen
Hej Inge
Det er du ikke alene om 🙂
Du kan evt. lade chapignon og løg creme lidt ind med en smule fløde. Prøv også gerne at tilsætte lidt frisk timian 🙂
Alt det bedste
Holger
Anne Skov
Skift naturelflødeosten ud med Pikantflødeost og undlad sennep. Det smager fantastisk!
Holger Rørby Madsen
Hej Anne
Godt tip - mange tak fordi du bidrager til at gøre Madens Verden endnu bedre.
Alt det bedste
Holger