Skinkestang kan laves på mange måder, og her er en nem opskrift med færdigkøbte skinkestrimler, champignon og flødeost.
Skinkestangen er klassisk mad fra 1980erne, hvor den virkelig var populær i de danske hjem. Den dag i dag er den stadig en hyppig gæst ved middagsbordet, og den er da også meget nem at lave.
Brug gerne en plade frisk butterdej, der kan købes på køl i de fleste supermarkeder. Butterdejen er ca. 24 gange 40 centimeter. Opskriften her er beregnet til fire personer. I min video kan du se fremgangsmåden.
Indhold

Skinkestang - butterdej med fyld
Ingredienser
- 1 løg - skåret i små tern
- 2 fed hvidløg - knust og finthakket
- 2 spsk olie - til stegning
- 200 g champignon - skåret i skiver
- 150 g skinke - i strimler
- 200 g flødeost - naturel
- 1 spsk sennep - evt. en dijon
- salt og friskkværnet peber
- 275 g butterdej - frisk fra køl, eller brug 4 plader frosset, optøet og rullet ud så det passer til en bradepande
- 1 håndfuld purløg - finthakket
- 1 æg - til pensling
Fremgangsmåde
- Varm olie op i en gryde eller pande og sauter løg, til det bliver blødt og gennemsigtigt, det skal ikke få farve. Tilsæt hvidløg og lad det stege med, til det begynder at afgive duft, rør i det.
- Tilsæt champignon og steg til væden er kogt væk og de får lidt farve, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt skinke i strimler og rør godt rundt, lad det stege med i et par minutter.
- Tag det af varmen og tilsæt flødeost og sennep. Rør det godt rundt, til det er godt fordelt.
- Læg butterdejen på bagepladen og klip "frynser" i siderne. Se evt. i min video hvordan du gør.
- Fordel skinkemassen midt på, drys med purløg og flet strimlerne ind over.
- Pisk ægget sammen og pensl din skinkestang med æg.
- Sæt i en 175 grader varm ovn (varmluft) og bag i ca. 30 minutter til det er gyldent og sprødt.
Næringsindhold
Video til opskriften
Få tilsendt opskriften på mail
Billeder
Her er nogle billeder af hvordan jeg laver skinkestangen:
Tips
Skinkestang serveres evt. med salat eller gnave-grønt. Den sunde spidskålssalat passer perfekt til. Søg opskriften frem i søgefeltet øverst på siden. God både som aftensmad, frokostret eller på en buffet.
Der kan i øvrigt sagtens tilføjes andet grønt til fyldet, herunder perberfrugt i små tern. Eller prøv med spinat, det smager også godt.
Flere inspirerende opskrifter:
Butterdejsstang
Nem Big Mac roulade
Den bedste salatpizza
Hjemmelavet pizza
Butterdejspizza med kartofler, feta og bacon
Butterdejspakker med laks og feta
Spanakopita
FAQ
En skinkestang er en butterdejsrulle fyldt med en cremet skinke- og osteblanding, ofte også med porre eller løg. Den bages i ovn, til butterdejen er gylden og sprød. Det er en nem og populær ret – både som varm aftensmad og som kold snack.
Ja – færdigkøbt butterdej (på rulle eller plader) er nemmest og mest brugt. Alternativer er hjemmelavet butterdej (hvis du er ambitiøs). Pizzadej eller mørdej (giver en blødere eller mere tærteagtig version) kan også anvendes.
Skinkestangen kan opbevares i køleskab, hvor den har en holdbarhed på 2–3 dage (i tætsluttende beholder).
Ja, du kan sagtens fryse rester ned. På frost har den en holdbarhed på 2-3 måneder. Opvarmes bedst i ovn efter frysning. Kan i øvrigt fryses både før og efter bagning.
Ja, du kan samle og opbevare den i køleskabet i nogle timer, før den bages. Eller bage den og genopvarme i ovn, hvor den bliver sprød igen.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Lars Pedersen
Kæmpe succes, tak for mad. Tager ingen tid at lave og smager forrygende!
ia
Hej! Kan skinkestang og butterdejstang laves i airfryer?
mvh ia
Inge Lavrsen
Kan man bruge noget andet end ost i skinkestangen? Bryder mig ikke om ost i maden ej heller surmælksprodukter.
Holger Rørby Madsen
Hej Inge
Det er du ikke alene om 🙂
Du kan evt. lade chapignon og løg creme lidt ind med en smule fløde. Prøv også gerne at tilsætte lidt frisk timian 🙂
Alt det bedste
Holger
Anne Skov
Skift naturelflødeosten ud med Pikantflødeost og undlad sennep. Det smager fantastisk!
Holger Rørby Madsen
Hej Anne
Godt tip - mange tak fordi du bidrager til at gøre Madens Verden endnu bedre.
Alt det bedste
Holger