Butterdej lyder svært at lave, men det er faktisk ret nemt. Du skal blot folde og rulle nogle gange, og så har du en hjemmelavet udgave.
Butterdej er nok noget de fleste vælger at købe på frost i supermarkedet, men faktisk er dejen ret nem at lave selv.
Her er en god og hurtigt opskrift på den.
Indhold
- Butterdej lyder svært at lave, men det er faktisk ret nemt. Du skal blot folde og rulle nogle gange, og så har du en hjemmelavet udgave.
- Butterdej - hjemmelavet og nem opskrift
- Ingredienser 1x2x3xVælg
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Tips
- Tarteletter med høns i asparges
- Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker
- Skinkestang - butterdej med fyld
- Butterdejsstang
- Lynhurtige fastelavnsboller med butterdej
- Napoleonskager - nem opskrift på kager med butterdej
- FAQ
- Kommentarer

Butterdej - hjemmelavet og nem opskrift
Ingredienser
- 200 g hvedemel
- 50 g smør
- 1 dl vand - måske lidt mere
- 0,5 tsk salt
- 1 spsk citronsaft
- 200 g smør - skal være koldt
Fremgangsmåde
- Kom hvedemel i en skål, og skær smør i tern. Smuldr derefter smørret godt ind i melet.
- Derefter samles dejen med vand, salt og citronsaft. Tilsæt mere vand hvis det er nødvendigt. Dejen til din butterdej skal blot samles og ikke æltes for meget.
- Find kagerullen frem, og rul dejen ud til en rektangel på cirka 40 gange 30 centimeter.
- Tag smør ud af køleskabet - og her er det VIGTIGT, at smørret er HELT koldt.
- Skær smørret i tynde skiver, og læg skiverne på ⅔ af dejen. Ikke helt ud til kanterne, hvor du lige stopper et par centimeter før.
- Fold nu den tredjedel uden smør ind over smørret, så halvdelen af smørret er dækket. Nu folder du så den sidste tredjedel ind over denne, så dejstykket uden smør ligger i midten.
- Rul igen dejen ud til cirka 40 gange 30 centimeter, og sørg for at have mel nok på bordet, så butterdejen ikke hænger fast!
- Fold igen sammen med en tredjedel ind over midten, og den sidste tredjedel ovenpå.
- Rul på samme måde ud en sidste gange, hvor her til sidst har drejer butterdejen en halv omgang, så du ikke ruller samme stykke en gang til. Igen - HUSK mel nok på bordet!
- Fold butterdejen sammen, og læg den straks på køl.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Nu er din butterdej klar til udskæring, og kan bruges til kager, tarteletter, låg på en pie eller hvad du nu skal bruge butterdej til.
Det er faktisk slet ikke så svært at lave hjemmelavet butterdej.
Flere inspirerende opskrifter:
Tarteletter med høns i asparges
Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker
Skinkestang - butterdej med fyld
Butterdejsstang
Lynhurtige fastelavnsboller med butterdej
Napoleonskager - nem opskrift på kager med butterdej
FAQ
Butterdejen er anvendelig til utrolig mange ting, hvor den kan bruges til alt fra kager, tærter, butterdejspakker og pølsehorn. Blot for at nævne nogle stykker.
I det franske køkken hedder butterdej pâte feuilletée. På engelsk hedder den puff pastry.
Forklaringen på navnet er simpelthen indholdet af smør, der på engelsk jo hedder butter.
Mange tror at butterdej og wienerdej er samme dej, men sådan er det ikke. Det er to forskellige typer af dej. Forskellen ligger i, at der er gær i en wienerdej, det er der ikke i butterdej.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Karl Sørensen
Fin opskrift og meget brugbar.
Efter hver rulning lægger jeg dog dejen på køl en lille halv time
Holger Rørby Madsen
Hej Karl
Tak for det - og det er bestemt også en god idé 🙂
Alt det bedste
Holger
anne Olsen
hvordan fremstiller man butterdej
Holger Rørby Madsen
Hej Anne
Det er netop det, du kan se i denne opskrift, og det er faktisk ret nemt at lave butterdej selv 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Lis Jørgensen
Hej Holger.
Hvilken type mel bruges til hj lavet butterdej?
Fx kagemel?
Mvh Lis
Lis Jørgensen
Hvilken type mel fx Manitoba el kagemel?
Bjarne
hvor lang tid kan den friske butterdej holde sig i køleskabet, før man skærer ud
Holger Rørby Madsen
Hej Bjarne
Hjemmelavet butterdej kan holde sig i op til en måned på køl. Ønskes en længere holdbarhed kan man fryse butterdejen ned. Her holder den sig fint i 2-3 måneder.
Alt det bedste
Holger
Camilla
Skal der smør på efter at der er kommet smør på og den er foldet første gang og så rullet ud igen?