Her er en nem opskrift på de populære napoleonskager. Det er kager med butterdej, flødecreme, marmelade og glasur på toppen.
Napoleonskager er klassiske bager- og konditorkager, som smager forrygende godt.
Der findes et utal af forskellige opskrifter på napoleonskagerne, men fælles for dem er, at de laves med bunde og låg af butterdej, og derimellem er der et tykt lag flødecreme/flødeskum.
Bundene smøres med marmelade, og her kan både en hindbær og sveskemarmelade bruges.
Dette er min version af de klassiske kager, og de er meget nemme at lave.
Kagerne er med frossen butterdej, hvor pladerne nemt skæres ud og anvendes.
Opskriften giver 6 skønne og nemme kager.
Opskrift på napoleonskager
Ingredienser
- 4 plader butterdej fra frost
- 400 gram kagecreme gerne en hjemmelavet creme
- 200 gram piskefløde
- 6 teskefulde marmelade gerne hindbær eller sveskemarmelade
- flormelis
- 40 gram mørk chokolade kan udelades
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- De frosne butterdejsplader deles hver i tre stykker, så du har ialt 12 rektangulære stykker butterdej.
- Vend pladerne i flormelis på begge sider, og læg dem på bageplade med bagepapir.
- Bages 7 minutter så butterdejspladerne hæver op.
- Derefter lægges et stykke bagepapir over de bagte butterdejsplader, og en bageplade lægges forsigtigt oven på denne, så butterdejen ganske let trykkes ned af sig selv. Du skal ikke presse. Bages i yderligere 15 minutter, hvorefter butterdejspladerne køles helt af på en rist.
- Lav 400 gram kagecreme - enten som anvist i linket på den hjemmelavede udgave - eller brug en købecreme.
- Pisk fløden til flødeskum, og vend forsigtigt creme og fløde sammen. Kom flødecremen i en sprøjtepose med stjernetyl.
- Smør 6 bunde butterdej med marmelade - både hindbær og sveskemarmelade er godt til napoleonskager.
- Rør flormelis sammen med lidt kogende vand til en glasur, og smelt chokoladen ved lav varme.
- Sprøjt så flødecreme på bundene, og læg glasur på de øvrige seks butterdejsplader, der skal fungere som låg. Træk også lidt smeltet over som flot mønster (kan udelades).
- Sprøjt flødecreme på bundene med marmelade, og læg forsigtigt lågene på uden at trykke dem ned.
- Stil dine napoleonskager på køl, hvor de gerne må stå 3-4 timer inden servering.
Næringsindhold
Tips
Du kan sagtens spise de nylavede napoleonskager med det samme, men de er altså bedre efter nogle timer på køl, hvor kagerne har nået at sætte sig godt.
Se også disse opskrifter:
Comments
No Comments