• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Kajkage - nem opskrift på lækre Kaj-kager

Kajkage - nem opskrift på lækre Kaj-kager

billederesultat for kajkage Kaj-kager
4.8 fra 31 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
107
SHARES
FacebookMessenger107PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 6. juli 2025 - Udgivet: 25. februar 2023

Her er en nem opskrift på kajkage. Hjemmelavede Kaj-kager med lagkagebund, lækker hindbærcreme og grøn marcipan. Pyntes med sukkerøjne.

Kajkage er en både klassisk og populær kage fra bageren, som heldigvis er ret nem at lave selv derhjemme.

Kajkager har naturligvis navn efter den populære og frække frø Kaj, der dannede makkerpar med papegøjen Andrea i børne-tv.

Der findes flere måder at lave Kaj-kager på, men her er min version, og den er ret nem at gå til. Bunden er lavet af lagkagebunde, og her kan du jo bage lagkagebundene selv - eller købe dem hos bageren eller supermarkedet.

Fyldet er en lækker hindbærcreme med vaniljecreme, flødeskum og hindbærmarmelade. For at holde på formen, har jeg tilsat en smule gelepulver, som du også kan købe i de fleste supermarkeder.

Til sidst overtrækkes dine kajkager med en grøn marcipan (de skal jo ligne en frø), og der snittes en mund og sættes øjne på med baking glue eller glasur.

Indhold
  • Her er en nem opskrift på kajkage. Hjemmelavede Kaj-kager med lagkagebund, lækker hindbærcreme og grøn marcipan. Pyntes med sukkerøjne.
  • Kajkage - nem opskrift på lækre Kaj-kager
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Kommentarer
billederesultat for kajkage Kaj-kager
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kajkage - nem opskrift på lækre Kaj-kager

4.84 fra 31 stemmer
Her er en nem opskrift på kajkage. Hjemmelavede Kaj-kager med lagkagebund, lækker hindbærcreme og grøn marcipan. Pyntes med sukkerøjne.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 6 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 618
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Hindbærcreme
  • 150 g kagecreme -
  • 150 g fløde - pisket til flødeskum
  • 1 tsk gelepulver - røres op med en spiseskefuld vand og varmes
  • 3 spsk hindbærmarmelade
Grøn marcipan
  • 300 g marcipan
  • 150 g flormelis
  • 30 g glukosesirup
  • grøn konditorfarve
Bunde
  • 3 lagkagebunde - hjemmelavede lagkagebunde eller købte
  • hindbærmarmelade
Pynt
  • sukkerøjne - Sugar Eyes fra Dr. Oetker
  • Baking Glue - eller lidt glasur

Fremgangsmåde
 

  1. Lav kagecreme og lad den køle af. Pisk fløden til en let skum.
  2. 1 teskefuld gelepulver røres med en spiseskefuld vand, og varmes i mikroovn.
  3. Vend forsigtigt flødeskum ind i kagecremen, og vend også geleringsmiddel i sammen med hindbærsyltetøj. Kommes i en sprøjtepose.
  4. Ælt marcipan sammen med flormelis og glukosesirup, gerne i en røremaskine med kagespartel. Tilsæt ønsket mængde farve. Ælt marcipanen færdig i hånden.
  5. Udstik lagkagebunde i små bunde med en diameter på ca. 6 centimeter. Du skal bruge to bunde til hver kajkage, så der udstikkes i alt 12 stk.
  6. Smør seks bunde med en teske hindbærmarmelade, og læg derefter en anden bund uden marmelade på.
  7. Klip et hul i sprøjteposen, og sprøjt hindbærcreme på dine kajkager.
  8. Rul den grønne marcipan tyndt ud og udstik til cirkler med en diameter på ca. 11 centimeter. Det er nemmest ved at komme flormelis på et stykke bagepapir, lægge halvdelen af marcipanen på, læg et stykke bagepapir ovenpå, og så rulle ud med kagerulle.
  9. Fold et stykke marcipan over hver kajkage, og tryk den grønne marcipan let til. Kom evt. lidt vand på fingrene, så marcipanen ikke klistrer.
  10. Med en skarp kniv skæres ud til mund, og der sættes øjne på. Her har jeg anvendt de såkaldte Sugar Eyes (sukkerøjne) fra Dr. Oetker, men du kan også bare bruge lidt glasur. Evt. med en klat chokoladeglasur i midten af øjnene.

Næringsindhold

Kalorier: 618kcalKulhydrater: 88gProtein: 8gFedt: 27gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 12gKolesterol: 54mgNatrium: 218mgKalium: 201mgKostfibre: 2gSukker: 68gVitamin A: 412IUVitamin C: 2mgCalcium: 68mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Så er du klar til at servere kajkage til kaffen.

Du kan dog også stille de færdige kajkajer på køl indtil servering.

Som udgangspunkt giver opskriften ca. 6 kajkager, men måske kan du lave endnu flere.

Se flere opskrifter:

Påskekyllinger - flotte og gule kager a la Kaj kage

Bananlagkage - nem lagkage med banan og chokolade

Bikuber - fyldte marengskager med flødeskum og chokolade

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Daniel

    juni 21, 2025 at 6:48 pm

    Jeg
    har ikke smagt dem endnu men de ser lækre ud så jeg giver den 5 ud af 5 stjerner

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 22, 2025 at 7:25 am

      Tak, Daniel - du skal i gang - de smager forrygende godt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Tina Jensen

    august 10, 2024 at 9:32 pm

    Denne opskrift virkede desværre ikke for mig 🙁 Jeg brugte dr Ötker vege gel, cremen blev skilt, måtte smide det hele ud. Øv!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 11, 2024 at 8:01 am

      Hej Tina
      Tak for det, men jeg kender desværre ikke Oetkers vegedel, men det lyder som om forklarigen desværre skal findes der. Du må se om du ikke kan finde et bedre geleringsmiddel, og så skal det nok lykkedes at bage de lækre Kaj kager 🙂
      Jeg har i hvert fald ikke oplevet at cremen skiller.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften
billede med rabarbermuffins
Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required