Her er en nem opskrift på kajkage. Hjemmelavede Kaj-kager med lagkagebund, lækker hindbærcreme og grøn marcipan. Pyntes med sukkerøjne.
Kajkage er en både klassisk og populær kage fra bageren, som heldigvis er ret nem at lave selv derhjemme.
Kajkager har naturligvis navn efter den populære og frække frø Kaj, der dannede makkerpar med papegøjen Andrea i børne-tv.
Der findes flere måder at lave Kaj-kager på, men her er min version, og den er ret nem at gå til.
Bunden er lavet af lagkagebunde, og her kan du jo bage lagkagebundene selv - eller købe dem hos bageren eller supermarkedet.
Fyldet er en lækker hindbærcreme med vaniljecreme, flødeskum og hindbærmarmelade. For at holde på formen, har jeg tilsat en smule gelepulver, som du også kan købe i de fleste supermarkeder.
Til sidst overtrækkes dine kajkager med en grøn marcipan (de skal jo ligne en frø), og der snittes en mund og sættes øjne på.
Opskrift på kajkager
Ingredienser
Hindbærcreme
- 150 gram kagecreme
- 150 gram fløde pisket til flødeskum
- 1 teske gelepulver røres op med en spiseskefuld vand og varmes
- 3 spiseskefulde hindbærmarmelade
Grøn marcipan
- 300 gram marcipan
- 150 gram flormelis
- 30 gram glukosesirup
- grøn konditorfarve
Bunde
- 3 lagkagebunde hjemmelavede lagkagebunde eller købte
- hindbærmarmelade
Pynt
- sukkerøjne Sugar Eyes fra Dr. Oetker
- Baking Glue eller lidt glasur
Sådan gør du
- Lav kagecreme og lad den køle af. Pisk fløden til en let skum.
- 1 teskefuld gelepulver røres med en spiseskefuld vand, og varmes i mikroovn.
- Vend forsigtigt flødeskum ind i kagecremen, og vend også geleringsmiddel i sammen med hindbærsyltetøj. Kommes i en sprøjtepose.
- Ælt marcipan sammen med flormelis og glukosesirup, gerne i en røremaskine med kagespartel. Tilsæt ønsket mængde farve. Ælt marcipanen færdig i hånden.
- Udstik lagkagebunde i små bunde med en diameter på ca. 6 centimeter. Du skal bruge to bunde til hver kajkage, så der udstikkes i alt 12 stk.
- Smør seks bunde med en teske hindbærmarmelade, og læg derefter en anden bund uden marmelade på.
- Klip et hul i sprøjteposen, og sprøjt hindbærcreme på dine kajkager.
- Rul den grønne marcipan tyndt ud og udstik til cirkler med en diameter på ca. 11 centimeter. Det er nemmest ved at komme flormelis på et stykke bagepapir, lægge halvdelen af marcipanen på, læg et stykke bagepapir ovenpå, og så rulle ud med kagerulle.
- Fold et stykke marcipan over hver kajkage, og tryk den grønne marcipan let til. Kom evt. lidt vand på fingrene, så marcipanen ikke klistrer.
- Med en skarp kniv skæres ud til mund, og der sættes øjne på. Her har jeg anvendt de såkaldte Sugar Eyes (sukkerøjne) fra Dr. Oetker, men du kan også bare bruge lidt glasur. Evt. med en klat chokoladeglasur i midten af øjnene.
Næringsindhold
Note
Så er du klar til at servere kajkage til kaffen.
Du kan dog også stille de færdige kajkajer på køl indtil servering.
Som udgangspunkt giver opskriften ca. 6 kajkager, men måske kan du lave endnu flere.
Se flere opskrifter:
Påskekyllinger - flotte og gule kager a la Kaj kage
Bananlagkage - nem lagkage med banan og chokolade
Bikuber - fyldte marengskager med flødeskum og chokolade
Comments
No Comments