Baking glue er et færdiglavet alternativ til smeltet sukker eller isomalt, når du skal lime dit bagværk sammen. Læs mere om det her.
Baking glue eller bagelim er en smagsneutral spiselig lim, der bruges til bagning.
Den er særlig populær ved juletid, når der skal kreeres honningkagehuse, men kan også bruges til at lime for eksempel fondant eller marcipan fast på kager.
Bagelimen er lettere at anvende end smeltet sukker eller isomalt, da den ikke skal opvarmes, og du dermed slipper for at skulle håndtere en brandvarm masse.
Hvad er der i?
Bagelim som eksempelvis Baking glue fra Dr. Oetker består primært af sukkerstoffer og vand, der holdes sammen og danner den limende effekt ved hjælp af tilsætningsstoffer som modificeret stivelse, citronsyre og konserveringsmiddel.
Bagelimen er smagsneutral, og der er dermed ikke tilsat smagsgivere til den. Den smager blot sødligt.
Her kan du se den fulde liste over ingredienser i Baking glue fra Dr. Oetker:
Sukker, vand, glykosesirup, modificeret stivelse, surhedsregulerende middel (citronsyre), konserveringsmiddel (kaliumsorbat).
Næringsindhold i baking glue
Da indholdet i bagelim primært er sukker, vil næringsindholdet også afspejle dette.
Det består altså alene af kulhydrater, der primært er sukkerarter – nemlig 75 gram sukkerarter per 100 gram.
Her kan du se næringsindholdet i Baking glue fra Dr. Oetker:
Næringsindhold per 100 gram | |
Energi | 337 kcal |
Fedt | 0 g |
- heraf mættede fedtsyrer | 0 g |
Kulhydrat | 84 g |
- heraf sukkerarter | 75 g |
Protein | 0 g |
Salt | 0,2 g |
Sådan bruges bagelim
Bagelim skal ofte blødgøres, inden du kan bruge det.
Dette gøres ved at sætte tuben i et glas med varmt vand i 5-10 minutter.
Når bagelimen er klar til brug, påføres den i en tyk streg på den del, der skal limes sammen. Sæt det element, der skal klistres på ned i limen og hold det sammen i et stykke tid, til limen har fået fat.
Vær forsigtig indtil limen er helt størknet, det kan tage op til en time ved stuetemperatur.
Du kan blandt andet bruge limen til at montere øjnene på de populære kajkager.
Kilder: Oetker.dk
Læs mere om bageartikler her:
Isomalt - sådan kan du bruge det til kagepynt
Del dine ideer og tanker med os andre her: