• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Baking glue – sådan bruger du bagelim

Baking glue – sådan bruger du bagelim

Baking glue fås færdiglavet på tube som denne fra Dr. Oetker. Det er særligt populært til julens honningkagehus, men kan også bruges til at lime fondant eller marcipan på kager.
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 28. april 2021 - Udgivet: 23. april 2021

Baking glue er et færdiglavet alternativ til smeltet sukker eller isomalt, når du skal lime dit bagværk sammen. Læs mere om det her.

Baking glue eller bagelim er en smagsneutral spiselig lim, der bruges til bagning.

Den er særlig populær ved juletid, når der skal kreeres honningkagehuse, men kan også bruges til at lime for eksempel fondant eller marcipan fast på kager.

Bagelimen er lettere at anvende end smeltet sukker eller isomalt, da den ikke skal opvarmes, og du dermed slipper for at skulle håndtere en brandvarm masse.

Hvad er der i?

Bagelim som eksempelvis Baking glue fra Dr. Oetker består primært af sukkerstoffer og vand, der holdes sammen og danner den limende effekt ved hjælp af tilsætningsstoffer som modificeret stivelse, citronsyre og konserveringsmiddel.

Bagelimen er smagsneutral, og der er dermed ikke tilsat smagsgivere til den. Den smager blot sødligt.

Her kan du se den fulde liste over ingredienser i Baking glue fra Dr. Oetker:

Sukker, vand, glykosesirup, modificeret stivelse, surhedsregulerende middel (citronsyre), konserveringsmiddel (kaliumsorbat).

Næringsindhold i baking glue

Da indholdet i bagelim primært er sukker, vil næringsindholdet også afspejle dette.

Det består altså alene af kulhydrater, der primært er sukkerarter – nemlig 75 gram sukkerarter per 100 gram.

Her kan du se næringsindholdet i Baking glue fra Dr. Oetker:

Næringsindhold per 100 gram
Energi337 kcal
Fedt0 g
- heraf mættede fedtsyrer0 g
Kulhydrat84 g
- heraf sukkerarter75 g
Protein0 g
Salt0,2 g

Sådan bruges bagelim

Bagelim skal ofte blødgøres, inden du kan bruge det.

Dette gøres ved at sætte tuben i et glas med varmt vand i 5-10 minutter.

Når bagelimen er klar til brug, påføres den i en tyk streg på den del, der skal limes sammen. Sæt det element, der skal klistres på ned i limen og hold det sammen i et stykke tid, til limen har fået fat.

Vær forsigtig indtil limen er helt størknet, det kan tage op til en time ved stuetemperatur.

Du kan blandt andet bruge limen til at montere øjnene på de populære kajkager.

Kilder: Oetker.dk

Læs mere om bageartikler her:

Isomalt - sådan kan du bruge det til kagepynt

Hævemidler - forskellen på gær, natron og bagepulver

Bageenzymer - se hvad det er og hvordan det bruges

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Forsiden lige nu

kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften
Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her