Hjemmelavede lagkagebunde er både hurtige og nemme at bage. Disse bunde er skønne i en lagkage, og de er meget lette, da de er bagt uden smør.
Hjemmelavede lagkagebunde kan bages med smør og uden. Selv foretrækker jeg uden. Bundene bliver luftige og lette, når de er lavet af en pisket æggesnaps vendt med kartoffelmel, hvedemel, vanilje og bagepulver.
Dejen hældes i en springform, og når "kagen" er kølet af, kan du skære den over til to eller tre bunde.
Om du bare halverer den eller skærer den ud til tre dele, afhænger af to ting: Hvor tykke du ønsker bundene, og hvor godt æggene er pisket med sukker.
Det er nemlig vigtigt at piske æg og sukker rigtig godt, så det bliver helt cremet og fuld af lufthuller. Herved hæver kagen mere.
Opskrift på hjemmelavede lagkagebunde
Hjemmelavede lagkagebunde med vanilje
Ingredienser
- 1,5 dl sukker
- 3 stk æg
- 1 tsk vaniljesukker
- 0,5 dl kartoffelmel
- 1,5 dl hvedemel
- 1 tsk bagepulver
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 220 grader over- og undervarme. Ikke varmluft.
- Pisk æg, vaniljesukker og sukker rigtig godt, så du får en meget luftig æggesnaps med lufthuller i.
- Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver.
- Si melblandingen ned i skålen med æggesnaps. Vend det forsigtigt, så melet bliver blandet med æggesnapsen uden, du pisker eller rører hårdt rundt.
- Smør en springform med smør eller beklæd den med bagepapir.
- Hæld dejen op i formen, kom formen i ovnen og bag i 10-15. Du skal helst ikke åbne ovnlågen, mens den bager, men efter ti minutter kan du lige hurtigt stikke et bambusspyd eller en strikkepind i kagen for at se, om den er bagt færdig.
- Tag kagen ud af ovnen og vent med at dele den til hjemmelavede lagkagebunde, til den er kølet ned.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Du kan bruge disse hjemmelavede lagkagebunde i alle former for lagkager, for eksempel lagkage med bananer og jordbær eller en lagkage med hindbær, Daim og makroner.
Du kan også bruge bunden uden at skære den igennem, så du blot smører et tykt lag flødeskum tilsat vaniljesukker på og topper med et tykt lag danske jordbær.
Jolanda
Det ville være rart, hvis I skrev størrelsen på formen. Vi har jo ikke alle erfaring nok til at kunne gætte os til det.
Mette jacobsen
Hejsa
Hvor længe kan bundene holde sig og hvordan opbevar man dem bedst 😃
Hilsen Mette
Ulla Dybkjær
Jeg har altid problemer med at dele bundene, er der mon nogle fif der kan hjælpe mig?
Karen Seneca
Prøv at bruge en sytråd, som du strækker helt ud og filer igennem kagen. Det fungerer ofte bedre end med en kniv.
Mvh Karen
Susan Majland Sodemann
Hvor stor skal springformen være?
Mette
Lyder godt med bunde uden smør.
Kan bundene fryses, således de kan laves i god tid?
Karen Seneca
Hej Mette
De kan sagtens fryses, men jeg vil anbefale, at du deler bundene først og lægger bagepapir mellem hver bund.
God fornøjelse. Mvh Karen