• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Hjemmelavede lagkagebunde

Hjemmelavede lagkagebunde

Hjemmelavede lagkagebunde
4.8 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
23
SHARES
FacebookMessenger23PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 9. januar 2023 - Udgivet: 5. juli 2021

Hjemmelavede lagkagebunde er både hurtige og nemme at bage. Disse bunde er skønne i en lagkage, og de er meget lette, da de er bagt uden smør.

Hjemmelavede lagkagebunde kan bages med smør og uden. Selv foretrækker jeg uden. Bundene bliver luftige og lette, når de er lavet af en pisket æggesnaps vendt med kartoffelmel, hvedemel, vanilje og bagepulver.

Dejen hældes i en springform, og når "kagen" er kølet af, kan du skære den over til to eller tre bunde.

Om du bare halverer den eller skærer den ud til tre dele, afhænger af to ting: Hvor tykke du ønsker bundene, og hvor godt æggene er pisket med sukker.

Det er nemlig vigtigt at piske æg og sukker rigtig godt, så det bliver helt cremet og fuld af lufthuller. Herved hæver kagen mere.

Se også disse opskrifter:

Jordbærlagkage

Bananlagkage

Lagkage - klassisk opskrift

Rutebilslagkage

Opskrift på hjemmelavede lagkagebunde

Hjemmelavede lagkagebunde
Karen SenecaKaren Seneca

Hjemmelavede lagkagebunde

4.80 fra 10 stemmer
Hjemmelavede lagkagebunde er både hurtige og nemme at bage. Disse bunde er skønne i en lagkage, og de er meget lette, da de er bagt uden smør.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 3 bunde
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 441
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1,5 dl sukker
  • 3 stk æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 0,5 dl kartoffelmel
  • 1,5 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 220 grader over- og undervarme. Ikke varmluft.
  2. Pisk æg, vaniljesukker og sukker rigtig godt, så du får en meget luftig æggesnaps med lufthuller i.
  3. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver.
  4. Si melblandingen ned i skålen med æggesnaps. Vend det forsigtigt, så melet bliver blandet med æggesnapsen uden, du pisker eller rører hårdt rundt.
  5. Smør en springform med smør eller beklæd den med bagepapir.
  6. Hæld dejen op i formen, kom formen i ovnen og bag i 10-15. Du skal helst ikke åbne ovnlågen, mens den bager, men efter ti minutter kan du lige hurtigt stikke et bambusspyd eller en strikkepind i kagen for at se, om den er bagt færdig.
  7. Tag kagen ud af ovnen og vent med at dele den til hjemmelavede lagkagebunde, til den er kølet ned.

Næringsindhold

Kalorier: 441kcalKulhydrater: 103gProtein: 6gFedt: 1gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 0.1gKolesterol: 4mgNatrium: 377mgKalium: 223mgKostfibre: 2gSukker: 52gVitamin A: 5IUVitamin C: 1mgCalcium: 19mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan bruge disse hjemmelavede lagkagebunde i alle former for lagkager, for eksempel lagkage med bananer og jordbær eller en lagkage med hindbær, Daim og makroner.

Du kan også bruge bunden uden at skære den igennem, så du blot smører et tykt lag flødeskum tilsat vaniljesukker på og topper med et tykt lag danske jordbær.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Maria

    april 05, 2025 at 9:56 am

    Fin opskrift☺️
    Jeg skulle lave en stor lagkage og kan fortælle at bundene også bliver fine hvis det hele spredes ud på en lille bagepapirsklædt bradepande (ca. 30x40cm). Of så ud efter 10 min. Stak i den med en pind først ☺️

    Svar
  2. Jolanda

    december 31, 2023 at 4:53 pm

    Det ville være rart, hvis I skrev størrelsen på formen. Vi har jo ikke alle erfaring nok til at kunne gætte os til det.

    Svar
  3. Mette jacobsen

    oktober 28, 2023 at 2:16 pm

    Hejsa
    Hvor længe kan bundene holde sig og hvordan opbevar man dem bedst 😃
    Hilsen Mette

    Svar
  4. Ulla Dybkjær

    juni 22, 2023 at 9:02 pm

    Jeg har altid problemer med at dele bundene, er der mon nogle fif der kan hjælpe mig?

    Svar
    • Karen Seneca

      juli 06, 2023 at 12:18 pm

      Prøv at bruge en sytråd, som du strækker helt ud og filer igennem kagen. Det fungerer ofte bedre end med en kniv.
      Mvh Karen

      Svar
  5. Susan Majland Sodemann

    september 10, 2022 at 12:13 am

    Hvor stor skal springformen være?

    Svar
  6. Mette

    september 05, 2022 at 9:26 pm

    Lyder godt med bunde uden smør.
    Kan bundene fryses, således de kan laves i god tid?

    Svar
    • Karen Seneca

      september 06, 2022 at 11:21 am

      Hej Mette
      De kan sagtens fryses, men jeg vil anbefale, at du deler bundene først og lægger bagepapir mellem hver bund.
      God fornøjelse. Mvh Karen

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften
billederesultat for brusebadsboller
Brusebadsboller - opskrift på hurtige morgenbrød→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required