• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Bananlagkage - nem lagkage med banan og chokolade

Holger Rørby Madsen
En nem og lækker banankage, der laves i tre lag med chokoladeglasur på toppen og pyntet med flødeskum. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Kage

Oversigt over indhold

  1. Her er min opskrift på bananlagkage. Verdens bedste lagkage med banan og chokoladeglasur på toppen, og bananlagkagen er meget nem at lave i tre lag.
  2. Opskrift på bananlagkage
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Næringsindhold
  6. Opbevaring
  7. Varianter
4.66 fra 38 stemmer
Gå til opskrift

Her er min opskrift på bananlagkage. Verdens bedste lagkage med banan og chokoladeglasur på toppen, og bananlagkagen er meget nem at lave i tre lag.

Bananlagkage er en klassisk lagkage, der selvfølgelig laves med masser af banan.

Og mixet mellem banan, de bløde lagkagebunde, vaniljecremen og chokoladeglasuren på toppen er simpelthen perfekt.

Og et stensikkert hit til alt fra fødselsdagen til den gode kop kaffe. Og både børn og voksne er vild med lagkagen.

Se også: Othello lagkage - lækker og nem opskrift

Præcis ligesom den klassiske banankage er bananlagkagen også meget nem og hurtig at lave, men lad den endelig komme på køl i nogle timer før den spises.

Du kan altså med fordel lave lagkagen i god tid.

Opskriften giver en lagkage med bananer, hvor der er rigeligt til otte personer.

Opskrift på bananlagkage

4.7 fra 38 stemmer
RetKager
KøkkenDansk
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Mængde: 8
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 3 lagkagebunde - gerne hjemmebagte lagkagebunde
  • 7 deciliter piskefløde
  • 200 gram kagecreme - her er min opskrift på kagecreme
  • 3 bananer - de skal være modne
  • 200 gram flormelis
  • 50 gram kakao
  • æggehvide - pasteuriseret
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Bag først dine lagkagebunde, eller køb de færdigbagte bunde ved bageren. Det sidste må man også gerne.
  • Lav kagecremen og lad den køle helt af. Den skal være kold!
  • Pisk flødeskummet helt stift.
  • Vej 200 gram flødeskum af i en skål sammen med 200 gram kagecreme, og vend det forsigtigt sammen uden at slå for meget luft ud af cremen. Anvend gerne en dejskraber til den lækre vaniljecreme.
  • Bananerne skæres i skiver, og husk at en god bananlagkage laves med modne bananer.
  • Læg en lagkagebund på et lagkagefad eller lignende, og smør halvdelen af vaniljecremen på.
  • Fordel skiver af banan jævnt over hele bund og creme.
  • Gentag med næste lagkagebund ovenpå - her med resten af cremen og skiver af banan.
  • Læg den sidste lagkagebund på toppen.
  • Rør din chokoladeglasur sammen af flormelis, kakao og pasteuristeret æggehvide. Tilsæt æggehvide indtil du har en let chokoladeglasur, der hverken er for tyk eller for tynd. Bliver glasuren for tynd kommes blot lidt mere flormelis i. Jeg plejer at bruge lidt mere end et bæger æggehvide (1,5 æggehvide pr. bæger).
  • Fordel forsigtigt chokoladeglasuren på lagkagen, men på pas du ikke får den for langt ud til kanten, hvor der pyntes med flødeskum.
  • Resten af flødeskummet kommes i en sprøjtepose med stjernetyl, hvorefter du pynter din bananlagkage med flødeskum på kanten hele vejen rundt.

Næringsindhold

Næringsindhold
Bananlagkage - nem lagkage med banan og chokolade
Mængde pr. portion
Kalorier
320
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Opbevaring

Den færdige bananlagkage kan med fordel sættes på køl i nogle timer, så kage og creme når at sætte sig.

Så er lagkagen med bananer også nemmere at skære ud i pæne stykker.

Varianter

Opskriften er en god og lækker grundopskrift på lagkage med banan, men kan sagtens varieres.

Eksempelvis kan nogle af bananskiver udskiftes med skiver af kiwi. Det giver blandt andet et flot farvespil i lagkagen.

Husk at anvende modne kiwier, som skrælles først.

Lagkagebundene kan anvendes som de er, men de kan også dryppes med lidt saft.

Er det en voksenudgave, kan der dryppes med en Ameretto (italiensk likør) eller lignende.

Se også disse lagkageopskrifter:

billede med jordbærlagkage
Jordbærlagkage - nem opskrift med flødeskum og creme
Se opskriften
billede med rugbrødslagkage
Rugbrødslagkage - opskrift på sønderjysk brødtærte
Se opskriften
klassisk lagkage med bær
Klassisk lagkage med bær og konditorcreme
Se opskriften
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 2.1K
  • 211
  • 9
  • 7
  • 7
  • 21
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Honningglaseret svinebryst i grill eller ovn
Blondie med blåbær - nem hvid chokoladekage »

Populært indhold lige nu

billede med lasagnette

Lasagnette a la Knorr - den nemme opskrift

bananpandekager

Bananpandekager - nem og sund opskrift uden sukker

gryderetter

Gryderetter - de bedste opskrifter på en god gryderet

billede til drømmemuffins drømmekagemuffins

Drømmemuffins - opskrift på muffins med kokostopping

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

4.7 fra 38 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetKager
KøkkenDansk
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Mængde: 8
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!