Den bedste opskrift på rugbrødslagkage. En klassisk brødtorte fra Sønderjylland, hvor den er fast gæst på det sønderjyske kaffebord.
Rugbrødslagkage er en populære kage, der blandt andet er en kær gæst på det sønderjyske kaffebord.
Selvom lagkagen er lavet med rugbrød, så skal du ikke være bange for at du får en tung kage, der kun smager af rugbrød. Det er stadig en lækker kage.
Der skal selvfølgelig rugbrød i, og her er det bedst at anvende sønderjysk rugbrød, der er bagt uden kerner. Eller et andet rugbrød uden kerner.
Rugbrødslagkagen kaldes også for brødtorte eller brødtærte, og der er nok til 8 personer i den.
Opskrift på rugbrødslagkage
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
Rugbrøds lagkagebunde
- 200 gram rugbrød - uden kerner
- 50 gram hasselnøddekerner - finthakket
- 6 æg - delt i hvider og blommer
- 150 gram rørsukker - eller alm. sukker
- 2 teske bagepulver
- 1 spiseskefuld kartoffelmel
- 2 spiseskefulde kakao
- smør - til formen
Fyld
- 0,5 liter piskefløde
- 50 gram mørk chokolade - hakket
- 50 gram hasselnøddekerner - grofthakket
- solbærsyltetøj
Sådan gør du
- Til rugbrødslagkage starter du med at forvarme ovnen til 180 grader over- og undervarme.
- Bræk 200 gram rugbrød i mindre stykker og kør det i en foodprocessor, til det er findelt (det kan også rives på et rivejern).
- Tag brødet op og hak derefter 50 gram hasselnøddekerner der skal i bundene, fint.
- Del 6 æg i blommer og hvider. Kom æggeblommerne i en skål sammen med 150 gram rørsukker og pisk det lyst og luftigt med en el-mikser.
- Derefter tilsættes rugbrød, 2 teske bagepulver, 1 spiseskefuld kartoffelmel finthakkede hasselnødder og 2 spiseskefulde kakao. Rør det sammen til alt er godt blandet.
- Pisk hviderne helt stive og vend dem i, men gør det i små portioner. Det er vigtigt at de vendes i og IKKE røres i. Luften skal bevares, så bundene hæver og bliver luftige.
- Kom bagepapir i bunden af springformen og smør siderne godt med smør.
- Hæld dejen i formen og sæt den i ovnen.
- Bag den i ca. 40 minutter minutter (husk ovne er forskellige, så bagetiden kan variere). Brug en tandstikker til at tjekke at den er gennembagt.
- Tag ud og lad den afkøle lidt i formen, inden springformens ring fjernes og den afkøles helt - gerne til næste dag.
- Når bunden er helt kold - eller næste dag - deles den i 2 eller 3 bunde.
- Pisk 0,5 liter piskefløde til skum og hak 50 gram mørk chokolade og 50 gram hasselnøddekerner.
- Læg den nederste bund på et fad og smør den med et lag solbærsyltetøj, derefter et lag flødeskum og sådan forsættes der.
- Slut af med at pynte kagen med flødeskum, chokolade og nødder.
Kan det fryses?
Næringsindhold
Tips
Den færdige rugbrødslagkage kan med fordel laves nogle timer i forvejen, så den kan nå at sætte sig.
Den populære lagkage med rugbrød er altså en fast bestanddel af det sønderjyske kaffebord, og du kan roligt glæde dig.
Nina
Ej helt seriøst så står jeg her i min ansigts sved og bager rugbrødslagkage for første gang nogensinde, til min kollega der er nyopareret, hun elsker rugbrødslagkage MEN under mig over at de er lyse og ser så på nogle andre opskrifter på nettet og så mangler der jo KAKAO pulver i opskriften
Ej hvor er det simpelthen møg irriterende
Trine
Øv, står med helt færdige lagkagebunde, der er meget lyse. Skulle der ikke have været kakao i dejen?
Lene Bak Nielsen
Stemmer ikke overens med billede, fulgte opskriften slaverisk.
Hæver ikke som på billedet, hel lys i farven, ØV
Hvad gør jeg galt
Kirsten
Den smager rigtig godt
Louise
Dette er bare den bedste opskrift👏👏👌
Naja Andersen
Har bagt rugbrødslagkagen. Billedet stemme ikke overens med resultatet. Mangler der kakao pulver i opskriften?
Jane
Jo der mangler 3 spsk kakaopulver. Sies i sammen med kartoffelmel