Ingenting er navnet på den populære sønderjyske småkage. Trods navnet, så er det faktisk en virkelig lækker lille kage.
Ingenting består af en lækker sprød bund, som bages med en form for marengs på toppen. Dette giver den lækreste konsistens og lethed, og det er også derfor, at den har fået navnet, da den er så let som ingenting.
Det betyder også, at man altid lige kan spise disse småkager - selv efter et stort sønderjysk kaffebord. Og det er derfor, de oftest serveres som en af de sidste kager ved et kaffebord.
De er i øvrigt også nemme at lave og kræver kun ingredienser, som du sikkert allerede har stående i køkkenet.
Opskrift på sønderjyske ingenting
Ingredienser
- 125 gram smør gerne usaltet, koldt
- 190 gram hvedemel
- 1 stk æggeblomme
- 1 spsk piskefløde
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 stk æggehvide
- 150 gram sukker
- 1 tsk eddike
- 1 spsk mandler finthakket
Sådan gør du
- Start med at komme hvedemel og vaniljepulver i en skål. Skær smørret i små firkanter og tilføj det til melet. Brug nu fingrene til at smuldre smør og mel sammen.
- Tilføj æggeblomme og fløde. Bland nu dejen godt sammen, indtil den samler sig. Hvis den føles for tør, kan du tilføje en lille smule mere fløde. Rul dejen til en kugle og pak den ind i husholdningsfilm, lad den nu køle ned i 30 minutter i køleskabet.
- Forvarm ovnen til 150 grader almindelig ovn og gør to bageplader klar med bagepapir.
- I en ren skål tilføjes æggehvide og sukker. Pisk det nu godt sammen, så det bliver stift. Tilføj eddike og finthakkede mandler og rør det forsigtigt sammen.
- Tag nu dejen ud af køleskabet og rul den ud til en stor rektangel med en tykkelse på cirka en halv centimeter. Stik nu småkagerne ud med en småkageform eller et lille glas.
- Put alle småkagerne på bagepladerne og tilføj cirka en teske mandel-marengs på hver småkage.
- Bag nu en plade af gangen. Bag dem i 10 minutter, pas på med ikke at give dem for lang tid i ovnen, de skal forblive hvide og ikke gyldne.
- Lad dem køle ned på en rist, og så er ingenting klar til servering.
Tip
Pas på med at putte for meget marengs på hver småkage, da de ellers kan blive for søde.
Det handler om at finde den rette balance mellem de to forskellige slags konsistens, når man laver ingenting.
Se også vores opskrifter på disse specialiteter:
Sådan laver du hyldeblomstsaft
Sådan steger du hele rødspætter i ovn
Grillet flæsk - sådan laver du stegt flæsk på grillen
Mamas koteletter med masser af tomater og pasta
Sådan bager du en lækker marmorkage
Sådan laver du millionbøf
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.