Her er min opskrift på hjemmelavet Othello lagkage. Opskriften er både nem og nogenlunde hurtig, så du kan faktisk lave kagen på rimelig tid.
Den berømte Othello lagkage er faktisk en dansk opfindelse, og den kendes blandt andet på marcipanbåndet rundt om kagen, samt chokoladeglasur og flødeskum på toppen. Her med lidt hindbærmarmelade, men det kan sagtens udelade.
Lagkagen laves i et utal af versioner, men her er min opskrift, som faktisk er til at lave uden for meget besvær - og alt for lang tid i køkkenet. Og den smager fremragende. Bag dine egne lagkagebunde - eller køb en pakke i dit supermarked.
Othello lagkagen har fået sit efter inspiration fra Shakespeares berømte teaterstykke, der hed Othello. Det kan du læse mere længere nede.
Her er min nemme opskrift på en Othello lagkage, hvor der er nok til 10 personer.
Opskrift på Othello lagkage
Othello lagkage
Ingredienser
- 3 lagkagebunde
- 200 gram hindbærmarmelade
- 50 gram makroner - knuste
- 4 deciliter fløde - piskes til flødeskum
Konditorcreme
- 500 gram kagecreme
- 2 deciliter fløde - pisket til flødeskum
- 1 teskefuld vaniljesukker
Chokolade ganache
- 80 gram mørk chokolade
- 40 gram fløde
Marcipanbånd
- 200 gram marcipan
- 100 gram flormelis
- 1 spiseskefuld glukosesirup
Sådan gør du
Konditorcreme
- Start med at lave kagecreme som anvist i linket, eller køb en creme i dit supermarked. Lad cremen køle helt af.
- Pisk 2 deciliter fløde til en let flødeskum, der forsigtigt vendes i cremen sammen med en teskefuld vaniljesukker. Fyld din konditorcreme i en sprøjtepose.
Marcipanbånd
- Marcipan deles i stykker og kommes i en skål. Æltes hurtigt sammen med flormelis og lidt glukosesirup (kan købes i de fleste supermarkeder). Rulles ud i størrelse på ca. 70 gange 6 centimeter - afhængig af hvor høj din Othello lagkage er. Marcipanbåndet skal rage et par centimeter op.
Samling af Othello lagkage
- Læg en lagkagebund på et lagkagefad eller lignende, og smør bunden med hindbærmarmelade. Smør ikke helt ud til kanten, men hold et par centimeter fri.
- De 4 deciliter fløde piskes til flødeskum og kommes i en sprøjtepose med stjernetyl.
- Sprøjt en rand af flødeskum yderst på lagkagebunden. Fordel de knuste makroner på hindbærmarmeladen, og herpå konditorcreme. Hverken makroner eller creme skal ud på flødeskumsranden.
- Læg næste lagkagebund på, og gentag processen, men nu blot uden makroner.
- Læg den den tredje lagkagebund på. Smør siden af din Othello lagkage med lidt flødeskum.
- Sæt dit marcipanbånd på lagkagen, og lav en pæn samling. Marcipanen skal helst rage et opar centimeter op.
- Lav chokoladeganache ved at smelte mørk chokolade og fløde i en lille gryde. Skiller din ganache, kan den samles ved at tilsætte en smule mere fløde. Rør ganachen blank og tag den af kogepladen.
- Fordel chokolade ganache på lagkagen, men ikke helt ud til kanten og marcipanbånden.
- Sprøjt en rand af flødeskumstoppe hele vejen rundt på lagkagen ude ved marcipanbåndet. Se evt. billledet af lagkagen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige Othello lagkage stilles på køl, hvor den gerne må sætte sig i mindst 3 timer - gerne længere.
Oprindelse
Othello lagkagen er som sagt en dansk opfindelse fra omkring år 1900, så den har altså mere end 100 år på bagen.
Navnet på lagkagen stammer fra teaterstykket Othello, der blev skrevet af William Shakespeare i starten af 1600-tallet.
Her er figuren Othello mørk i huden, og det symboliseres i kagen ved den mørke chokoladeglasur på toppen.
Grundlæggende består Othello-kagen består af lagkagebunde, en kage- og konditorcreme, marcipanbånd, flødeskum og altså den mørke chokoladeglasur.
Se også de populære kageopskrifter på:
Klassisk lagkage med bær og konditorcreme
Del dine ideer og tanker med os andre her: