• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Lagkagebunde

Lagkagebunde

lagkagebunde
4.8 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
61
SHARES
FacebookMessenger61PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 22. juni 2023 - Udgivet: 28. april 2016

Se hvordan du bager nemme lagkagebunde i en springform. Du kan bage lagkagebundene enkeltvis - eller alle på samme tid, og derefter skære dem ud.

Prøv at lave hjemmebagte lagkagebunde, for det er faktisk meget nemmere end du tror.

Her kan du se hvordan du enten bager tre lagkagebunde på samme tid - hvorefter de skæres ud.

Eller bag dem en ad gangen, som jeg synes er bedre. Her får man mere kagesmag i lagkagebundene ved at bage dem enkeltvis.

Opskriften giver tre hjemmebagte lagkagebunde, og bedre bliver det ikke.

Du kan bruge dem til:

  • Othello lagkage
  • Jordbærlagkage
  • Bananlagkage
  • Klassisk lagkage

Opskrift på lagkagebunde

lagkagebunde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Lagkagebunde

4.77 fra 13 stemmer
Se hvordan du bager nemme lagkagebunde i en springform. Du kan bage lagkagebundene enkeltvis - eller alle på samme tid, og derefter skære dem ud.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 3 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 1313
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 250 g smør - blødt, tages ud af køleskab i god tid
  • 250 g sukker
  • 4 hele æg
  • 125 g hvedemel
  • 125 g kartoffelmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde
 

  1. Det er vigtigt, at smørret er meget blødt, så husk at tage det ud af køleskabet i god tid. Skær smørret i mindre stykker, og kom det op i skålen til røremaskinen.
  2. Rør ved laveste hastighed, og kom så sukkeret ved.
  3. Tilsæt også æggene et ad gangen, og kom så grad vist vaniljesukker, bagepulver og hvedemelet i.
  4. Rør det godt sammen, og tag skålen af.
  5. Smør en springform godt med smør, og drys bunden med lidt sukker. Jeg bruger en springform med en diameter på ca. 26 centimeter.
  6. Nu kan du så vælge enten at bage hele dejen på samme tid i springformen, og så skære den ud i tre lagkagebunde efter bagningen. Eller bage lagkagebundene enkeltvis.
  7. Hvis du vil bage hele dejen på én gang, hælder du dejen op i springformen, og bager den midt i ovnen ved 170 grader varmluft, og her vil bagetiden være cirka 35-40 minutter. Men hold øje med den.
  8. Hvis du hellere vil bage dine lagkagebunde enkeltvis, hælder du en tredjedel af dejen i springformen, og bager den ved 200 grader varmluft. Her er bagetiden cirka 8-10 minutter, men igen skal du holde øje med den. Når lagkagebunden ser gylden og lækker ud, ja så er den færdig.
  9. Tag lagkagebunden ud af springformen, smør formen igen, drys med sukker, og hæld dej i. Gentag med den sidste tredjedel af dejen. Det er meget nemt.

Næringsindhold

Kalorier: 1313kcalKulhydrater: 153gProtein: 15gFedt: 74gMættet fedt: 45gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 20gTransfedt: 3gKolesterol: 397mgNatrium: 1009mgKalium: 564mgKostfibre: 4gSukker: 88gVitamin A: 2399IUVitamin C: 2mgCalcium: 87mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte lagkagebunde køles helt af inden brug.

Bager du dem som em stor bund, skal de selvfølgelig lige deles.

Lagkagebundene kan også fryses ned med et stykke bagepapir mellem hver bund.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne

    oktober 09, 2024 at 9:52 am

    Rigtig lækker lagkage

    Svar
  2. Anna-Maria Pedersen

    november 11, 2023 at 11:58 pm

    Der er ikke meget sjov i at stille et spørgsmål her, når der aldrig bliver svaret.
    Jeg har de samme spørgsmål, som allerede er nævnt ovenfor????

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 14, 2024 at 1:43 pm

      Hej Anna-Maria
      Undskyld det sene svar - den havde jeg overset. Jeg laver dem gerne med en diameter på 26 centimeter - men 28 er også fin.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Anette

    maj 29, 2023 at 2:20 pm

    Hvor mange cm er springformen til dine lagkagebunde?
    Giver en enkeltportion lagkagecreme 400 gram?
    Tak for mange dejlige opskrifter 🤗

    Svar
  4. Michael

    april 10, 2021 at 10:03 am

    Hej Holger
    Hvilken str. springform passer opskriften til?
    Og er mængden for kartoffelmelet rigtig?
    Jeg går ud fra at det blandes med hvedemelet, ikke?
    På forhånd tak
    Mvh, Michael

    Svar
  5. Zhanna

    marts 26, 2021 at 8:36 am

    Hej , vil I dobbelt tjekke hvornår og hvor meget kartoffelmel skal kom i. Det er lidt uklart ifl opskriften.
    Hilsen, Zhanna Granvig

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften
billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required