Påskekyllinger er indbydende kager, som laves efter samme princip som de populære Kaj kager. Med lagkagebund, konditorcreme og marcipan.
Så er der opskrift på flotte og lækre påskekyllinger, der sådan set bare er en gul udgave af de populære Kaj kager.
Udefra kan du ikke se det, men påskekyllingerne er bygget op af en lagkagebund, hindbærmarmelade, endnu en lagkagebund, konditorcreme og så yderst overtrukket med gul marcipan.
Derefter naturligvis pyntet med øjne og et næb, så de ligner kyllinger.
Selvom de hedder påskekyllinger, så kan kagerne naturligvis nydes året rundt. For de smager altid fremragende godt.
Opskriften giver seks flotte kager, men har du mere lagkagebund, creme og marcipan tilbage, laver du selvfølgelig bare en eller et par stykker mere.
Opskrift på påskekyllinger
Ingredienser
Konditorcreme
- 150 gram kagecreme - se opskrift i linket eller brug en pulvercreme
- 150 gram fløde - pisket til flødeskum
- 1 teske gelepulver - røres op med en spiseskefuld vand og varmes
Marcipan
- 300 gram marcipan
- 150 gram flormelis - evt. lidt mere til udrulning
- 30 gram glukosesirup
- gul konditorfarve
- rød konditorfarve
Bunde
- 3 lagkagebunde - gerne hjemmebagte lagkagebunde, men købte er også ok
- 6 teskefulde hindbærmarmelade
Pynt
- sukkerøjne - evt. Sugar Eyes fra Dr. Oetker
- Baking Glue - eller lidt glasur
Sådan gør du
- Kagecreme laves som anvist i linket og køles af. Pisk fløden til en let skum.
- 1 teskefuld gelepulver røres med en spiseskefuld vand, og varmes derefter hurtigt i mikroovn.
- Vend forsigtigt og gradvist flødeskummet ind i kagecremen, og vend også geleringsmiddel i. Nu har du en konditorcreme, som kommes i en sprøjtepose. Lægges evt. på køl.
- Ælt marcipan sammen med flormelis og glukosesirup, gerne i en røremaskine med kagespartel. Tilsæt ønsket mængde gul konditorfarve. Ælt derefter marcipanen færdig i hånden. Tilsæt gul farve indtil den ønskede farve er opnået.
- Tag lidt af marcipanen fra, og ælt rød konditorfarve ind i den, så du får en passende farve til næb til dine påskekyllinger. Rulles ud og skæres i små ruder, som foldes på midten og nu ligner næb.
- Udstik dine lagkagebunde i små bunde med en diameter på 6 centimeter. Du skal bruge to bunde til hver påskekylling, så der udstikkes i alt 12 stk. til de 6 påskekyllinger.
- Smør seks bunde med en teske hindbærmarmelade, og læg derefter en anden bund uden marmelade på.
- Klip et hul i sprøjteposen, og sprøjt konditorcreme på dine påskekager.
- Rul den gule marcipan tyndt ud og udstik til cirkler med en diameter på ca. 11 centimeter. Så kan marcipanen netop dække kagerne.
- Fold et stykke marcipan forsigtigt ned over hver påskekylling, og tryk den gule marcipan let til. Kom evt. lidt vand på fingrene, så marcipanen ikke klistrer fast.
- Nu skal påskekyllingerne pyntes. Sæt øjne på, og her har jeg anvendt Sugar Eyes (sukkerøjne) fra Dr. Oetker, men du kan også bruge lidt glasur. Evt. med en klat chokoladeglasur i midten af øjnene. Jeg monterer øjnene med Baking Glue, som du kan købe i de fleste supermarkeder.
- Montér også et næb på hver påskekylling, igen gerne med lidt Baking Glue.
Næringsindhold
Tips
Du kan sagtens servere dine påskekyllinger nu, men de bliver endnu bedre af at komme lidt på køl.
Gerne nogle timer, så kagerne når at sætte sig.
Du kan også prøve at bage vore lækre påskecookies med marcipanæg.
Se også disse opskrifter:

Comments
No Comments