• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Påskekage med gul frosting og påskeæg

Påskekage med gul frosting og påskeæg

Påskekage
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. marts 2024 - Udgivet: 19. marts 2024

Her er opskriften på en skøn påskekage med dejlig påskegul frosting og pyntet med påskeæg. Kagen er let og luftig og nem at bage.

Her får du opskriften på en skøn påskekage med en dejlig påskegul frosting og pyntet med chokolade-påskeæg. Lige til at sætte på bordet, hvis du får gæster i påsken.

Selve kagen er en let og luftig skærekage med en blid vaniljesmag, og frostingen er lavet af flødeost også med et strejf af vanilje.

Så får du gæster i løbet af påsken, er den oplagt at bage og servere til en kop kaffe.

Oven på frostingen har jeg pyntet kagen med chokoladeæg. Der findes mange forskellige mærker, så det er bare om at vælge nogle, du godt kan lide og pynte kagen med dem.

Opskrift på påskekage

Påskekage
KatrineKatrine Rørby Madsen

Påskekage med gul frosting og påskeæg

5 fra 2 stemmer
Her er opskriften på en skøn påskekage med dejlig påskegul frosting og pyntet med påskeæg. Kagen er let og luftig og nem at bage.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 544
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Kagedej
  • 50 g smør
  • 75 g sukker
  • 5 g vaniljesukker
  • 1 æg
  • 100 g hvedemel
  • 5 g bagepulver
  • 50 g mælk
Frosting
  • 100 g flødeost naturel
  • 40 g smør
  • 3 tsk gul frugtfarve
  • 5 g vaniljesukker
  • 250 g flormelis
Pynt
  • 20 chokoladeæg - cirka

Fremgangsmåde
 

  1. Smelt først 50 g smør i en gryde eller mikrobølgeovn, og stil det til afkøling. Det er vigtigt, at det ikke er varmt, når det kommer i dejen.
  2. Vej 75 g sukker og 5 g vaniljesukker af i en skål og kom 1 æg i. Pisk sukker-æggemassen i 3-4 minutter med en elpisker, så det bliver helt lyst og luftigt.
  3. Sæt elpiskeren til side og brug i stedet en dejskraber til at vende resten af ingredienserne i.
  4. Vej 100 g hvedemel af og vend det med 5 g bagepulver, inden du vender det i dejen. Vend forsigtigt rundt, til dejen er helt jævn og uden melklumper.
  5. Kom derefter det smeltede, afkølede smør og 50 g mælk i og vend det rundt.
  6. Kom et stykke bagepapir i bunden af en springform på 18 centimeter i diameter, og smør kanten indvendigt på formen med smør og drys den med sukker.
  7. Kom kagedejen i springformen, og bag kagen 25 minutter ved 180 grader over- og undervarme.
  8. Stik gerne i den med en kødnål, så du er sikker på, at den er helt færdigbagt. Hvis der hænger dej ved, skal den have et par minutter mere.
  9. Lad kagen køle helt af, før du pynter den.
  10. Pisk nu frostingen med en elpisker. Vej 100 g flødeost naturel og 40 g smør af. Det er vigtigt, at smørret er helt blødt, men ikke smeltet. Kom 3 tsk gul frugtfarve ved og pisk det sammen.
  11. Tilsæt 5 g vaniljesukker og 250 g flormelis og pisk videre til frostingen har en ensartet konsistens.
  12. Smør nu frostingen på kagen med en dejskraber, så du får en ensartet lag. Man må gerne kunne se, at du har trukket frostingen rundt på kagen.
  13. Pynt med cirka 20 chokoladeæg.

Næringsindhold

Kalorier: 544kcalKulhydrater: 80gProtein: 5gFedt: 24gMættet fedt: 14gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.5gKolesterol: 80mgNatrium: 404mgKalium: 67mgKostfibre: 0.5gSukker: 65gVitamin A: 694IUVitamin C: 1mgCalcium: 71mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Så er påskekagen klar til servering.

Kagen kan også overtrækkes med en smørcreme eller glasur med gul frugtfarve, hvis du foretrækker det.

Relaterede opskrifter

Påskekyllinger - flotte og gule kager a la Kaj kage

5 fra 5 stemmer
Påskekyllinger er indbydende kager, som laves efter samme princip som de populære Kaj kager. Med lagkagebund, konditorcreme og marcipan.
Gå til opskrift
påskekyllinger a la Kaj kage

Påskemuffins

4.9 fra 9 stemmer
Påskemuffins er et festligt indslag på påskebordet og smager fantastisk! Prøv denne opskrift på fine cupcakes med fuglereder og påskeæg.
Gå til opskrift
Disse påskemuffins dekoreret som små fuglereder med påskeæg er et kæmpe hit til påske. Rederne laves af den lækreste cremede flødeostfrosting, der smager skønt til de friske citronmuffins. Foto: Charlotte Mithril

Kage med citronfromage og sprød kiksebund

4.9 fra 24 stemmer
Kage med citronfromage på en sprød kiksebund er et hit i påsken. Den gule farve og friske smag samt de små påskeæg passer til højtiden.
Gå til opskrift
Kage med citronfromage
Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tine Larsen

    marts 23, 2024 at 4:54 pm

    I stedet for 5 gr bagepulver eller 5 gr vanillesukker vil i ikke istedet skrive teskefulde? Tak

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
Billede af salat med torsk og grøntsager.
Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado→ Se opskriften
ribskage kage med ribs
Ribskage - mormors luftige kage med ribs→ Se opskriften
billederesultat for tærte
Hjemmelavet tærte: De 5 bedste opskrifter på tærte→ Se opskriften
Vegetarisk grillspyd kan sagtens laves i god tid, inden grillen tændes. De har kun godt af at ligge og trække i marinaden, så de får ekstra knald på smagen. Foto: Charlotte Mithril
Vegetarisk grillspyd med grøntsager og halloumi→ Se opskriften
Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required