Her er opskriften på en skøn påskekage med dejlig påskegul frosting og pyntet med påskeæg. Kagen er let og luftig og nem at bage.
Her får du opskriften på en skøn påskekage med en dejlig påskegul frosting og pyntet med chokolade-påskeæg. Lige til at sætte på bordet, hvis du får gæster i påsken.
Selve kagen er en let og luftig skærekage med en blid vaniljesmag, og frostingen er lavet af flødeost også med et strejf af vanilje.
Så får du gæster i løbet af påsken, er den oplagt at bage og servere til en kop kaffe.
Oven på frostingen har jeg pyntet kagen med chokoladeæg. Der findes mange forskellige mærker, så det er bare om at vælge nogle, du godt kan lide og pynte kagen med dem.
Opskrift på påskekage
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
Kagedej
- 50 gram smør
- 75 gram sukker
- 5 gram vaniljesukker
- 1 æg
- 100 gram hvedemel
- 5 gram bagepulver
- 50 gram mælk
Frosting
- 100 gram flødeost naturel
- 40 gram blødt smør
- 3 teskefulde gul frugtfarve
- 5 gram vaniljesukker
- 250 gram flormelis
Pynt
- 20 chokoladeæg - cirka
Sådan gør du
- Smelt først 50 gram smør i en gryde eller mikrobølgeovn, og stil det til afkøling. Det er vigtigt, at det ikke er varmt, når det kommer i dejen.
- Vej 75 gram sukker og 5 gram vaniljesukker af i en skål og kom 1 æg i. Pisk sukker-æggemassen i 3-4 minutter med en elpisker, så det bliver helt lyst og luftigt.
- Sæt elpiskeren til side og brug i stedet en dejskraber til at vende resten af ingredienserne i.
- Vej 100 gram hvedemel af og vend det med 5 gram bagepulver, inden du vender det i dejen. Vend forsigtigt rundt, til dejen er helt jævn og uden melklumper.
- Kom derefter det smeltede, afkølede smør og 50 gram mælk i og vend det rundt.
- Kom et stykke bagepapir i bunden af en springform på 18 centimeter i diameter, og smør kanten indvendigt på formen med smør og drys den med sukker.
- Kom kagedejen i springformen, og bag kagen 25 minutter ved 180 grader over- og undervarme.
- Stik gerne i den med en kødnål, så du er sikker på, at den er helt færdigbagt. Hvis der hænger dej ved, skal den have et par minutter mere.
- Lad kagen køle helt af, før du pynter den.
- Pisk nu frostingen med en elpisker. Vej 100 gram flødeost naturel og 40 gram blødt smør af. Det er vigtigt, at smørret er helt blødt, men ikke smeltet. Kom 3 teskefulde gul frugtfarve ved og pisk det sammen.
- Tilsæt 5 gram vaniljesukker og 250 gram flormelis og pisk videre til frostingen har en ensartet konsistens.
- Smør nu frostingen på kagen med en dejskraber, så du får en ensartet lag. Man må gerne kunne se, at du har trukket frostingen rundt på kagen.
- Pynt med cirka 20 chokoladeæg.
Næringsindhold
Tips
Så er påskekagen klar til servering.
Kagen kan også overtrækkes med en smørcreme eller glasur med gul frugtfarve, hvis du foretrækker det.
Tine Larsen
I stedet for 5 gr bagepulver eller 5 gr vanillesukker vil i ikke istedet skrive teskefulde? Tak