Påskemuffins er et festligt indslag på påskebordet og smager fantastisk! Prøv denne opskrift på fine cupcakes med fuglereder og påskeæg.
Påskemuffins er et skønt alternativ til de mange chokoladepåskeæg, der fås til påske. De lækre muffins pyntes med frosting til små fuglereder, hvori der ligger delikate små påskeæg.
Grunddejen i disse muffins til påske er en dejlig frisk citronkagedej baseret på denne opskrift: Citronmuffins - nemme cupcakes.
Det giver en flot lysegul farve, der passer godt til påskens tema. Og så får de en skøn smag af friske citroner, der passer godt til den cremede og søde flødeostfrosting.
Det kan selvfølgelig sagtens vælge en anden grunddej til dine muffins.
Opskrift på påskemuffins med frosting
Ingredienser
Citronmuffins
- 350 gram hvedemel
- 10 gram bagepulver
- 5 gram natron
- Et nip salt
- 200 gram sukker
- 1 æg
- 275 gram yoghurt
- 125 gram smør
- 2 citroner - økologiske
Frosting
- 1 citron - økologisk
- 400 gram flødeost naturel
- 150 gram flormelis
- små påskeæg til pynt
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Ovnen skal være gennemvarm, når dine citronmuffins sættes ind.
- Hvedemel vejes af i en skål sammen med bagepulver, natron og en smule salt.
- I en anden skål røres sukkeret ud i æg og smeltet smør, hvorefter yoghurt røres i.
- Riv skallen fra den ene citron og pres saften af begge citroner. Kom det i skålen med sukker, æg og smør.
- Vend æg, sukker, smør-blandingen over i melblandingen og rør, til dejen er jævn uden klumper.
- Fordel dejen i 16 muffinsforme. Fyld kun formene halvt, så de ikke vokser sig for store.
- Stil dine cupcakes med citron i ovnen, hvor de skal have 20 minutter, så de er godt bagt af, men uden at være tørre.
- Tag de færdigbagte muffins ud af ovnen og lad dem køle af.
Frosting
- Riv citronskallen fint og pres saften af citronen.
- Pisk flormelis, flødeost, citronskal og en smule af citronsaften sammen til en cremet frosting. Smag til med eventuelt mere citronsaft.
- Kom frostingen i en sprøjtepose med stjernetyl.
- Lav små fuglereder på toppen af de afkølede muffins - husk at de skal være helt kolde, ellers smelter frostingen.
- Pynt med små påskeæg i rederne.
Næringsindhold
Pynt som du vil
Her har jeg valgt at pynte med små påskeæg med marcipan og chokolade, men det skønne ved disse muffins er, at du kan pynte dem lige som du vil.
Tag børnene med i køkkenet og lad dem være med til at pynte, så I får flotte og personlige påskemuffins.
Tips
Lad dig ikke afskrække af frostingen på disse fine påskemuffins. Rederne er super lette at lave – også for den uøvede.
Sprøjteposer og stjernetyl kan købes i mange større supermarkeder.
Klip et hul i posen, der passer til størrelsen på din stjernetyl og fyld din frosting i posen. Så er det bare at sprøjte en lille cirkel rundt på de kolde muffins.
Har du ikke en stjernetyl, kan du også bare bruge en frysepose, hvor du klipper et passende hul i hjørnet. Rederne bliver måske ikke helt så fine uden stjernetyllen, men smagen er stadig fantastisk, og du kan sagtens få nogle fine cupcakes til påske ud af det.
Se også vores flotte kager påskekyllinger a la Kajkage og prøv at lave fine chokoladefuglereder med små æg i midten.

Comments
No Comments