Min opskrift på citronmuffins, der er nemme cupbakes bagt med citron. Kagerne er lette at bage, og de pyntes med glasur og reven citronskal.
Jeg elsker citronmuffins, og især med lidt glasur og reven citronskal på toppen.
Dejen til disse cupcakes laves med friskpresset citronsaft og lidt citronskal, og det giver kagerne den helt perfekte smag af citron.
Citronen tilfører selvfølgelig syre til dine muffins, og det er et godt modspil til den søde kagedej.
Dejen er lavet med yoghurt, men du kan også erstatte yoghurt med mælk i samme mængde.
Opskriften giver 12 muffins med citron.
Opskrift på citronmuffins
Ingredienser
- 350 gram hvedemel
- 10 gram bagepulver
- 5 gram natron
- Et nip salt
- 200 gram sukker
- 1 æg
- 275 gram yoghurt
- 125 gram smeltet smør
- 2 økologiske citroner
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Ovnen skal være gennemvarm når dine citronmuffins sættes ind.
- Hvedemel vejes af i en skål sammen med bagepulver, natron og en smule salt.
- I en anden skål røres sukkeret ud i æg og smeltet smør, hvorefter yoghurt røres i.
- Pres saften af to citroner i, og riv samtidig skallen på den ene med. Men uden at rive ned i det hvide på citronen, da det er mere bittert. Det nemmeste er at rive skallen før du deler citronerne og presser dem. Men altså kun skallen fra den ene - skallen fra den anden gemmes til pynt på den hvide glasur.
- Kom nu indholdet fra den sidste skål over i den første og vend dejen forsigtigt sammen, så du ikke kan se flere tørre klumper mel i dejen.
- Fordel dejen i 12 store muffinsforme. Mængden passer præcist til 12 citronmuffins.
- Stil dine cupcakes med citron ind i ovnen, hvor de skal have 20 minutter, så de er godt bagt af, men uden at være tørre.
- Tag de færdigbagte muffins ud af ovnen, og lad dem køle af.
Næringsindhold
Tips
De lækre og luftige citronmuffins kan sagtens bare spises som de er. Super skønne og gode til en kop kaffe.
Men du kan også pynte dem med hvid glasur. Rør flormelis ud med lidt kogende vand, og der kan også tilsættes lidt citronsaft.
Fordel en klat glasur på hver citroncupcake, og afslut med at rive lidt citronskal på. Flot og indbydende.
Se også mine opskrifter på andre skønne muffins:
Kan man bruge creme fraiche i stedet for yoghurt?
Lavede 12, men fik 24 muffins ud af det. Så alt for store portioner.