• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Citronkage - nem opskrift på kage med citron

Holger Rørby Madsen
Citronkage er en super lækker skærekage, der samtidig er nem at bage. Selvfølgelig med økologiske citroner, og her er citronkagen drysset med sigtet flormelis. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Kage

Oversigt over indhold

  1. Citronkage er en klassisk kage, der er populær, fordi den er frisk i smagen. Denne opskrift med masser af citron, og olie i stedet for smør.
  2. Opskrift på citronkage
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Næringsindhold
  6. Noter
  7. Citronkage med birkes og flødeostecreme
  8. Du skal bruge
  9. Sådan gør du
4.85 fra 46 stemmer
Gå til opskrift

Citronkage er en klassisk kage, der er populær, fordi den er frisk i smagen. Denne opskrift med masser af citron, og olie i stedet for smør.

Jeg har altid elsket en hjemmebagt citronkage, og heldigvis er kagen utrolig nem at bage.

Det er en klassisk og velkendt kage, hvor dejen laves med økologiske citroner, hvor både citronskal og saft anvendes.

Dejen indeholder blandt andet Maizena majsstivelse, hvilket gør kagen meget let og luftig i konsistensen.

Citronkagen plejer jeg at lave i en aflang brødform, men du kan også bage den i en randform.

Opskriften giver en kage med masser af lækker citronsmag, hvor der er nok til otte personer.

Opskrift på citronkage

4.9 fra 46 stemmer
RetKager
KøkkenDansk
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 45 minutter minutter
Samlet tid: 55 minutter minutter
Mængde: 8 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 300 gram sukker
  • 2 citroner - økologiske
  • 250 gram hvedemel
  • 2 teskefulde bagepulver
  • 1 teskefuld vaniljesukker
  • 60 gram solsikkeolie
  • 75 gram Maizena
  • 175 gram mælk
  • 3 æg
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
  • Vej sukker af i en skål og riv skallen af de to økologiske citroner. Rør sukker og citronskal grundigt sammen.
  • Rør derefter hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i, hvorefter solsikkeolie tilsættes sammen med Maizena, mælk og æg. Pres også al saften af de to citroner i, men pas på der kommer smutter eventuelle kerner med.
  • Dejen røres nu helt jævn, og du kan med fordel anvende en elpisker eller piske dejen sammen i en røremaskine.
  • Hæld dejen i en brødform, der er beklædt med bagepapir.
  • Bag din citronkage i cirka 45 minutter. Prik i den med en kødnål, og hvis dejen ikke hænger fast, er citronkagen færdigbagt. Og ellers giver du kagen nogle minutter mere i ovnen. Den angivne tid plejer dog at passe fint.

Næringsindhold

Næringsindhold
Citronkage
Mængde pr. portion
Kalorier
396
% Daglig værdi*
Fedt
 
11
g
17
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
64
mg
21
%
Natrium
 
102
mg
4
%
Kalium
 
115
mg
3
%
Kulhydrater
 
70
g
23
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
39
g
43
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
125
IU
3
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
54
mg
5
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Noter

Lad den færdigbagte citronkage køle af.

Pyntes med sigtet flormelis eller hvid glasur. Jeg synes, den luftige kage med citron fungerer bedst med flormelis.

Citronkage med birkes og flødeostecreme

Af Rakel Seneca

Citronkage med birkes og flødeostecreme smager helt vildt godt og så er den selvfølgelig også smuk. Denne kage kan man ikke lade være med at spise flere stykker af, da den er så lækker.

Der er nemlig både citronskral og citronsaft i både kagedejen og i selve cremen. Det giver en god og stærk smag af den friske citrusfrugt. Udover det har jeg også tilføjet birkes, som giver en lækker knas.

Kagen kan man sagtens til for eksempel en fødselsdag, da den er så utrolig fin at servere, og jeg er sikker på at den ville falde i god jord hos alle. Jeg får i hvert fald tømt kagefadet hurtigt, når jeg bager den.

Citronkage med birkes
Citronkage med birkes smager virkelig godt med et lag cream cheese på toppen. Foto: Rakel Seneca, Madensverden.dk.

Du skal bruge

160 gram hvedemel
1 tsk bagepulver
0,5 tsk natron
1 knivspids salt
1 spsk birkes
50 gram smør stuetemperatur
0,5 dl olie
150 gram sukker
1 tsk vaniljesukker
2 hele æg
1 dl mælk
0,5 dl citronsaft
1 spsk citronskal

Flødeostecreme

200 gram flødeost stuetemperatur
80 gram smør stuetemperatur
0,5 spsk citronsaft
0,5 spsk citronskal
1 tsk vaniljesukker
250 gram flormelis

Sådan gør du

  1. Start med at forvarme ovnen til 175 grader varmluft. Tag nu en rund kageform på 20 centimeter og smør den.
  2. Tag en skål og tilføj hvedemel, bagepulver, natron, birkes og salt. Rør det sammen og stil til side.
  3. Tag stuetemperatur-smør og kom det i en ny skål, tilføj også olie, vaniljesukker og sukker. Pisk det nu sammen i et par minutter, indtil det bliver lyst og cremet.
  4. Tilføj et æg af gangen, i mens du pisker dejen grundigt sammen. Efter begge æg er tilføjet, pisker du i to minutter mere. Tilføj nu melblandingen til denne blanding med æg.
  5. I en anden skål blander du mælk, citronsaft og citronskal sammen. Hæld det langsomt i skålen med resten af dejen. Vend dejen sammen.
  6. Hæld nu dejen i kageformen og bag den i cirka 20 minutter, eller indtil kagen er færdigbagt og gylden. Lad den køle helt ned, efter den er bagt.
  7. I mens kagen bages, kan vi lave cremen. Tag en skål og kom smør og flødeost deri. Pisk det sammen med en elpisker, indtil massen er fuldstændig ensartet.
  8. Tilføj nu citronsaft, citronskal og vaniljesukker. Tilføj flormelis lidt af gangen, mens du pisker. Smag til undervejs for at justere, om du ønsker den mere sød eller sur.
  9. Stil nu cremen i køleskabet, så den stivner lidt.
  10. Tag nu kagen og skær den over på midten, kom lidt over halvdelen af cremen i midten og smør den ud jævnt. Put nu kagens andet lag oven på og smør resten af cremen på toppen.
  11. Pynt med birkes og friske citronskiver og så er din citronkage med birkes klar til servering.

Citronkage med birkes holder sig rigtigt godt på køl, så du kan sagtens lave den en dag i forvejen.

Den holdes nemlig fugtig fra cremen og kulden fra køleskabet bevirker, at kagen stivner en smule mere, hvilket gør, at den er nemmere at pynte.

Vild med citron? Se også mine opskrifter på:

Citronmåne

Citronmuffins

Key lime pie

Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 3.6K
  • 1.1K
  • 18
  • 14
  • 8
  • 13
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Butterdej med camembert
Madbrød »

Populært indhold lige nu

løgpulver

Løgpulver - fakta, mål og sådan laver du pulver af løg

Billede med æblekage med marcipan

Nem æblekage med marcipan

guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift til bradepande

et billede med selleripure

Selleripure - lækker pure af knoldselleri

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

4.9 fra 46 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetKager
KøkkenDansk
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 45 minutter minutter
Samlet tid: 55 minutter minutter
Mængde: 8 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!