Citronkage er en klassisk kage, der er populær, fordi den er frisk i smagen. Denne opskrft med masser af citron, og olie i stedet for smør.
Jeg har altid elsket en hjemmebagt citronkage, og heldigvis er kagen utrolig nem at bage.
Det er en klassisk og velkendt kage, hvor dejen laves med økologiske citroner, hvor både citronskal og saft anvendes.
Dejen indeholder blandt andet Maizena majsstivelse, hvilket gør kagen meget let og luftig i konsistensen.
Citronkagen plejer jeg at lave i en aflang brødform, men du kan også bage den i en randform.
Opskriften giver en kage med masser af lækker citronsmag, hvor der er nok til otte personer.
Opskrift på citronkage
Citronkage - nem opskrift på lækker kage med citron
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 300 gram sukker
- 2 citroner økologiske
- 250 gram hvedemel
- 2 teskefulde bagepulver
- 1 teskefuld vaniljesukker
- 60 gram solsikkeolie
- 75 gram Maizena
- 175 gram mælk
- 3 æg
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
- Vej sukker af i en skål og riv skallen af de to økologiske citroner. Rør sukker og citronskal grundigt sammen.
- Rør derefter hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i, hvorefter solsikkeolie tilsættes sammen med Maizena, mælk og æg. Pres også al saften af de to citroner i, men pas på der kommer smutter eventuelle kerner med.
- Dejen røres nu helt jævn, og du kan med fordel anvende en elpisker eller piske dejen sammen i en røremaskine.
- Hæld dejen i en brødform, der er beklædt med bagepapir.
- Bag din citronkage i cirka 45 minutter. Prik i den med en kødnål, og hvis dejen ikke hænger fast, er citronkagen færdigbagt. Og ellers giver du kagen nogle minutter mere i ovnen. Den angivne tid plejer dog at passe fint.
Tips
Lad den færdigbagte citronkage køle af.
Pyntes med sigtet flormelis eller hvid glasur. Jeg synes den luftige kage med citron fungerer bedst med flormelis.
Se også mine opskrifter på:
Kom med din kommentar her