Lækker opskrift på siciliansk citronkage, som den laves hos Noorbohandelen på øen Nyord ved Møn. En skøn kage med citron og appelsinglasur.
Siciliansk citronkage, som den serveres hos Noorbohandelen på Nyord ved Møn.
Men hvad har en italiensk citronkage med Nyord og Møn at gøre?
Jo, forklaringen er sådan set logisk nok. Noorbohandelen sælger nemlig, blandt meget andet, siciliansk olivenolie, salt og meget andet fra Italien.
Faktisk kan du på stedet købe en pose, der indeholder blandt andet appelsinmarmelade, citronolie og salt til opskriften på siciliansk citronkage. Med masser af smag af citron.
Noorbohandelen sælger spiritus i løs vægt, og her både importerer og producerer man selv.
Og Nyord er i det hele taget et besøg værd. Bilen skal parkeres på parkeringspladsen lige uden for byen, og derfra kan man så slentre ned gennem de hyggelige gader i byen af samme navn på øen. Der er også en lille og hyggelig havn, samt en ottekantet kirke, der er en lille kopi af Frederiksberg Kirke.
Kort inde på den første vej inde i Nyord by ligger Noorbohandelen på højre side, og her kan du altså både købe spiritus og meget andet - men også få serveret en kop kaffe.
Og altså denne lækre citronkage fra Sicilien. Se også min opskrift på den klassiske citronkage.
Opskrift på siciliansk citronkage
Siciliansk citronkage med appelsinglasur
Ingredienser
Citronkage
- 200 gram rørsukker - alm. sukker kan også bruges
- 3 æg - størrelse M/L
- 180 gram olivenolie - med citron, fra Noorbohandelen eller lignende
- 1 citron - økologisk/ikke overfladebehandlet
- 50 gram appelsinmarmelade
- 180 gram hvedemel
- 1 teskefulde bagepulver
- 1 knivspids citronsalt - Noorbohandelens middelhavssalt med citron eller lignende
Glasur
- 100 gram appelsinmarmelade
- 30 gram flormelis
- 10 gram citronolie
Sådan gør du
- Ovnen forvarmes til 180 grader varmluft.
- Rørsukker vejes af og piskes lyst og luftigt sammen med tre æg. Brug gerne en elpisker, som lægges væk når æg og sukker er pisket sammen luftigt. Resten af dejen røres nemlig sammen i hånden, og jeg har her anvendt en dejskraber til det.
- Rør derefter citronolien i sammen med revet skal af den økologiske citron. Pas på med ikke at få det hvide med, da det giver bitterhed i kagen!
- Pres saften af citronen, og rør det sammen med 50 gram appelsinmarmelade. Rør det i dejen til din sicilianske citronkage.
- Sigt hvedemelet, og vend det sammen med bagepulver og en knivspids salt - gerne citronsalt. Kom det i dejen.
- Nu er det vigtigt, at du med forsigtighed vender dejen sammen, så alt melet er vendt ud i dejen. Der kan gemme sig lommer af hvedemel i dejen, of det går ikke.
- Find en springform med en diameter på cirka 24 centimeter frem, og klem et stykke bagepapir fast i bunden. Smør ringen med smør.
- Hæld dejen i springformen, og bag den midt i ovnen ved 180 grader varmluft, hvor den skal have 30 minutter.
- Vej appelsinmarmelade af i en lille gryde sammen med flormelis og citronolie. Varm det op.
- Fordel nu den varme appelsinglasur over citronkagen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Siciliansk citronkage køles en smule af, hvorefter den passer perfekt til en kop kaffe. Serveres evt. med lidt flødeskum til.
Citronkagen kan sagtens opbevares på køl i nogle dage, hvor den stadig holder sig frisk.
Se andre opskrifter på citronkage her:
Citronmåne muffins - nem opskrift
Hanne
Jeg vil blot site mange tak for alverdens dejlige opskrifter, jeg bruger meget din hjemmeside også sous vide din smag passer lige til mig :).
Holger Rørby Madsen
Hej Hanne
Jamen, 1000 tak - det er jeg meget glad for at høre.
Så fortsætter jeg arbejdet med at finde på nye opskrifter - også til sous vide 🙂
De bedste hilsner
Holger