Min opskrift på de bedste kartoffelkager med vandbakkelse, flødecreme og låg af marcipan og kakao. Kartoffelkagen er en af mine favoritkager.
Kartoffelkager. Simpelthen er af de allerbedste kager, og de er rimelig nemme at lave.
Og denne dej til vandbakkelser gør, at de ikke falder sammen.
Kartoffelkagen husker jeg fra min barndom, hvor den altid var en af mine yndlingskager.
Dengang troede der var en eller anden form for kartofler i kagen, men senere fandt jeg så ud af, at kagen havde fået sit navn, fordi den ligner en kartoffel.
Sådan kan man blive så klogere, men glæden ved en kartoffelkage er stadig den samme.
Opskriften giver otte dejlige kartoffelkager, afhængig af hvor store eller små du laver dem.
Husk i øvrigt, at vandbakkelser hæver meget op under bagningen i ovnen!
Opskrift på kartoffelkager
Ingredienser
Vandbakkelser
- 2,5 deciliter vand
- 125 gram smør
- 125 gram hvedemel
- 3 æg
Flødecreme
- 1 portion kagecreme
- 1 deciliter fløde
Låg
- marcipan
- 1-2 teskefulde kakaopulver
Sådan gør du
- Start med at lave en portion kagecreme, og køl den ned. Se opskriften i linket.
- Så skal du lave vandbakkelser, hvilket er meget nemt. Smelt smørret i en gryde, og kom vandet ved. Kog det langsomt op, og tilsæt en lille smule salt.
- Hæld så melet i på én gang, og rør det hurtigt ud indtil dejen slipper siderne på gryden. Tag gryden af blusset, og lad det stå et øjeblik.
- Rør så æggene i dejen et ad gangen, og fortsæt med at røre indtil dejen er samlet igen.
- Kom den i en sprøjtepose, og beklæd en bageplade med bagepapir, og drys lidt mel på. Sprøjt nu otte "boller" af vandbakkelser ud på pladen. Har du mere dej i overskud, kan du lave små hapsere på pladen. De smager godt.
- Bag nu vandbakkelserne i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft, hvor de skal have cirka 10-15 minutter. Tag dem ud og lad dem køle lidt af.
- Pisk fløden helt stiv, og bland den med den afkølede kagecreme.
- Rul marcipan ud - drys eventuelt bord og marcipan med lidt flormelis. Skær dem ud så de passer som "låg" på kartoffelkagerne.
- Skær toppen af vandbakkelserne, og fyld dem med flødecremen. Læg marcipan på toppen, og drys med sigtet kakao.
Næringsindhold
Tips
Stil gerne de færdige kartoffelkager på køl så kagerne når at samle sig.
Se også disse opskrifter:
Sådan laver du hyldeblomstsaft
Sådan steger du hele rødspætter i ovn
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.