Fastelavnsboller af vandbakkelser er hurtige at lave. Du kan fylde de lækre og luftige kager med en lækker flødecreme eller alm. flødeskum.
Denne opskrift på fastelavnsboller af vandbakkelser er rimelig nem og hurtig at lave, og det færdige resultat er virkelig godt.
Fastelavnsbollerne er fyldt med en lækker flødecreme, men du kan også blot anvende en almindelig flødeskum.
Der kan også kommes en skefuld creme eller hindbærmarmelade i midten af bollen. Det kan du se mere om min video med fremgangsmåde. Ja, nogle foretrækker også en klat sveskemarmelade.
Opskriften giver 9 fastelavnsboller af vandbakkelse, men det afhænger selvfølgelig af hvor store du laver dem. Det kommer sig ikke så nøje. I min video kan du se fremgangsmåden, så du nemt kan lave dem.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på fastelavnsboller af vandbakkelser
Opskrift udviklet af:
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 250 gram vand
- 125 gram smør
- 125 gram hvedemel
- 3 æg
- 2,5 deciliter piskefløde
- 250 gram kagecreme - se min opskrift i link eller video
- flormelis
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Vej vand og smør af i en gryde/kasserolle og kog det op.
- Pisk derefter hvedemelet i, og du kan med fordel anvende en el-pisker. Lad det køle lidt af.
- Pisk derefter æggene i et ad gangen. Nu har du en sammenhængende og klistret dej til dine fastelavnsboller af vandbakkelser.
- Brug en spiseske og sæt dejen på en bageplade med bagepapir, eller kom den i en sprøjtepose og sprøjt den ud. Du skal lave ni styks, men sørg for at holde god afstand imellem dem, da de hæver en del under bagningen. Se eventuelt mere i min video med fremgangsmåde.
- Bages indtil de er gyldne, cirka 30 minutter. Husk ALDRIG at åbne ovnlågen mens du bager vandbakkelser, da de så risikerer at falde sammen. Når vandbakkelserne er færdigbagte kan du med fordel blot åbne ovnlågen, og lade vandbakkelserne køle af i ovnen.
- Mens vandbakkelserne bages, kan du lave kagecreme som anvist i linket, og derefter lade den køle helt af.
- Pisk fløden til en stiv skum, og vend den forsigtigt sammen med den kolde creme.
- De afkølede vandbakkelser flækkes og fyldes med flødecreme. Du kan også blot anvende flødeskum med lidt tilsat vaniljesukker.
- Sigt lidt flormelis over, eller lav en glasur, eventuelt med lidt kakao i, og pynt med den. Se flere muligheder i videoen.
Næringsindhold
Se hvad opskriften indeholder.
Video
Tips
Fastelavnsboller af vandbakkelser serveres straks, men kan opbevares på køl i et døgns tid.
De er dog mest sprøde lige efter bagning.
Lone Mathilde Marie Jørgensen
Jeg har bagt fastelavnsboller efter flere opskrifter, men vender altid tilbage til vandbakkelse versionen. Den elsker hele min familie - store som små. Jeg kan se mange har problemer med dejen. Jeg tror det kommer an på hvor store æg man bruger. Det er lidt en fingerspids fornemmelse der kommer efterhånden. God dag i snevejret fra Nordjylland 😊
Holger Rørby Madsen
Hej Lone
Tak for tilbagemeldingen - det er dejligt at høre.
Ja, størrelsen på æggene betyder noget, så måske skal jeg lige prøve at veje æggene af nøste gang.
Også god dag til dig i det nordjyske - alt det bedste
Holger
Kanja
Dejen bliver total tynd, det kan slet ikke laves fastelavnsboller af dem. De løber af pladen
Ells
En nem opskrift. Hvis der kun skal laves 9 fastelavnsboller, synes jeg, de bliver for store, så jeg har lavet flere af den dej (13) og fået nogle fine vandbakkelser.
Holger Rørby Madsen
Hej Ella
Tak for det, og dejligt at høre. Og man kan jo altid lave i den størrelse man selv ønsker. Jeg får også nogle gange bare lavet 8-9 vandbakkelser, mens det andre gange bliver til flere. Afhængig af hvor kagesulten jeg er på dagen 🙂
Alt det bedste
Holger
Anne
Min dej bliver sindssyg tynd. Hvad gør jeg galt? 🤯