Fastelavnsboller af vandbakkelser er hurtige at lave. Du kan fylde de lækre og luftige kager med en lækker flødecreme eller alm. flødeskum.
Denne opskrift på fastelavnsboller af vandbakkelser er rimelig nem og hurtig at lave, og det færdige resultat er virkelig godt.
Fastelavnsbollerne er fyldt med en lækker flødecreme, men du kan også blot anvende en almindelig flødeskum.
Der kan også kommes en skefuld creme eller hindbærmarmelade i midten af bollen.
Ja, nogle foretrækker også en klat sveskemarmelade.
Opskriften giver 9 fastelavnsboller af vandbakkelse, men det afhænger selvfølgelig af hvor store du laver dem. Det kommer sig ikke så nøje.
Opskrift på fastelavnsboller af vandbakkelser
Hurtige fastelavnsboller af vandbakkelser m/ flødecreme
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Vej vand og smør af i en gryde/kasserolle og kog det op.
- Pisk derefter hvedemelet i, og du kan med fordel anvende en el-pisker. Lad det køle lidt af.
- Pisk derefter æggene i et ad gangen. Nu har du en sammenhængende og klistret dej til dine fastelavnsboller af vandbakkelser.
- Brug en spiseske og sæt dejen på en bageplade med bagepapir, eller kom den i en sprøjtepose med stjernetyl, og sprøjt den ud. Du skal lave ni styks, men sørg for at holde god afstand imellem dem, da de hæver en del under bagningen.
- Bages indtil de er gyldne, cirka 30-35 minutter. Husk ALDRIG at åbne ovnlågen mens du bager vandbakkelser, da de så risikerer at falde sammen. Når vandbakkelserne er færdigbagte kan du med fordel blot åbne ovnlågen, og lade vandbakkelserne køle af i ovnen.
- Mens vandbakkelserne bages, kan du lave kagecreme som anvist i linket, og derefter lade den køle helt af.
- Pisk fløden til en stiv skum, og vend den forsigtigt sammen med den kolde creme.
- De afkølede vandbakkelser flækkes og fyldes med flødecreme. Du kan også blot anvende flødeskum med lidt tilsat vaniljesukker.
- Sigt lidt flormelis over, eller lav en glasur, eventuelt med lidt kakao i, og pynt med den.
Tips
Fastelavnsboller af vandbakkelser serveres straks, men kan opbevares på køl i et døgns tid.
De er dog mest sprøde lige efter bagning.
Se også mine opskrifter på:
Min dej bliver sindssyg tynd. Hvad gør jeg galt? 🤯