Min opskrift på eclairs med lækker vaniljecreme og chokoglasur. Det franske bagværk laves nemt af vandbakkelser og fyldes med flødecreme.
Eclairs er populært bagværk fra Frankrig, og kagerne er heldigvis nemme at lave selv.
Det er faktisk aflange stænger af vandbakkelser, der fyldes med en lækker vaniljecreme (flødecreme), og til sidst pyntes med lidt chokoladeglasur.
Eclairs er muligvis opfundet af den franske kok Antonin Carême i begyndelsen af 1800-tallet. Dengang under navnet pain à la Duchesse.
Og hvorfor hedder de så eclairs i dag? Jo, navnet kommer fra det franske ord eclair, der betyder et glimt af et lyn. Det er med henvisning til, at de lækre kager nemt bliver spist lynhurtigt. Så godt smager de.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på nemme eclairs
Eclairs
Ingredienser
Vandbakkelse
- 1 portion vandbakkelse - se min opskrift på vandbakkelsesdej her
Chokoglasur
- 60 gram mørk chokolade
- 60 gram piskefløde
- 1 spiseskefuld glukosesirup
Sådan gør du
- Følg instruktionen på fremstilling af dej til vandbakkelser. Kom dejen i en sprøjtepose med stor stjernetyl.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og sprøjt aflange stænger af vandbakkelse ud - de skal være ca. 5 centimeter lange. Husk at holde lidt afstand, da vandbakkelser jo vokser en del under bagningen.
- Bag dem ca. 25 minutter ved 200 grader almindelig over- og undervarme. Eller indtil de er færdigbagte, da bagetiden kan variere. Husk aldrig at åbne ovnlågen før vandbakkelserne er færdigbagte, da de ellers risikerer at falde sammen i ovnen. Når de er bagt færdige, slukkes ovnen og ovnlågen åbnes på klem. Lad nu vandbakkelserne køle lidt af i ovnen, så er du endnu mere sikker på de ikke falder sammen. Lad dem køle helt af.
- Lav kagecreme som anvist og lad den køle af. En købt kagecreme er også ok.
- Pisk fløden til flødeskum, og vend forsigtigt creme og fløde sammen til vaniljecreme, der er fyldet til dine eclairs. Kom det i en sprøjtepose med stor stjernetyl.
- De afkølede stænger af vandbakkelser skæres forsigtigt over med en savtakket kniv, så du har en over- og en underdel.
- Sprøjt vaniljecreme på hver underdel, og læg derefter forsigtigt overdelen på.
- Så laver du chokoglasur. Chokoladen kommes i en lille gryde sammen med fløde og det varmes op indtil chokoladen netop er smeltet. Rør det rundt med en ske undervejs. Tilsæt så lidt glukosesirup, og og tag chokoglasuren af kogepladen. Rør det blankt.
- Pynt dine eclairs med chokoglasur, og så er de færdige til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdige eclairs med vaniljecreme og chokoglasur serveres straks - eller opbevares på køl. Holdbarheden er et døgns tid.
I stedet for vaniljecreme, kan du også fylde vandbakkelserne med romcreme, en ren flødeskum eller evt. tilsætte lidt kaffesmag. Mulighederne er mange.
De kan også pyntes med en almindelig hvid glasur, eller eventuelt en karamelglasur. Fondant anvendes også ofte.
Del dine ideer og tanker med os andre her: