Rødløgsrelish er næsten uundværlig i enhver burger. Den sur/søde smag kombineret med rødløg passer nemlig perfekt til kødet i din burger.
Der er måske en del, der tænker hvorfor man skal bruge tid på at lave sin egen rødløgsrelish.
Men det skal du, fordi sådan en relish dels giver en fantastisk smag til kødet i burgeren, og dels fordi den simpelthen bare er nem og hurtig at brygge sammen.
Relish passer perfekt til en burger med pulled pork, men også alt andet kød i en burger bliver løftet med sådan en omgang relish.
Begrebet relish stammer i øvrigt fra england, hvor det i virkeligheden blot betyder, at du tilbereder eksempelvis grøntsager med eddike og sukker.
Iøvrigt: Hvis ikke du lige har rødløg i køkkenskabene, kan du sagtens bruge andre løg i stedet. Jeg har også lavet den med skalotteløg, og det blev ganske udmærket.
Du skal bruge - rødløgsrelish til fire personer:
4 rødløg
4 spiseskefulde olivenolie
4 spiseskefulde balsamico
3-4 teskefulde rørsukker
4 spiseskefulde kalvefond
1 teskefuld tørret timian - eller en lille håndfuld frisk timian
Salt og friskkværnet peber
Sådan laver du din egen rødløgsrelish:
Pil rødløgene, og skær dem i helt tynde skiver.
Varm olivenolien op ved middel varme i en tykbundet kasserolle, og kom løgene i.
Tilsæt balsamico, og vend løgene forsigtigt rundt. Nu skal de simre i cirka fem minutter, hvor du lige vender dem et par gange undervejs.
Tilsæt så rørsukker, timian og lidt kalvefond, og lad rødløgene simre videre i 3-4 minutter.
Smag til med salt og friskkværnet peber, og så er de ellers klar til en god burger med oksekød eller pulled pork.
Comments
No Comments