Her får du min opskrift på hjemmelavet agurkerelish. En super nem og hurtig relish med agurk, som kan bruges til hotdog, smørrebrød m.m.
Hjemmelavet agurkerelish er lækkert til blandt andet en god hotdog, men også på smørrebrød og meget andet.
Der er tale om lynsyltet agurk, der vendes med fintsnittet rødløg, og denne relish er altså mega nem at lave.
Jeg plejer at lave min relish med æblecidereddike, men du kan bruge en helt almindelig og lys lagereddike. Altså ikke den mørke.
Opskriften her passer til ca. 4 personer, men det er jo nemt at lave en større portion.
Opskrift på agurkerelish
Agurkerelish - hjemmelavet relish med agurk og rødløg
Ingredienser
- 150 gram agurk - i små tern
- 1 spiseskefuld flagesalt - med top
- 50 gram æblecidereddike
- 30 gram sukker
- 1 lille rødløg - finthakket
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at halvere agurken på langs, og skrab derefter kernerne ud med en ske. Snit agurken i så så små tern som muligt.
- Kom agurketern i en lille skål, og vend med en stor spiseskefuld flagesalt. Lad det trække 5-10 minutter.
- Imens koges æblecidereddike op sammen med sukker. Rør sukkeret ud i den kogende eddike, og tag gryden af kogepladen. OBS: Du kan også anvende en alm. lagereddike til en agurkerelish.
- Tilsæt finthakket rødløg, og krydr med salt og friskkværnet peber.
- De saltede agurketern kommes i en sigte og skylles fri for salt under den kolde hane. Pres vandet af agurken (så meget som muligt).
- Vend nu eddike, rødløg og agurk sammen, og lad den gerne stå og trække lidt inden brug.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Du kan med fordel lave din agurkerelish god tid i forvejen, så den bliver endnu mere på en hotdog, smørrebrød eller hvor du nu skal bruge din relish med agurk.
Se også disse opskrifter:
Marianne Steiner
Hej vil bare høre hvor lang tid agurkerelish kan holde sig hvis man ikke lige skal bruge det nu men først om et par dage ?
Med venlig hilsen Marianne Steiner
Hanne F Dinesen
Denne relish bliver ekstra god med rørsukker