Lav en lækker cheeseburger a la McDonalds. Her er den nemme opskrift på den populære og klassiske osteburger, der smager aldeles godt.
Cheeseburger er en klassiker fra McDonalds, og med denne opskrift kan du meget nemt lave den populære osteburger derhjemme.
Cheeseburgeren laves med det velkendte fyld, og du kan jo bage dine egne burgerboller - eller blot købe nogle i dit lokale supermarked.
Du kan også se min video, hvor jeg viser dig, hvordan du nemt laver den lækre burger som på McDonalds.
Opskriften giver seks burgere med ost.
Opskrift på cheeseburger
Hjemmelavet cheeseburger a la McDonalds
Ingredienser
- 500 gram hakket oksekød
- flagesalt
- 6 burgerboller
- sennep - Heinz Yellow Mustard
- tomatketchup - Heinz
- 1 løg - hakkes fint
- syltede agurker
- 6 skiver ost
Sådan gør du
- Det hakkede oksekød deles i seks lige store dele, som formes til burgerbøffer med en diameter på ca. 10 centimeter. Hakkes med en kniv.
- Steg dine burgerbøffer i lidt olie på en varm pande, og de skal ca. have to minutter på hver side. Krydres med flagesalt. Læg til side.
- Vask panden af og rist nu burgerboller på skæresiden på panden. Du bestemmer selv hvor lidt eller meget du ønsker brødet ristet.
- Nu skal du samle din cheeseburger, som minder om den kendte osteburger fra McDonalds. Læg først burgerbøf på en underbolle, og derpå en skive ost.
- Overbollen smøres med en teskefuld ketchup og en teskefuld sennep. Brug gerne en Heinz Yellow Mustard til din cheeseburger, da denne sennep er mere sød og mild i smagen.
- Drys også en teskefuld hakket løg over, og slut af med 3-4 skiver syltede agurker.
- Saml cheeseburgeren, og så er den klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Den færdige cheeseburger serveres straks, og en omgang pommes frites passer jo altid godt til.
Ønsker du osten lidt mere smeltet, kan du give burgeren 15 sekunder i din mikroovn.
Hans Peter Olsen
Hej Holger. I ingredienslisten er anført: 6 skiver ost. I fremgangsmåden nævnes osten ikke med et eneste ord???
Holger Rørby Madsen
Hej Hans Peter
Tak for det - og godt du er vågen. Den havde jeg simpelthen glemt at skrive ind, men det er gjort nu. Og en cheeseburger uden ost bliver lidt underligt 🙂
Tak. Alt det bedste
Holger
Jørgen Tosoc Gilhauge
Jeg steger oksekødet på "full power", uden fedtstof. Giver røg i køkkenet, men en dejlig grillet smag. Skru evt. ned for varmen, tilsæt lidt olie 1-2 minutter før servering.. Kræver lidt øvelse, så bøfferne ikke bliver tørre..
Jens Johansen
Du skriver, at overbollen skal smøres med ketchup og så med ketchup. Jeg har en mistanke om, at det nok ikke er ketchup begge gange.
Holger Rørby Madsen
Hej Jens
Du har ret - jeg retter til. Det er selvfølgelig sennep 🙂
Mange tak fordi du er vågen.
Alt det bedste
Holger