Prøv at lave ribbensteg i airfryer. Her er opskriften, og den giver dig en ribbensteg, der både er meget mør og med de sprøde svær, som vi alle elsker.
Ribbensteg i Airfryer er en både nem og god måde at tilberede en ribbensteg på, og den samlede stegetid er ca. en time.
Ribbenstegen er perfekt aftensmad, men den er mindst lige så god som pålæg på et stykke rugbrød. Eller en lækker ribbenssandwich.
Bemærk, at stegetiden kan variere lidt. Det afhænger især af hvor tyk/høj din ribbensteg er.
Men kernetemperaturen i en tilberedt ribbensteg skal være mindst 65 grader. Se også min opskrift på ribbensteg i ovn.
Opskrift på ribbensteg i airfryer
Ribbensteg i airfryer (med stegetid og kernetemperatur)
Ingredienser
- 1,2 kilo ribbensteg - find en steg, der ikke er for fed
- flagesalt
Sådan gør du
- Tjek at sværene er skåret igennem på ribbenstegen, så der er skåret helt ned til kødet. Gå alle svær efter.
- Salt derefter mellem hver svær, da det er vigtigt for at opnå de rigtige, sprøde svær på en ribbensteg.
- Hæld lidt vand i bunden af din Airfryer. Lidt mere, hvis du ønsker at lave sovs af den.
- Læg et stykke tilpasset bagepapir på risten i kurven, og sørg for at ribbenstegen ligger helt plan. Brug evt. et stykke kartoffel til at lægge under, hvis stegen ikke er plan. Igen er det vigtigt for, at alle svær bliver sprøde.
- Skub kurven ind på plads.
- Nu giver du først din ribbensteg i Airfryer 45 minutter ved 180 grader, hvorefter den skal have ca. 15 minutter ved 200 grader. Så bør sværene være sprøde, men fortsæt indtil du er tilfreds.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdigstegte ribbensteg i airfryer hviler lige ca. 10 minutter inden den skæres ud i skiver med en eller to sværs bredde.
Som tilbehør til den lækre ribbensteg kan du blandt andet servere bønnefritter eller bagt broccoli.
Se også mine populære opskrifter på:
Flæskesteg i airfryer - opskrift der giver sprøde svær
Connie Bøttcher
Hej Holger
Du skriver der skal lægges bagepapir på risten, så kan jeg da ikke få smagen ned i vandet ?
Er der forskel på airfryer skuffe og airfryer ovn
Vh Connie
Holger Rørby Madsen
Hej Connie
Hvis du vil lave sovs af væsken skal du blot undlade bagepapiret. Det har du ret i 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Lars Øjenholt Lauritsen
Hejsa jeg takker for en rigtig god opskrift. Jeg valgte at stege den 175° i 50 minutter og skrue op på 200° i 10 minutter. Den blev fantastisk i en airfryer.
Holger Rørby Madsen
Selv tak, Lars - og det lyder da virkelig godt. Airfryeren er god til ribbensteg 🙂
Og dit tip er hermed givet videre.
Alt det bedste og fortsat god sommer
Holger
Lars Bang Pedersen
Hej jeg kan se , du skriver at man skal skære sværen helt igennem, til kødet.
det gør man ikke normalt- mener du det og hvorfor ?
Karin Meyer
Jeg skal lave ribbensteg for 1. Gang i mon airfryer.
Har du prøvet at grille sværen de sidste minutter, og i given fald, blev det så en succes?
Mimi Krebs
jeg mente ikke 100 minutter men 60 minutter !!!!!
Marc
Airfryer bruger mindre strøm
Mimi Krebs
tidsmæssig kan jeg da ikke se at der er noget vundet ved en airfryer contra en ovn med en stegetid på 100 minutter ???