Prøv at lave ribbensteg i Airfryer. Her er opskriften, og den giver dig en ribbensteg, der både er meget mør og med de sprøde svær, som vi alle elsker.
Ribbensteg i Airfryer er en både nem og god måde at tilberede en ribbensteg på, og den samlede stegetid er ca. en time.
Ribbenstegen er perfekt aftensmad, men den er mindst lige så god som pålæg på et stykke rugbrød. Eller en lækker ribbenssandwich.
Bemærk, at stegetiden kan variere lidt. Det afhænger især af hvor tyk/høj din ribbensteg er.
Men kernetemperaturen i en tilberedt ribbensteg skal være mindst 65 grader.
Opskrift på ribbensteg i Airfryer
Ingredienser
- 1,2 kilo ribbensteg find en steg, der ikke er for fed
- Flagesalt
Sådan gør du
- Tjek at sværene er skåret igennem på ribbenstegen, så der er skåret helt ned til kødet. Gå alle svær efter.
- Salt derefter mellem hver svær, da det er vigtigt for at opnå de rigtige, sprøde svær på en ribbensteg.
- Hæld lidt vand i bunden af din Airfryer. Lidt mere mere hvis du ønsker at lave sovs af den.
- Læg et stykke tilpasset bagepapir på risten i kurven, og sørg for at ribbenstegen ligger helt plan. Brug evt. et stykke kartofler til at lægge under, hvis stegen ikke er plan. Igen er det vigtigt for at alle svær bliver sprøde.
- Skub kurven ind på på plads.
- Nu giver du først din ribbensteg i Airfryer 45 minutter ved 180 grader, hvorefter den skal have ca. 15 minutter ved 200 grader. Så bør sværene være sprøde, men fortsæt indtil du er tilfreds.
Næringsindhold
Tips
Den færdigstegte ribbensteg i Airfryer hviler lige ca. 10 minutter inden den skæres ud i skiver med en eller to sværs bredde.
Som tilbehør til den lækre ribbensteg kan du blandt andet servere:
tidsmæssig kan jeg da ikke se at der er noget vundet ved en airfryer contra en ovn med en stegetid på 100 minutter ???
jeg mente ikke 100 minutter men 60 minutter !!!!!
Airfryer bruger mindre strøm