Hollandsk biksemad er en nem ret med bla. hakket oksekød, hvidkål, gulerødder og spaghetti. En god familieret til både børn og voksne.
Hollandsk biksemad lyder måske som en lidt finurlig ret, og det er det sådan set også.
Men retten smager altså fantastisk godt, og så er den nem at lave.
Hvorfor det en hollandsk biksemad står hen i det uvisse, så skriv gerne en kommentar, hvis du ved hvorfor retten hedder sådan.
Forholdene mellem de forskellige ingredienser kan tilpasses som du har lyst til.
De mål jeg har opgivet her er på ingen måde faste, fordi jeg tager bare sådan hvad jeg har lyst til, det opfordrer jeg også dig til.
Opskriften er beregnet til fire personer som aftensmad. Se også min populære opskrift på traditionel dansk biksemad med spejlæg.
Opskrift på hollandsk biksemad
Hollandsk biksemad med oksekød, kål og pasta
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 2-3 løg - alt efter størrelse, hakket
- 4 gulerødder - i små tern
- 500 g hvidkål - i tern
- 4-5 kartofler - alt efter størrelse, skæres i tern
- 1 pakke bacon - i skiver, skåret i tern
- 2 tsk. karry
- 5-6 dl vand
- 250 g spaghetti - brækket i mindre stykker
- 1 oksebouillontern - eller flydende koncentreret bouillon
- olie - til stegning
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Varm olie op i en gryde og svits bacon til det begynder at brune, tilsæt så løg. Lad det sautere med, til de netop begynder at blive gyldne i kanterne.
- Kom det hakkede kød i gryden, krydr med salt og friskkværnet peber og steg, til det begynder at blive grynet.
- Tilsæt kartofler i tern og rør godt rundt, lad dem stege med i et par minutters tid.
- Tilsæt så hvidkål, gulerødder, salt, friskkværnet peber og karry. Rør godt rundt og lad det hele stege i 2-3 minutter under omrøring.
- Hæld vand ved, start med 5 dl og bouillon, skru ned, læg låg på og lad din ret med hollandsk biksemad simre i ca. 15 minutter.
- Kom spaghetti i, rør godt rundt, så det bliver fordelt og kog i endnu ca. 8-10 minutter.
- Rør i det af og til undervejs, så al spaghetti kommer i kontakt med væsken, måske der skal tilsættes lidt mere vand, men der skal ikke være alt for meget væske.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Hollandsk biksemad kan serveres med et godt stykke flute til, og her kan du eks. prøve mine hjemmebagte mine grovflutes.
Se også disse opskrifter:
Biksemad i airfryer med eller uden æg
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Jytte
Fortsættelse til tidl. mail.
Det var i Øst Himmerland 😘
Jytte
Fik den i skolekøkkenet tilbage i 70'erne, dog uden bacon og spagetti. Spiser den stadig med glæde. Skal prøves med bacon 😋
Jolanda
Jeg har de første 20 år af mit liv boet i Holland, men har aldrig fået, set eller hørt om retten. Selv om nogen slægtninge til min mor havde en restaurant.
Leila
Jeg har kendt den opskrift i snart 50 år, har dog ikke bacon i, men har ris i samt paprika.
Annette
Rigtig lækkert. Lavede det første gang for over 40 år siden. Vi bruger så ikke bacon eller kartofler i. Datteren har også taget opskriften til sig😊
Line
Ej det minder mig om min tid som medhjælper i vuggestuen. Mums det var godt.