Hollandsk biksemad er en nem ret med bla. hakket oksekød, hvidkål, gulerødder og spaghetti. En god familieret til både børn og voksne.
Hollandsk biksemad lyder måske som en lidt finurlig ret, og det er det sådan set også.
Men retten smager altså fantastisk godt, og så er den nem at lave.
Hvorfor det en hollandsk biksemad står hen i det uvisse, så skriv gerne en kommentar, hvis du ved hvorfor retten hedder sådan.
Forholdene mellem de forskellige ingredienser kan tilpasses som du har lyst til.
De mål jeg har opgivet her er på ingen måde faste, fordi jeg tager bare sådan hvad jeg har lyst til, det opfordrer jeg også dig til.
Opskriften er beregnet til fire personer som aftensmad.
Opskrift på hollandsk biksemad
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 2-3 løg alt efter størrelse, hakket
- 4 gulerødder i små tern
- 500 g hvidkål i tern
- 4-5 kartofler alt efter størrelse, skæres i tern
- 1 pakke bacon i skiver, skåret i tern
- 2 tsk. karry
- 5-6 dl vand
- 250 g spaghetti brækket i mindre stykker
- 1 oksebouillontern eller flydende koncentreret bouillon
- olie til stegning
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Varm olie op i en gryde og svits bacon til det begynder at brune, tilsæt så løg. Lad det sautere med, til de netop begynder at blive gyldne i kanterne.
- Kom det hakkede kød i gryden, krydr med salt og friskkværnet peber og steg, til det begynder at blive grynet.
- Tilsæt kartofler i tern og rør godt rundt, lad dem stege med i et par minutters tid.
- Tilsæt så hvidkål, gulerødder, salt, friskkværnet peber og karry. Rør godt rundt og lad det hele stege i 2-3 minutter under omrøring.
- Hæld vand ved, start med 5 dl og bouillon, skru ned, læg låg på og lad din ret med hollandsk biksemad simre i ca. 15 minutter.
- Kom spaghetti i, rør godt rundt, så det bliver fordelt og kog i endnu ca. 8-10 minutter.
- Rør i det af og til undervejs, så al spaghetti kommer i kontakt med væsken, måske der skal tilsættes lidt mere vand, men der skal ikke være alt for meget væske.
Næringsindhold
Note
Hollandsk biksemad kan serveres med et godt stykke flute til, og her kan du eks. prøve mine hjemmebagte mine grovflutes.
Se også disse opskrifter:
Fik den i skolekøkkenet tilbage i 70'erne, dog uden bacon og spagetti. Spiser den stadig med glæde. Skal prøves med bacon 😋
Fortsættelse til tidl. mail.
Det var i Øst Himmerland 😘