Hvidløgsflutes med grahamsmel. Her er opskriften på sprøde og hjemmebagte grove flutes med hvidløg, som er nemme at lave.
Du skal prøve denne dejlige opskrift på hjemmebagte grove flutes med hvidløg, der er virkelig gode og sprøde.
De sprøde hvidløgsflutes bages med lidt grahamsmel, som gør dem lidt sundere end de traditionelle hvidløgsflutes, der bages alene med hvedemel.
Grahamsmel er et fuldkornsprodukt, og vi anbefales at spise mindst 75 gram fuldkorn om dagen. Derfor er det en god ide at tilsætte groft mel til for eksempel brød.
Jeg har også tilsat et par spiseskefulde yoghurt, som er med til at skabe de perfekte grovflutes.
Opskrift på hjemmebagte grove flutes med hvidløg
Hjemmebagte grove flutes med hvidløg
Ingredienser
- 2,5 deciliter vand - lunkent
- 30 gram gær
- 2 spiseskefulde yoghurt - naturel
- 250 gram hvedemel
- 100 gram grahamsmel
- 1 teske salt
- 100 gram smør
- 4 fed hvidløg
- 2 spiseskefulde persille - finthakket
Sådan gør du
Hvidløgssmør
- Ælt smør sammen med pressede hvidløgsfed og finthakket persille, og læg hvidløgssmørret på et stykke bagepapir. Rul papiret stramt omkring smørret og drej enderne ind, som du kender det med en nytårsknallert. Læg hvidløgssmørret i køleskabet.
Flutes
- Kom lunkent vand i skålen til din røremaskine og rør gæren ud i vandet. Tilsæt så yoghurt naturel.
- Bland hvedemel med grahamsmel og salt, og ælt det gradvist ind i dejen ved høj hastighed. Her skal det æltes i cirka syv minutter, og hav lidt tålmodighed.
- Derefter æltes dejen igennem ved laveste hastighed, og her er æltetiden ligeledes cirka syv minutter. Mængden af mel plejer at passe, men du kan om nødvendigt tilsætte mere.
- Slå dejen op på et bord med lidt hvedemel (indgår ikke i målene), og del den i to. Tril dem til to flutes, som du sætter på en bageplade med bagepapir. Rids dem på langs med en skarp kniv, læg et viskestykke over og lad brødene hæve i cirka 30 minutter.
- Bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft, hvor de skal have cirka 20 minutter. Efter 10 minutter pensles de halvt bagte hvidløgsflutes med vand, og igen når de kommer ud af ovnen. Skru derefter ovnen ned på 175 grader varmluft.
- Skær det kolde hvidløgssmør i 16 skiver, og skær otte snit trefjerdedele ned gennem hvert flutes, men pas på du ikke skærer helt igennem!
- Klem en skive hvidløgssmør ned i hvert snit, og bag så brødende færdige i ovnen ved de 175 grader varmluft, hvor de skal bages i 8-10 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Server de grove flutes med hvidløg til en god simreret, en oksesteg eller en pastaret. De er også gode som supplement til suppe.
Mette Hovgaard Bæk Andersen
Hej Holger. Kan jeg lave flutes til dagen efter og skære dem op kolde og komme smør i? Eller skal jeg bage dem halvt som der står, men først komme smør i i morgen og bage dem færdig der? Vh.Mette
Holger Rørby Madsen
Hej Mette
Du kan begge dele, men jeg synes de er bedst hvis man bager dem halvt og derefter færdige på dagen 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger