Pølsemix kan sagtens laves i ovn, og her er opskriften på den klassiske ret, der laves med kartofler, pølser og løg. Pølsemix krydres med paprika og karry.
Pølsemix kender de fleste nok fra den lokale grillbar, men du kan nemt lave din egen version hjemme i ovnen.
Uden friture
Her er fordelen, at du sparer en del på fedtstoffet, da den hjemmelavede pølsemix ikke skal i en fed frituregryde, men blot steges en times tid i ovnen.
Retten er meget børnevenlig, og den kan sagtens laves af børnene alene.
Omkring grillpølserne skal du købe pølser af en god kvalitet, for det gør kun pølsemixen endnu bedre.
Pynt den færdige ret med friskklippet persille.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på pølsemix i ovn
Pølsemix i ovn
Ingredienser
- 6 pølser - gerne grillpølser
- 4 zittauerløg
- 1,5 kilo kartofler
- olivenolie
- 4 teskefulde paprika
- 2 teskefulde karry
- salt
Sådan gør du
- Find et ildfast fad frem og smør det med lidt olie.
- Grillpølser skæres i mindre og mundrette stykker, der kommes i fadet.
- Zittauerløg pilles og skæres i grove stykker, der ligeledes lægges i fadet.
- Kartoflerne skrælles og skæres i mindre tern, der vendes sammen med pølser og løg.
- Hæld en god sjat olivenolie over, krydr med paprika og karry, og vend pølsemixen godt sammen. Krydr til sidst med lidt groft salt.
- Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor det skal have en times tid. Eller indtil kartoflerne er sprøde og lækre - måske kan du nøjes med lidt kortere tilberedningstid.
- Efter hver 15 minutter vendes indholdet forsigtigt rundt, så du får stegt pølsemixen mere sprød.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige pølsemix i ovn serveres med en hjemmelavet tomatketchup. Eller en færdigkøbt. Velbekomme.
Se også disse opskrifter:
Piratens pølsegryde - nem og børnevenlig gryderet
Rie Bille-Søe
Bedste pølemix og hurtig tilberede, alle kan li den
Kirsten
Det er dog en dejlig nem opskrift som tilmed smager rigtig godt. Jeg vil dog bruge halvt så meget krydderi næste gang, da det var lidt for stærkt for min familie 😉 45 min i ovnen passede fint.
Marianne
Pølser i ovnen i 1 time!
Efter 40 minutter var de meget sorte.
Madensverden.dk
Hej Marianne
Øv da osse - har du vendt pølserne undervejs? For jeg har lavet retten mange gange, men pølserne er aldrig blevet sorte. Måske har du også en ovn, der varmer godt igennem.
Jeg har dog lige rettet opskriften lidt til, så det er klart, at pølsemixen selvfølgelig kan tages ud af ovnen når kartoflerne er klar og pølserne er sprøde.
Med de bedste hilsner
Holger
jimmi
Kartoflerne skrælles og skæres i mindre tern, der vendes sammen med pølser og løg.
Det er punkt 4. derefter bliver der skrevet i en kommentar, at Kartoflerne ikke skal skrælles ?
Nej, de skal ikke skrælles. Kartoflerne bages færdige i ovnen, og derfor er denne opskrift på pølsemix meget nem ?
bah giver jo ingen mening !
Madensverden.dk
Hej Jimmi
Nej, det har du da ret i. Jeg mente selvfølgelig, at de ikke skal KOGES, men selvfølgelig skrælles. Det er hermed rettet 🙂
De bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk
Katja
Skal man ikke koge kartoflerne før de kommer i ovnen???eller skal de være rå???
Madensverden.dk
Hej Katja
Nej, de skal ikke koges. Kartoflerne bages færdige i ovnen, og derfor er denne opskrift på pølsemix meget nem 🙂
Bedste hilsner
Holger
Mia
Kan man montro lave denne ret med pommes fritter istedet for kartofler?
Madensverden.dk
Hej Mia
Du tænker med frosne pommes frites? Det tror jeg sagtens du kan, men kartoffeltern er lidt sundere, da de jo ikke har været i olie inden 🙂
Men prøv dig endelig frem.
De bedste hilsner
Holger
Madensverden.dk