Guide til kogning af pølse i gryde, og faktisk må en pølse slet ikke koge, men blot varmes. Her kan du se hvordan du varmer pølser uden de sprækker.
Hvad er den bedste metode til kogning af pølse i gryde med vand, og hvordan varmer man en pølse i gryden uden at pølsen sprækker?
Det spørgsmål dukker op igen og igen, blandt andet fordi mange gerne vil undgå at pølserne sprækker.
Samtidig skuler man jo misundeligt til pølsemanden, hvor pølserne jo aldrig sprækker - også selvom pølserne ligger længere tid i varmt vand.
Så hvad er hemmeligheden egentlig, når man skal varme en pølse korrekt?
Hvorfor sprækker en pølse?
Vi starter lige med svaret på, hvorfor pølser overhovedet sprækker? Uanset om det er ved kogning, pandestegning eller på grillen.
Og her handler det simpelthen om varme. For varmen må ikke være for høj.
I runde tal sprækker en pølse nemlig når kødet/farsen når op på omkring 80 grader.
Her udvider farsen i pølsen sig simpelthen, og så kan den pludselig ikke være i pølseskindet længere.
Farsen/kødet skal derfor ud - og så har vi balladen. Pølsen sprækker. Og det ønsker vi ikke.
Kogning af pølser i gryde
Mange kalder det kogning af pølse, men faktisk må en pølse slet ikke koges. Pølser skal kun varmes! Netop for at temperaturen i farsen/kødet ikke bliver for høj.
Så den bedste måde at varme pølser på er, at du sætter en gryde med rigeligt vand over og lader det koge op. Altså UDEN at komme pølserne i!
Når vandet koger, tager du gryden af varmen.
Læg nu forsigtigt pølserne ned i det varme vand - og læg et låg på.
Når de kolde pølser rammer det kogende vand, sænkes temperaturen i vandet hurtigt, mens pølserne varmes op.
Nu skal pølserne blot trække cirka 10 minutter i vandet - og så er pølserne klar til brug. Uanset om det er til hotdog eller andet.
På den måde undgår du altid at dine pølser sprækker.
Ingredienser
- 8 pølser røde eller wienerpølser
- vand
Sådan gør du
- Kom vand i en gryde, og du kun bruge så meget, at pølserne netop er dækket af vandet. Men uden at komme pølserne i endnu.
- Stil gryden med vand på kogepladen og kog op.
- Når vandet koger tages gryden af kogepladen.
- Kom pølserne i og læg låget på.
- Lad pølserne trække i ca. 10 minutter, og så er de klar til servering.
Næringsindhold
Se også disse artikler og opskrifter på pølser:
Har glemt den metode som jeg faktisk har brugt i 30 år
Jeg har aldrig haft problemer, jeg gør det som jeg lærte det som barn, pølserne i en gryde, fyld på med vand, låg på, og så bare fuld fart på kogepladen. Så snart det koger, tager jeg gryden af varmen, og låget af, de sprækker aldrig 🙂